Új hozzászólás Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    válasz szőröscica #207565 üzenetére

    Ilyen elképzeléseim voltak nekem is (meghúzom a következő ingatlanig). 35/33 éves korunkra összejött egy pici ház tehermentesen; szeretnénk még egy gyereket, és úgy vagyunk vele, hogy csak 8-9 év múlva kell nagyobb ház.
    Viszont kb mindegy, mennyit tudok félre rakni, de az utóbbi 4 évben megduplázódtak kb az ingatlanárak(is), és úgy nézem nem álltak még mindig meg. És a gebasz/stagfláció kiteljesedik, akkor is sokan fenik a fogukat, hogy majd ingatlanba fektetnek, nem hinném hogy olcsóbbak lesznek.
    Ha kétszer annyit keresnék, akkor is esélytelen lenne lekövetnem ezeket a trendeket, de autóiparban ez idő alatt a hivatalos inflációt tudtam csak bérrel követni (örülök hogy megmaradt a munkám).
    Mostmár hasonlóan esélytelennek érzem itt ingatlant venni(átlagkereset/átlag négyzetméter ár aránya), mint sógoréknál; úgyhogy én a magam részéről egyre inkább hangolom asszonyt, hogy menjünk picit odébb, inkább a willhaben.at-t nézegesse (ezer más dolog miatt is). Egyelőre a (nagy)szülők ide kötnek valamennyire, de full esélytelennek látom a folytatást, 20-30mFt kellene pluszban egy hasonló huszonéves házhoz most a környéken (papíron éppen város, de 7700 fővel alig alig nevezném annak). Amihez havi 200at kéne hitelbe nyomni havonta 15 éven át. 20évet sem merem már bevállalni...

    [ Szerkesztve ]

    <ELADÓ:új Bryton Gardia radar 32k> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Új hozzászólás Aktív témák