Új hozzászólás Aktív témák

  • Akos1994

    aktív tag

    válasz pit stop #82901 üzenetére

    Az a baj, hogy a Peugeot/Citroent egy kalap alá veszik a Rönyóval és utána szokott jönni a franciázás.
    Családban apámnak volt 306 1.6 benzin, majd egy Boxer 2.5TD, anyámnak Partner 1.9 majd most Partner 1.6 benzin, nagyanyámnak 206 2.0HDI. Ezen kivűl volt egy Expert 2.0HDI és 307 2.0HDI ami tényleg totál ismeretlen behozott autóként volt nálunk (családban) pár évet 13-14 éves korukban. Nekem az első autóm pedig egy nagyon leélt 106 1.5d volt de ment rendületlenül.
    Nagyon összesítve kp.zárak romlottak el 1-2× valamelyik ajtónál a felsorolt típusok mindegyikénél, illetve futómű elemek tényleg hajlamosak előbb elkopni/kutyacsont zörögni stb.., de hozzáteszem cserénél mindig olcsóbb utángyártott cucc lett belerakva pl. a "kutyacsontból" is, ami persze megint hamar elkezdett zörögni. (Tanultunk belőle, legalábbis én biztos)
    A torziós hátsó híd még az egyetlen mumus, de nekünk idáig egyik autónál se jött elő. Újabb partnernél (2009-es) volt egy kicsit költségesebb elektromos hiba, az indexkar adta meg ami egy modullal volt együtt, ami 40-50k lett volna, de egy budaörsi szervízben már ráálltak erre és orvosolták a problémát egy tízesből 2 éve. Azóta is jó.
    Beltéri műanyagok tényleg hajlamosak elkezdeni zizegni/zörögni 10-12 éves koruktól (főleg partner és 106-os), de ha valaki nem teljesen tehetetlen ezeket is orvosolni tudja egy-két patent cserével..
    1.6hdi/Prince motorok valóban szarok, ellenben szerintem szinte az összes európai gyártóknál szvsz vannak ugyanilyen elb.szott dízel/benzin turbók (ford tdci/vw tsi-crtdi stb..)
    Ellenben vontattam már 6 éves rönyó scenic 1.5 dci-t leszakadt motortartóbakkal majd utána 1 év múlva ugyanazt az autót bedöglött turbóval (tele is nyomta a katalizátort olajjal, az is kuka lett..). Olaj mindig folyt belőle +kp.zár hibák, rejtélyesen nem induló autó.. Jah és Renault Master 1.9 dci koppra ugyanezek, ott is 6-7 évesen 160-170k km környékén leszakadt motortartóbak, turbó, mindenféle elektromos biszbasz..
    Személyes kedvencem ez a kép :DDD : [link]

    Összeségében a pözsó valóban nem egy VW/Toyota/Honda szint, szerintem sose lesz az, de ellenben nem is kerül annyiba se újonnan, se használtan.. Ezt sokan elfelejtik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák