Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Z10N #38003 üzenetére

    Szerintem a navi Nem lesz chiplet azonmód, mint a zen2.
    Legjobb esetben is azt tudnám elképzelni, hogy a professzionális piacra kisebb lapkákból rakják össze - wang szerint ugyanis compute taszkoknál ez egyszerűbb.
    Én továbbá még bízom abban, hogy egy ilyen összedrótozott lapkaduót raytracingre (ami szintén sok számolás ) be tudnak vetni.
    A ropok kérdése így fel sem merül.

    A különálló IO lapka kérdéses. Merész,.de ötletes elgondolás lenne, ha külön gyártott IO lapkákkal oldanák meg, a GPU lapkák különböző memóriákkal való kompatibilitását. Tanult kollégák azonban felhívták a figyelmem arra a kérdésre, hogy a GPU és különálló IO lapka elgondolása azért necces, mert a kettő között IF-fel kihozni a szokásos memóriasávszélességet (256GB/s-1TB/s) nem lenne egyszerű (szerintem 4db IF2 link is csupán 400GB/s sávszélre lenne elég)

    Talán egy chiplet apunál ez a sávszélesség még kielégítő tudna lenni. De jelenleg az a konszenzus, hogy mivel a gpunál elkerolhetetlennek tűnik a közvetlen memóriakapcsolat, ezért esélyesebb, hogy abba integrálják az IO funkciókat a CPU részére is. (Lásd subor, csak egyben gyártva)

    Máskülönben a polarist váltó navinál, ami a Vega56 szintjét hozzá állítólag, ott kb 4db IF linkre lenne szükség, az ennél erősebb esetén meg talán még többre.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák