Új hozzászólás Aktív témák

  • Z10N

    veterán

    válasz Petykemano #45030 üzenetére

    "De ha az új kártya pont ugyanazt hozza, pont ugyanannyiért, akkor ez se fog hamar fogyni. Mondjuk cserébe sztem most nem is cél."

    Igy van. Semmi olyat nem mutatnak ami osztonozne a vasarlast. A polaris legalabb korrekt aron nyujtott jo teljesitmenyt (a banyasz kitero sajnos betett az araknak, de errol nem ok tehetnek), de ezt mar 3.5 eve nyuzzuk. A vega atmeneti megoldas volt, ezert is nem jott belole dVGA a konzumer szegmensbe. Azaz a nep ki van ehezve egy jo ar/ertek aranyu AMD vga-ra, de ehelyett ilyen arakkal csapjak arcon a vasarlokat. Amugy az 5500XT, 5700/XT kartyakkal nem lenne gond, ha normalis aron adnak es a helyen kezelnek a nevuket. Viszont...

    A masik oldalon az Nv sohasem latott termekskala feltoltesbe kezdett, hogy minnel tobb vasarlot megszolitson. A GTX10-s szeria ota a feature listaval sincs gond. A fogyasztas, teljesitmeny teljesen rendben van. Az RTX gimmick-t eltekintve a GTX16 Super szeria es az arcsokkentes teljesen az ar/erteket veszi figyelembe. Ami nagy szo, ha az Nv-rol beszelunk. Az AMD-nek meg debutalas elott arat kellett vagnia, mert azt gondoltak, hogy majd igy is megveszik (5700/XT).
    Es akkor meg nem beszeltunk az evek ota tarto fazis kesesrol es felemas termekskalarol. Komolyan ennel meg az atnevezosdi is jobb.

    Egyszeruen nem is erdekli oket, ami szegyen az Ati nevet tekintve. Es ne jojjon senki azzal, hogy nincs penz. A procikbol (Ryzen+Epyc) amiota a Zen uarch megjelent 2,5 eve csak lapatoljak a penzt (persze ehhez az Intel b@lfaszkodas is kellett). De akkor is, a cpu oldalon profin csinaljak a termeket es a termekskalat nagyon jo arakon, a gpu oldal meg ennek a teljes ellentetje. Szinte mar csak a semi custom miatt van fenntartva a latszat gpu fejlesztes neven. Amibol szinten sok penzt kapnak a Sony/MS parostol, illetve az Apple-tol. A kinaiak vegyes vallalatot csinalnak a procijukra epitve, a Subor, az Atari, a Smach, stb. toluk vesz apu-t, sot az Intel is toluk kuncsorgott gpu-t.

    Es akkor halatlan modon az Ati nevet meggyalazva ezt csinaljak...

    Ui: Az Ati kartyaim forognak a dobozukban (Rage128, 8500, 9800XT, X1900XT, 3850, 4850, 5850), de a tobbi is (6870, 7790, 7870, 285).

    [ Szerkesztve ]

    # sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

Új hozzászólás Aktív témák