Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz Hasaggymeg #205770 üzenetére

    Az XD driver az, amire felmennek a teljes értékű 10-50 és 10-52-es sorok hátra. Ezek pedig a GX szinttel kezdődnek, amik súlyban is kb az XT szintje. A GX, X01 és XX1 sorok technikailag még annyiból érdekesek, hogy 1 darabból állnak felcsavarod és kész, masszív nem lötyög. Nincs záróanya, legózás a kis fogaskerekekkel stb... mint a shimano-nál.
    A másik meg a váltó és azok élete, a büntetést jobban bírják a sram-ok, azok kuplunja, ennyi. Hátsó kereket kivenni sram váltóval szintén sokkal könnyebb, mert ott szépen fixen kiakasztod a váltó kanalat (illetve a szög egyszerű reteszt beakasztod) és kész, a shimano kuplung kikapcsolása után is csak puhább lesz, de kézzel hátra kell húzogatni a váltó kanalat és koszos leszel. Szög egyszerű megoldás a sram féle, nem értem miért nem koppintja le a shimi.
    Váltani nem hiszem, hogy bármelyik is jobban váltana a másiknál, a váltás érzet viszont más ahogy kattan és váltanak.

    XC felhasználás során (sok km, sok kopás és csere) simán lehet, hogy ár érték arányban jobb a kicsit lejjebb pozicionált slx, de akár a még olcsóbb deore 12-es shimi szett.
    Amennyit tekerem a gépeimet nálam még láncot se kellett cserélnem a GX-eken, pedig az első ezzel szerelt gépem 2 szezont ment és van otthon tartalék láncom. Nem tudom mikor fog kelleni. A sok lefelével nagyjából minden más jobban kopik a bringán mint a hajtás. Kivéve a hajtókart, azon mindig látszanak a kő, vagy leverés nyomok, amiket néha nem is értek mikor, hol szedtem össze. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák