Új hozzászólás Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    válasz norbert1998 #273798 üzenetére

    Nem is az elektromos autóval van a baj, hanem az akukkal, hihetetlen mennyiségű veszélyes hulladákkal. Nem értem efölött miért hunynak annyian szemet, és miért hisszük hogy ez is elszublimál. Nincs még bevett megoldás az akkuk leadására, újrahasznosítására/megsemmisítésére.

    Halkan jegyzem meg, hogy átlagos esetben (átlag kompakt, korábbi benyáshoz viszonyítva) fél tonnát cipelünk pluszban. Nem tragédia, de ennek is nagyon sok vonzata van, mind kopás, mind por, mind biztonság, úthálózat, parkolóházak, szállítmányozás, stb stb szempontjából.
    Hogy az áramot hogy tudjuk az autóba lapátolni/előállítani, az inkább a kérdés.

    Az akkuval vértezünk fel minden járművet, és töltjük mikor tudjuk (buszoknál, főleg fűtéssel kombinálva messze nem elég a dízelüzem állománya; főleg hogy a mostani elektromos buszok több/károsabb gázt bocsájtanak ki télen, mint a dízel buszok) az egyelőre nem tűnik hosszútávon fenntarthatónak.

    És az akkugyártás környezet és emberterhelő hatásába ne is kezdjünk inkább bele, mikor mentem interjúzni a komáromi gyárba, kicsit utánajártam; nem lettem túl boldog. Maradjunk annyiban lesz amikor a víz fontosabb lesz mint most, és nincs túl távol az a jövő sem.

    Nem tudom mi a jó megoldás, de én a hibridek, növények elégetésével belsőégésűek (amik akár generátort hajtanak), és sok egyéb megoldással is látok még lehetőséget ami működhet/egyes esetekben csak az működhet (teherszállítmányozás, szárazföldön vagy vízen, levegőben).

    <ELADÓ:új Bryton Gardia radar 32k> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Új hozzászólás Aktív témák