Új hozzászólás Aktív témák

  • norbert1998

    veterán

    válasz kisza25 #273834 üzenetére

    Alapvető probléma az emberek fejében, hogy azt képzelik, egyik napról a másikra 2 millió autó fog 150 kW-tal tölteni otthon. Még szerence, hogy ez nem így fog történni :)

    Az otthoni töltés jellemzően 2-3 kW, mint egy klíma vagy elektromos sütő/főzőlap. Azért azt meg mégis elbírja a hálózat, nem? Manapság már nem nagyon vesz senki gázos sütőt, de talán már főzőlapot sem. Én most építem át a lakást úgy, hogy bírja a belső hálózat a 11,4 kW-os sütő és főző berendezésemet, mosogatógéppel, mosógéppel. Mikor beköltöztem, akkor is az első dolgom volt venni egy hordozható indukciós lapot, és soha többet nem begyújtan ia gázrózsát. Onnan csak néhány véletlen esemény kapcsán jött az, hogy akkor zsír új konyha, festés, vésés, kábelcsere a falakbna.
    És annakidején a klímák megjelenésekor is volt cirkusz, hogy jaj nem bírja el a hálózat. Mégis elbírja, mert nem egyik napról a másikra vett mindenki. Nekem még most sincs, de tervben van.

    Illetve visszavetítenék arra, hogy a hidrogén előállítása, kezelése az elektromos autó töltésével járó elektromos áramigény kétszeresét kéri, nayg vonalakban.

Új hozzászólás Aktív témák