Új hozzászólás Aktív témák

  • arn

    félisten

    Megepitettem a tb 1400 + gf3 kombot, meg egy p2 450 + v2 slit, de valszeg visszamegyek a korabbi konfigokra (p3 + mmx), jobban kiegyensulyozottak az adott korszakra.

    A tb 1400 legnagyobb baja a melegedes, az egy dolog, hogy korhu hutot es 5von 30 ampert tudo tapot nem igazan talaltam, 2001ben voltak azok a sokat forgo, de szart sem ero hutok. Raktam bele 2002es enermaxot meg 2003as spire hutot, de meg ez a tap is ugy elkezd tekerni egy negyed oranyi melegedes utan, hogy egyszeruen baromi zavaro. Az eredetileg benne levo chieftec meg halkabb volt, de tok forro volt a lemez, nem kapcsolt le, de hataron mozoghatott. Ezeket a konfigokat hosszutavra tervezem, ennyire melegedo cucc nem egeszseges. Amugy szep es gyors konfig, igy a 2001es jatekok mar az xps korszakra csusznak nalam.

    A v2es p2 erdekesebb es elhetobb, de dos alatt demonal vmi nagyon gyors, vmi meg lassu, hogy kettevagtam a dosos demoscene korszak veget. Eddig az mmx kompatibilis volt, ahova meg tobb nafta kellett, azt a p3 mar lefedte (tb 1400 sok pluszt mar nem hozott). Amin jobban meglepodtem, hogy mar a 98as cimek is eleg jol betesznek a v2nek. Szimpla kartyan neztem, shogo, unreal nem eppen szakitott rajta. Az sli biztos mankozna, de egyszerubb ha az eggyel gyorsabb gepen jatszom, viszont igy sok ertelme nincs a kimaxolt gepnek. Ha a v2 nagyon hianyzik (nem fog, probaltam), berakom a p3 melle.

    A tb1400 fole tervezett athlon 64 fx eleg remenytelen, foleg 940 alapon, mivel 2003ra mar van egy szepen megepitett athlon xp + 9800pro, nem eroltetem.

    A 97 alatti gepekkel varialok meg, egy 94es socket4 erdekes lehet, kivancsi vagyok, korabbi dosos jatekokkal ugyanolyan problemamentes e mint a dx4. Sebessegben kb mindegy, csak vmivel erdekesebb, mint a 486.

    facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

Új hozzászólás Aktív témák