Új hozzászólás Aktív témák

  • Z10N

    veterán

    Csodalkozom, hogy ERROL meg nem indult diskurzus.

    "Az AMD által tervezett GPU-ba 24 darab multiprocesszor kerül egyelőre ismeretlen elrendezésben, de valószínűsítjük, hogy két shader tömbre osztva. Ezzel a shader részelemek száma 1536 lesz, ami kiegészíti az IGP-ben található feldolgozókat."

    "Az AMD dedikált GPU-jának további érdekes része, hogy 1024 bites memóriabuszt kap, ami mellé egy darab HBM2 szabványú memória helyezhető. Ennek a kapacitása szintén nem derült ki, de valószínűleg 4 GB lesz, effektív órajelét viszont már tudni lehet, ami 1 GHz, így a memória-sávszélesség 128 GB/s-nál tetőzik. Maga a dedikált GPU egyébként x8-as PCI Express 3.0-s interfészen keresztül kapcsolódik a processzorhoz. Állítólag azért nem többel, mert ez a támogatott csatornák maximális száma az AMD GPU-ján belüli PCI Express vezérlővel. Innen lehet következtetni arra, hogy maga a hardver egy Vega 12 lehet, bár ez az információ egyáltalán nincs megerősítve."

    Ugye korabban 20-24 kozott tippeltem a Vega12-t. Ugy nez ki megkapja a maxot. Az viszont nagyon erdekes, hogy beletuszkolnak ennyi CU-t, mikozben fele ennyivel (12CU) hulyitik majd kesobb a nepet az APU-knal.

    Pont ezt mondtam korabban, hogy felolem lehet nagyobb tdp-je, ha hozza a teljesitmenyt. Es nagyon ugy nez ki, hogy 4GB @ 128GB/s ertekkel hozni fogja. De rejtelyes modon az AMD nem tervez ilyet kihozni. Ez erthetetlen es rohejes. Az mar eleve szanalmas, hogy kiengedik a vega-t az Intel-nek. Eleg lett volna a gcn4 is.

    Ennek fenyeben a korabbi Vega11 tipp is bejohet. Mar csak az a kerdes, hogy a vega 11/12 kaphat-e videokartyanal hbm2-t vagy marad a gddr6.

    [ Szerkesztve ]

    # sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

Új hozzászólás Aktív témák