Új hozzászólás Aktív témák

  • Pikari

    addikt

    válasz DarthSun #94017 üzenetére

    Én minden értékes dolgot ki szoktam húzni, ha jön az égi áldás. Sok szomszédaim egy része nem így tesz, vesztükre.

    Volt már olyan, hogy a gépem épp teljesen értéktelen volt, és akkor nem húztam ki. Még crt monitorom volt. Az udvarba csapott a villám, és a kép kiugrott a monitorból oldalra. Több másodperc kellett neki, amíg szép lassan visszavándorolt a monitor közepébe.

    Egyszer vihar volt, de az ablakok nyitva voltak, mert testvéremet nem érdekelte (akkoriban én építettem és tartottam neki karban a gépét, ugye másnak a pénzét könnyen leszarja az ember). Csoda, hogy nála nem vágott ki semmit soha. Egyszer jött a vihar, elkezdett valami furcsa zene szólni. Nem értettük, hogy honnan jön. Nézelődtünk, keresgettük a zene forrását. Volt egy nagy plüss kutya tesó szobájában. egy kb ilyen 20 éves szőrmókos játékvalami. És kiderült, hogy abból jön a hang. Nem is tudtuk, hogy képes hangot kiadni, vagy hogy egyáltalán elemes. És ahogy a légkör instabilizálódott, feszültség halmozódott fel, ami bejött a résnyire nyitott ablakon, feltöltötte a plüss kutya rossz elemét, és csak úgy randomra bekapcsolta. Pár másodperc múlva a villám az ablak alá vágott, lehetett látni, ahogy mikroszkopikus vastagságú kis villám útvonalak cikáznak mindenfele. Az eléggé creepy volt.

    A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

Új hozzászólás Aktív témák