Új hozzászólás Aktív témák

  • arn

    félisten

    válasz frescho #102983 üzenetére

    Az elso egyket verzioja a doomnak hwmixet tamogatott guson (sose probaltam), a kozkezen forgo verziok mar swmixesek, es igen guson jobban zabalja a procit, mint blasteren, nem csak sbproval osszevetve.

    A gus swmixen annyit se er, mint egy sb16, addig jo, amig hwmixet tamogatnak, ezek a jatekokat meg kb ket kezemen meg tudnam szamolni. Demoscenen ez teljesen altalanos volt, jatekoknal csak a mod alapu jatekoknal jutottak el odaig.

    Nem mellesleg, ez a hwmix ahogy nott a procik sebessege, ugy valt nem csak feleslegesse, de kifejezetten korlatozova. Most egy zenenel relativ kenyelmes es jol menedzselheto korlat az 1m ram (pl egy demonal), addig jatekoknal eleg macera lehet folyamatosan azt menedzselni, hogy eppen mi es hogyan fer bele a gus memoriaba (a midi samplek melle). Mivel dos ala kozvetlen tamogatas kell, mar meg is kaptuk a valaszt, ha a piacon levo kartyak 99%a mas elven mukodik, miert nem akart ezzel senki sem kinlodni, ami meg is pecsetelte a gravis hangkartyas ambicioit. Ezen szvsz az se segitett volna, ha a guspnp olyan 94 kornyeken kijon, akkor is csak egy fura kacsa marad a jatekos piacon.

    Amiganal minden amiga egyforman mukodott ilyen szempontbol, ha vki ki akart adni egy jatekot, azt kellett szeretni, pcn nem.

    facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

Új hozzászólás Aktív témák