Új hozzászólás Aktív témák

  • Ren Hoek

    veterán

    válasz Petykemano #28024 üzenetére

    Szó sincs erről :N eszembe se jutott az értéktelenedés...Legjobb döntés volt. Első körben 2016 októberig vártam volna a pletyka alapján, aztán végül decemberben meguntam. Elértéktelenedik? Egy egy éves hw élettartamában ez törvényszerű. (Jelenleg ~ 800 Ft-al olcsóbb, mint 5 hónapja.). Azt hiszem már megszolgálta a "bukó árat". Plusz megtanultam a leckét, a Polaris hype és árkárogás miatt gyorsba elnyomtam a 970-et tavaly nyáron, így kerek 7 hónapig voltam kártya nélkül :o ... ezt mindig leírom, nehogy más is beszopja...

    Csak lassan befigyel egy 50 colos 4K TV, egyre barátibb árakon vannak. Szóval nézelődök milyen vas szolgálná majd ki. Egy 1080 és Ti közti kategória már oké lehet kompromisszummal. Ha betalálnának a Vegával ide, élhető áron, örülhetünk a jövőre nézve. Ha már lehet választani, és bizonyít is, akkor már nem veszek Pascalt... és tudatosan a legpesszimistább verzióra készülök, az pedig a dual Polaris 2x2304 SP ~1080 egy jól skálázódó AMD techdemóban. Akkor 4096 SP a fejlesztésekkel, HBM-el stb?

    http://techfrag.com/wp-content/uploads/2016/06/AMD-Radeon-RX-480-Crossfire-vs-Nvidia-GTX-1080.jpg

    Az viszont felbosszantott, hogy hiába unlocked az FP16, csak a Pro Radeon kártyáknál van alapból Deep Learning platform támogatás...(Theano stb CUDA fordítóval, HIP..) a többinél gányolni kell portolással. A CUDA ilyen tekintetben verhetetlen még mindig támogatottságban (a gamer VGA-n is elketyeg minden). Mai napig tudok használni egy GTX 460 középkat kártyát 700 MB memóriával, MATLAB alatt... és van olyan gyors adott esetben mátrixműveleteknél, mint egy i7 6600K.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák