Új hozzászólás Aktív témák

  • nkmedve

    őstag

    válasz TESCO-Zsömle #4694 üzenetére

    Szerintem a gyártók számitottak erre a 30%-ra, mindenki láthatta már ezelőtt legalább egy-két évvel, hogy a Brazos, Llano érkezésével és az Intel IGP-inek fokozatos erősödésével a dVGA-k alsó szegmense (amiből eddig a legtöbb eladás származott) el fog tűnni. Ha az AMD nem számitott ekkora visszaesésre (ők okozták elsősorban) akkor nagyon inkompetensek dolgoznak a cégnél.

    Szerintem az AMD nem feltétlenül kell árat emeljen a felső- vagy középkategóriában (persze valamennyit fognak, de nem 25-30%-okat) mivel alapvetően nem lesz magasabb a kártyák előállitási költsége mint eddig, a GPUk fejlesztés költsége pedig megoszlik a Llano és Brazos IGP-kkel. Persze nem lesz nagy bevételük a GPU-kból, de valószinűleg pozitiv lesz a mérleg. Akkor lesz nagy bajban az AMD ha a CPU-APU részleg továbbra is veszteséges marad.

    NV sem fog szenvedni a gyenge VGA eladások miatt, mert ők a HPC piacon ugyan ezekkel a termékekkel szakitanak nagyot, tehát a fejlesztési költség ott is oszlik, sőt elsődlegesen HPC-re fejlesztenek..

    Szerintem messze nem olyan rossz a helyzet mint ahogy egyesek látják. Persze nem lesz a dVGA biznisz az az aranybánya mint régebb, de manapság már semmilyen befektetés nem 100%-osan biztos.

Új hozzászólás Aktív témák