Új hozzászólás Aktív témák

  • MaxWil

    csendes tag

    Sziasztok.

    Tételezzük fel, hogy minden kedves új és régi topiklakónak fontosak azok a cuccok amit esetleg arany áron sikerült megszereznie, vagy csak már 10-20-30 éve az élete valamilyen részét képezi és nosztalgia eszköz, esetleg érzelmi kötöttség is fenn áll.
    Ezért úgy gondolom, hogy a fölösleges győzködés helyett inkább néhány pontba összeszedném az általam fontosabbnak tartott dolgokat:

    - Ha megvannak az alkatrészek, akkor itt van pár PSU Wattage Calculator: FSP, BeQuiet, Enermax, PCBuilds. (Amit régen használtam abban volt PII-PIII procik és Radeon 9800, GeForce 6-7-es kártyák is, de valszeg megszűntek már. Processzorokhoz a CPUWorld, videokártyákhoz meg a TechPowerUP adhat kiindulási alapot.)
    - Olyan névleges teljesítményű tápot válassz a konfigodhoz, aminél bőven van teljesítménybeli tartalék. Ez hatványozottan érvényes, ha tuning is lesz és/vagy nagy fogyasztású kártyá(ka)t is használsz.
    - A tápegység a géped szíve, csakis minőségi tápot használj.
    - A régi és az új tápokat is karban kell tartani, figyelemmel kísérni az üresjárati és beterhelt feszültségeket, portalanításkor vizuálisan ellenőrizni az alkatrészeket. (Ha nincs műszered, akkor használj valamilyen monitorozó programot hozzá. Ez lehet pontatlan, de valamilyen viszonyítási alapod lesz legalább.)
    - A használati profilod függvényében ( hardcore játék, oc) csökken az alaplapi, videó vagy tápegységben lévő kondik élettartalma. Ez tény! Jó szellőzéssel is csak elnyújtani tudod az idő intervallumot.
    - Ha esedékessé válik a javítás, próbálj meg lehetőségeidhez képes minél jobb kondikat beszerezni (Akit érdekel, van egy régebbi listám gyártókról és ajánlott sorozatokról.)
    - A javítást csak „megbízható” szakképzett / gyakorlott személy végezze.

    Így remélhetőleg minél tovább aktívan örülhetünk a kincseinknek.

    Köszöntem a figyelmet!

    [ Szerkesztve ]

    A hülyék már a spájzban vannak...

Új hozzászólás Aktív témák