Aktív témák

  • Jonny99

    tag

    Sziasztok

    Először is szeretném mindenkinek megköszönni a sok színvonalas leírást és a segítőkész válaszokat.

    Én kb egy hónapja vagyok Defy tulaj, bevallom eleinte nem nagyon tetszett a telefon, mert túlságosan sok felesleges alkalmazást tartalmazott számomra, kissé lassúnak ítéltem meg és a kezelését sem tartottam túl felhasználóbarátnak Samsung Ace után. Na ez mára gyökeresen megváltozott, imádom a készüléket és ma már teljesen más lapon szerepel nálam mint az Ace.

    Elkezdtem olvasgatni a fórumot, napokon-heteken keresztül és elkezdtem próbálgatni a különböző lehetőségeket. Először megelégedtem azzal, hogy lefrissítettem gyári 2.2.2-CEE-re, rootoltam, majd egy kicsit felhúztam a processzort a nagyobb teljesítmény érdekében.
    Rögtön felraktam rá egy Quadant-ot, hogy lássam mit javult a teljesítmény. 1100-1200 pontot ért el a telefon, ami már magában nagyon tetszett, mert az ACE 500-600 pontja után mérföldkőnek éreztem.
    Aztán minél jobban beleástam magam a témába, a napokban elég bátornak éreztem magam, hogy felrakjam a legújabb CM7-et, mert sokan dicsérték. Lementettem CWM-el az aktuális ROM-ot a telefonról (JOREM_U3_3.4.2_179-002), plusz letöltöttem egy central eu romot (JRDNEM_U3_3.4.2_179-002.sbf) biztos ami biztos és a leírtak alapján elkezdtem a fent lévő 2.2.2-es ROM-ra feltenni a CM7-et.
    Ez minden gond nélkül sikerült és akkor jött a meglepetés. Amire nem számítottam, hogy egy nagyon jól használható telefont fogok kapni, ami villámgyors és nincs tele felesleges alkalmazásokkal, amik folyamatosan terhelnék a processzort/ramot.
    Miután kicsit megismerkedtem az új rendszerrel, szintén felugrott rá a Quadrant és nem akartam hinni a szememnek. 1GHz-en elképesztő sebesség növekedést ért el a telefon.
    Ehhez itt van egy kis screenshot: :C

    A rendszer nagyon stabilan működik, GPS tökéletesen fut, a kamerán szerintem még van mit javítani, mert túl sok a képzaj, de ettől függetlenül szép képeket készít, WIFI problémával eddig még nem találkoztam. A sebessége pedig a fentiek szerint, mint a villám.

    Viszont egy dolog még nem teljesen tiszta, ha ne adja isten, vissza kellene valami miatt vinnem szervízbe, akkor az eredeti ROM-ot milyen módon tudom visszatenni? Azt olvastam, hogy CWM-el nem tanácsos az elkészített backupot recovery menüből visszaállítani. A kérdésem, hogy akkor a fent említett, lementett JOREM – ROM-ot, hogyan tudnám visszavarázsolni? :R

    Még egyszer köszönöm a sok színvonalas írást amelyek segítségével egy ilyen számomra tökéletes készüléket sikerült kihoznom a telefonból. :DD

    Üdv,
    Jonny

Aktív témák