Új hozzászólás Aktív témák

  • ISThun

    csendes tag

    Vasárnap feleségemmel elugrottunk Bécsbe, hogy kipróbáljuk országútikkal a Bécs-Pozsony kerékpárutat. A kocsit a Praternél parkoltuk le, onnan az EuroVelo 6 megtalálása könnyen ment kerékpárúton, sokat kanyarogni sem kellett.
    A városból kijutva a kerékpárút kiváló minőségű, valamint zöld tájon át megy a Dunától északra, de kábé ez az összes pozitívum ami elmondható róla. Az út elején jobbra a töltést nézed, balra az erdőt, aztán egy idő után a töltésen tekersz és kétoldalt erdőt nézel, a nap közben ezerrel süt rád és még az út sem kanyarog hanem vagy nyílegyenesen vezet vagy enyhe ívet rajzol ki. Szintkülönbség nagyjából zéró. Találtunk két kb 1,5 kilométeres szakaszt ahova aszfalt már nem jutott, csak kavicsos út, az mondjuk nem esett jól. Találkoztunk több olyan kerékpárossal akik jól láthatóan edzésmunkát végeztek az arra kolbászoló biciklis turisták között. 45 km után átkerültünk a Duna másik partjára, ott végre településekbe is belefutottunk, cserébe rosszabb minőségű lett az út és egy kis részen úton is kellett menni autók között, de az legalább nem volt vészes. Pozsony környékén okozott némi meglepetést egy betonlapos megoldású útszakasz. Nagyjából 66 kilométert tekertünk a két város között. Pozsonyból 1 óra alatt visz vissza a modern, légkondis vonat Bécsbe, óránkénti indulással (két állomásról is van vonat óránként, más-más útvonalon).
    Egyszer megéri szerintem kipróbálni, de látványilag csak a legeleje és az utolsó 20 kilométer néhány szakasza nyújtott érdekességet, szóval nem ez lesz a kedvenc kerékpáros útvonalunk.
    (És most jövök rá, hogy nem csináltam lábas fotót, úgyhogy ezúttal kép nélkül maradtok.)

Új hozzászólás Aktív témák