Új hozzászólás Aktív témák

  • Nutra

    tag

    válasz Maximum1 #206352 üzenetére

    Varia első használat ma (Wahoo Elemt Bolt-tal, ha ez bárkinek érdekes) - elfogult tapasztalatok.
    Melóba be reggel, este sötétben haza, 2*20km, trekking, mindenféle úton IS (egysávos országút, bringaút, 2*2 sáv városban, nyitott bringasáv, keskeny egyirányú).
    100%ban hozta, amit ígér, 0 hamis riasztás, 0 nem jelzett autó.
    Pontosabban egyszer mögémfordult egy autó, miután elsőbbséget adott és 2 sarkot jött mögöttem az én tempómban, addig nem jelezte (ez is ígéri a cucc), csak amikor a végén lehúzódtam elkanyarodni és mellém ért. Normál úton sokkal korábban jelez, mint meghallanám vagy este meglátnám a fényét az autónak. Az "all clear" tényleg az.
    Bringaúton riaszt akkor is ha a párhuzamos úton jönnek (mindegy, hogy az út melyik oldalán visz a bringaút). Működés szempontjából ez korrekt, a jelzés viszont legtöbbször ilyenkor felesleges. Viszont ha pont át lehet hajtani autóval a bringautat keresztezve, akkor jó tudni, hogy jöhet-e mögülem valaki, aki (b)elém kanyarodna pár méter múlva. Ugyanígy 2 sávnál csak azt tudom, hogy mennyi jármű jön, azt nem, hogy az én sávomban vagy a másikban.
    Összességében annak jó, aki tipikusan sokat megy forgalomban; aki nem, annak nem :D
    Hátrányok: tényleg drága (egyszer...); jobb, ha nem hagyod a bringán, mint egy bármilyen más lámpát és a 3as BMWs jampi gyereket (és hasonszőrű egyedeket) nem taszítja arrébb, ha 20 centivel megy el melletted ;]
    Ha levonom a tudatalatti önigazolást :U , akkor is megérte :K , aszfalton mindig jön majd velem (nem csak országútira, hanem közlekedésre, túrára is). :C Nem helyettesíti a hátra és mindenfelé nézést, viszont sokat segít, hogy mi az ábra, mikor kell tényleg figyelni.
    Vélemény rövidke tapasztalat alapján - nem akarok senkit meggyőzni, enélkül is lehet teljes életet élni :)

Új hozzászólás Aktív témák