-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
lord_m
senior tag
válasz Donki Hóte #7400 üzenetére
Most látom, hogy azonos receptet találtunk solfilo -val, elkerülte a figyelmemet, bocs.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
topicban már megénekelt csoda megint akciós:
[Teesa TSA3231 Supreme 1200W Cool-touch Házi pizza sütő] 27k
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
krizmo_
Topikgazda
A tökéletes croissant nyomában.
Korábban már készítettem croissant (recept), de valahogy mindig lesz rajta valami, amin úgy érzem, hogy javítani kell. Rengeteg ponton elbukhat a folyamat, ezeket igyekszem kiküszöbölni, és mivel ezek a bakik frissek, ezért jók az egymás utáni próbálkozások.
Az alábbi dolgokra érdemes figyelni(ez a legutóbbi sütésem) :
- Elég messze kerüljenek egymástól(ez itt nem történt meg, és volt amelyik összeért):
- A felvert tojással ne kenjük le a széleit, mert letapad, és nem látszanak majd a rétegek:
- Sütőben érdemes keleszteni, úgy, hogy párosítunk közben, különben kiszárad a tészta.
- A hőmérséklet a kelesztés alatt nem lehet több 27 foknál, mert elolvad a vaj, a tészta pedig elszívja, és egyszerű kifli lesz belőle.
- Hagyni kell nekik elég időt arra, hogy megkeljenek(ez még kelhetett volna egy kicsit): -
grizlisandor
addikt
Lehet, én a hagyományos palacsintasütőben is olaj nélkül sütöm a palacsintát, vajat keverek a tésztába.
Valószínűleg ér valamit, jó nagy palacsintát lehet sütni rajta, bár dobálva fordítani nem fogod a palacsintát.
Adnak hozzá műanyag fordítót, vagy venni kell valamelyik háztartási boltban erre alkalmatos fa eszközt. -
őstag
Kb. fél éve vettük és nagyon szeretjük. Ahogy Grizlisandor írta, a zsiradékot a tésztába teszed, de nem kell olyan sok bele mint a serpenyőbe. A méretet egy kis tanulás után már könnyen alakítod, csakúgy, mint a vastagságot. Eddig egy palacsintatortába kellett a legvastagabb, akkor simán ment a fél centis elkészítése.
Amiért jobban szeretjük, mint a serpenyőt, hogy nem tudod leégetni (azaz persze tudod, ha ott hagyod de nem tőle fog függni) és egyszerűbb a forgatás a hozzá adott lapáttal a teljesen sík felület miatt.
Ami még feltűnt, hogy nincs olyan erős szaga a palacsintasütésnek, mint serpenyőben. Nekünk Lidl-s van, gondolom ugyanez. -
sutszi
veterán
[Tavalyi] [recept] szerint ismét elkészült a születésnapi Pisztácia torta. Most kicsit másképp játszottam a krém arányokkal. Ismét elmondható, hogy egy nagyon melós tortáról van szó, de az ízvilág mindenért kárpótol. Csak ajánlani tudom.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
sutszi
veterán
#7409 lord_m Köszi. Valamikor el kell kezdeni. Én is indultam valahogy és út közben nem egy tortát rontottam el... Volt pár legendás álmom ami esztétikailag eléggé félre ment. Igaz legalább finomak voltak.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
jansky1
senior tag
Igazán jó, bevált amerikai palacsinta receptje van valakinek? Látom, hogy volt már szó róla korábban, de nem lett nagyon kivesézve a dolog.
-
batagy
őstag
válasz jansky1 #7416 üzenetére
Én így készítem a palacsintát:
- 2 tojás
- Fél pohár kefír (tej helyett)
- Késhegynyi só
- 2 kávéskanál cukor, bár ezt el tervezem hagyni, kipróbálom majd Stevia-val.
- Fél zacskó sütőpor
- Kevés olaj volt régen, de ezt kiváltom majd vajjal, ahogy fentebb javasolták.
- 8 púpozott kanál Zabliszt. Búzalisztnél régen úgy emlékszek 6 púpos kanál is elég volt. A zabliszt kevésbé finom, viszont egészségesebb. Hátránya még, hogy könnyebben szétesik, ezért el kell találni a keveréket. Annyi liszt kell bele, amennyit felvesz.
- 1/3 pohár víz.A kikeverés után érdemes fél órát állni hagyni, mert a lisztszemcsék megduzzadnak, jobb lesz a palacsinta.
Utána még kellhet belőle kis víz időnként, ha túl sűrűvé válik.
Eddig gázon serpenyőben készítettem, de most tervezek venni elektromos palacsintasütőt, kíváncsi leszek abban hogyan fog működni ez a keverék.
Valami fincsi házi lekvárral!
SZERK: Nem tudom mi az amerikai palacsinta! Ez a saját módszerem. Lehet hogy alakul még.
[ Szerkesztve ]
-
ladybug
őstag
válasz jansky1 #7419 üzenetére
Hol a sütőpor? Attól lesz igazán fluffy.
A recept leírása nálam mindig nehezen megy, mert érzésre szoktam a tálba tenni a hozzávalókat, de megpróbálom összehozni.
- 250 g liszt (ált. tönkölylisztet használok, de néha kerül még hozzá 4-5 ek zabpehely)
- 2-3 tojás
- 4-5 ek joghurt/lágy túró
- 1-2 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1/2 cs sütőpor
- 1 csipet só
- 200 ml tej
- 100 g olvasztott vajEzeket összekeverem. 10-15 percig állni hagyom, aztán vajas serpenyőben kisütöm.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ladybug
őstag
válasz DrDobos #7422 üzenetére
Azt is szoktam használni időnként.
batagy: Sok variációt ki lehet próbálni. Általában gépben sütöm. Van a Tefaltól egy multifunkciós gépem [link]. Ilyenkor teszek egy kis kanál tésztát a gépbe, majd egy ek Nutella és a tetejére egy nagyobb kanál tészta. A Nutella szépen megolvad a közepén és nagyon finom.
A “töltelékre” sok mindent lehet használni. Sósat és édeset egyaránt.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
őstag
válasz jansky1 #7414 üzenetére
Itt is egy, hogy legyen miből válogatni.
2 tojás (külön, felvert fehérje a végén belekeverve)
280 gramm liszt
2 evőkanál porcukor
240 g tejföl
350 ml tej
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
2 csapott teáskanál sütőpor
40 gramm olvasztott vajEz mehet a korábban kibeszélt palacsintasütő gépre, nem kell mellé más zsiradék
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
Szoktatok a gulyáslevesbe tésztát tenni, ha igen, milyet?
-
krizmo_
Topikgazda
& solfilo
Köszönöm!Szerintem, csinálok
csiperkétcsipetkét, úgy megkívántam, nálunk anno nokedlit szaggattak bele.
Nem igazán szoktam tésztát beletenni, mert olyakor lusta vagyok én is, vagy annyira sűrű lesz(többnyire ez van), hogy már nem fér el benne a tészta.Kipróbálom az új vasedényem végre.
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz krizmo_ #7428 üzenetére
Az Arnold csipetkét (amit már linkeltek), vagy nokedlit.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
veterán
válasz Digitalpimp #7438 üzenetére
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Donki Hóte #7439 üzenetére
És milyen, valóban csípős?
#7438 Digitalpimp
Köszi! -
veterán
-
Cha-b
senior tag
-
Blackhole13
senior tag
Tudja valaki, hogy Budapesten hol lehet jóféle sütnivaló salsicciát szerezni?
Culinarisban sajnos nincs -
dellfanboy
őstag
segitsetek mar. vettem egy rizsfozo/lassufozo edenyt.
nagyreszt rizs[fozesre/parolasra] nah idaig gaztuzhelyen kb fel ora alatt [feher] 1ora[barna] foztem a rizst neha megkavargattam.
most ezzel a csoda lassu fozo edennyel 10ora alatt tudtam puhara fozni a feher rizst, de nem lett 100%-os az eredmeny mert maradt 1 -2 fozetlen rizsszem.
en csinalok vmit szarul, vagy az a auchan sajat markas rizsfozo/lassu fozo edenye ennyit tud.aki rizst nem gaztuzhelyen fozi hanem erre dedikalt edenyben annak mennyi ido?
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
Madoc
veterán
válasz dellfanboy #7446 üzenetére
20perc kb de inkább kevesebb.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
krizmo_
Topikgazda
válasz dellfanboy #7446 üzenetére
Többféle rizzsel próbálkoztál? Az is elképzelhető, hogy a rizzsel van gond. Korábban, amikor még nem basmatit használtam, én is tapasztaltam olyat, hogy egy része szétfőtt, a többi pedig kemény maradt. Nem volt egységes a puhulásuk.
-
addikt
válasz dellfanboy #7446 üzenetére
Én most a lencsét áztattam majdnem 24 órát (és főztem vagy 2-3-at), de így is aldente lett (ha lehet ezt lencsére mondani )
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P