-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jack B.
csendes tag
válasz jack B. #69000 üzenetére
2014-es GC a jófogin:
https://www.jofogas.hu/vas/Gaggia_Classic_kavegep_elado_76756977.htm
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
jön valaki hétvégén az akváriumba?
-
bl4ze
veterán
Új Észak-Olasz decaf a házban. (Goriziana)
.:. bl4ze .:.
-
mdav88
senior tag
[link] micsoda cikk!
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz mdav88 #69011 üzenetére
Nem olyan vészes az.
Azért beb..na ha átvenné a maradék szagát Viszont fagyasztani tuti jót tesz, mert fagyasztás nélkül érezhetően laposodik a kávé. Mondjuk egyszer próbáltam, amikor egy üvegcse nem fért már a fagyasztóba. Ez kb. 3-4 hét volt."Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
adp
őstag
válasz fragola.6035 #69006 üzenetére
én szerintem csak szombaton, vasárnap nagy valószínűséggel macskajajj lesz, mert házavatón leszünk
-
Bazsee71
őstag
válasz paljoc #69013 üzenetére
Ugye van még bennem potenciál?
Kis Rhino kancsóm van, ennek már megfelelő kialakítású a csőre, csak a tejhabom karcsú hozzá. (Ikeással próbáltam régen, azzal szerintem esélytelen.) Egy jól összepacsált pultot is kaptam végeredményül, mert a gőzcsövem tömítése sem az igazi, elzárom és finoman tolja tovább a gőzt.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
senior tag
-
von toth
tag
A pid egyébként megjegyzi a beállításokat?
-
paljoc
tag
Ezt a Niche Zero nevű őrlőt ismeri/használja valaki?!
-
Bazsee71
őstag
-
leslie76
újonc
Sziasztok,
A közelmúltban felmerült, hogy a PID-elt Silvia esetében, hogy hány fokos a kilépő víz, és ehhez hány fokos kazánhőmérséklet tartozik. Volt ma egy kis időm, méregettem ismét egy hőkamerával. A gép egy Silvia V4, Fragola által PID-elt, rézcsövezett, hőszigetelt. A PID XMT7100, K hőelem tartozik hozzá. Az offset -6 fokkal van eltolva, tehát a képeken látható kijelzett 92 fokhoz 98 fokos kazánhőmérséklet tartozik.
40 perc melegedés után:
És a fejből közvetlenül kilépő víz:
Több fórumtárs is írta, illetve Youtube-os videókon is gyakran látom, hogy 105-115 fok körüli hőmérsékletre van a PID-en állítva. Ezeken a gépeken máshol van a hőelem, esetleg nincs hőszigetelve? A múlt héten kipróbáltam 104 fokon a saját gépem. Szegény PY Brazil Yellow Bourbon rommá égett
Egyébként 10 percenként készítettem felvételt a gépről feltett és levett karral is, csapolást viszont csak 40 perc után végeztem, majd 10 percet vártam a következő csapolás-mérésig.
Ha valakit érdekelnek a képek, jelezzétek, és felteszem valahová.
Bocs mindenkitől a hosszú hsz.-ért[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/magyarlacy/ https://www.instagram.com/magyarlacyphoto/
-
Agostino
addikt
sziasztok
szerintetek merre tovább? mostanság a gaggia babymből alig folyt a víz. próbáltam vízkőtleníteni, nem sok sikerrel. kiszedtem ma a háromutas szelepet, majd megpucolgattam. vissza az egész. folyt is a víz szépen 36 másodperc alatt 2 dl. aztán pár perc múlva ugyan ennyi idő alatt már csak fél deci, végül megint teljesen megállt. megint kiszedtem a háromutast, most bátrabb voltam, ráfeszítettem és szétszedtem darabjaira majd összeraktam. a gépbe holnap rakom bele, húzos napom volt. viszont mi van akkor, ha ez sem segített? mi tudja azt okozni, hogy egy darabig szépen folyik a víz majd apad és eláll? a pumpa megy, tudtam párszor visszaöblíteni, de ennyi. most csak a pumpa nyomul. a gőzcsap ad gőzt / vizet, érdekes...
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
SoundON
tag
válasz leslie76 #69028 üzenetére
Ebben a PID, kazán, fejhő, kijövő víz témában én is méregettem a gépemet és azt vettem észre, hogy az idő elteltével egyre feljebb megy a kijövő vízhőmérséklet csúcsa annak ellenére, hogy végig 92C fokra van beállítva a PID. Azt sajnos nem tudom, hogy 92es PIDnél a kazánom hány fokos.
A fotókon is jól látszik hogy bekapcsolást követően 30perccel 50perccel és 90perccel mértem ezeket.
Lehet azt is ki kellene tapasztalnom, hogy pontosan hány perc elteltével válik a gépből kijövő vizem a beállított PIDel azonos hőmérsékletre? Es akkor kellene csapolnom? Ez jól van így? -
leslie76
újonc
válasz SoundON #69032 üzenetére
Sajnos nem vagyok szakértője a témának, csak érdekelt engem is. Mivel sok idő telt el nálad a mérések között, még csak azt sem lehet rá mondani, hogy a csapolás miatti hővesztés miatt fűt a gép, ezért mérsz magasabbat. Egyébként valószínűleg az eredeti termosztát helyén van a hőelem a gépedben, tehát a PID-en jelzett hőfok a kazán hőmérséklete. És mivel kicsi alu kazán van a gépedben egy vonalban a fejjel, szerintem igazából nem jelentős az eltérés a fejhő és a kazánon mért hő között. A Silvia esetében ez azért más, mert a fej és a kazán el van tolva, viszonylag "messze" van egymástól. Valamint a rézből készült kazán esetében lehetőség van arra, hogy egy kazánba forrasztott rézcső legyen a hőelem "tokja", így a hőelem gyakorlatilag a kazán belsejében lévő vizet méri.
Remélem nem írtam valótlan dolgokat, ha igen, javítsatok ki.https://www.facebook.com/magyarlacy/ https://www.instagram.com/magyarlacyphoto/
-
jack B.
csendes tag
Valakit érdekelne a jövőben egy CM702, 8 hónap garival? Max 5-6 csomag fél kg-s kofi ment át rajta. Ha igen, priviben meg lehet keresni.
-
Gravity1234
tag
válasz Bazsee71 #69018 üzenetére
Szeva
Ugyan nem nekem cimezted, de csak beleszolok
Ez minek keszult, capu, vagy flat white?
Ha flat white akkor igy (bar elegge csillog es a szog se tul elonyos a kepnek) szerintem nem jo es lathatoan "tul habos"
Mivel tul habos, a latte art se fog menni.
Gozolesen kell meg dolgozni hogy a texturazott, kremes allag legyen meg, ne a kemeny hab.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Bazsee71
őstag
válasz Gravity1234 #69035 üzenetére
Csak nyugodtan.
Még az is lehet, hogy legközelebb fél év múlva futok neki újra, mert én nem tejezek, párom meg nem szereti a tejhabot, csak a kíváncsiság és az itteni tetszetős képek vesznek rá néha a próbálkozásra. A rövid felvezetés után talán azt mondhatom, hogy cappunak indult, bár még magamnak sem definiáltam előre.
A gőzölést jó eséllyel már az elején elszúrtam. Már forró volt a tej, de még nem habos, akkor nekiküldtem még egyszer, aztán meg lett ez a nem túl finom textúra. A stresszfaktor is megvolt, mert a gőzcsapom nem zár rendesen, így először minden csak vízcseppes, utána meg már tejes lett. Érik Ballószög...
Mentségemre szóljon, hogy viccnek szántam, nem büszkélkedem vele.
-
Rush77
aktív tag
Gőzcsapról jut eszembe
Ezt nézte már valaki, hogy szerintetek megéri a vesződést, hogy a nem csak forgatható gőzcsapra cserélni a dolgot.
Nekem érdekesnek tűnik, hogy jó dolog, hogy magasságban is lehet állítani valamennyire.
Amúgy még mindig szorgalmasan gyakorlok de...
Az van, hogy valószínűleg egy kisebb termosztátot kéne beraknom mert jelenleg nagyon hamar felfűti a tejet és nehéz belőni így.
Ezért mostanában ha sikerül is mintát öntenem akkor ilyen nagyon apró kis csenevész minták jönnek össze. (bár nem biztos, hogy a kettő között van összefüggés)
Meg ugye nagy a kancsó és rövid a gőzcső.
Majd esetleg megpróbálom több tejjel is hátha úgy lassul a melegedés.Tejről meg átkanyarodva a kávéra.
Öcsém meglepett egy ilyennel. Kíváncsi vagyok mert legutóbb amit hozott Caribou (Caribou blend) az nagyon jó volt.[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
válasz Koczó93 #69039 üzenetére
Szerintem (bár nekem még a gyári van fent) ahogy néztem hosszabb a gyárinál egy picivel (kb akkora lehet mint a gyári panarellóval együtt). Így a beforgathatóság kérdéses.
Így néz ki a gyári mellett amin nincs panarello.
Pont ezért is lehet érdekes a linkelt leírás, hogy fel/le is lehessen mozgatni. Lehet megpróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
válasz Rush77 #69038 üzenetére
A V3-as Silvia gőzcsövön már én is gondolkodtam, de végül nem vágtam bele.
A V2-es is tökéletesen szuperál, úgyhogy ez már ilyen "úri huncutság" kategória lenne számomra.Tartsd a kiöntőt is a hűtőben, úgy nyersz még egy kis plusz időt.
Szerintem nem kell a termosztátot cserélni. Nekem az Auber PID vezérli a gőzt is és fel tudom tolni akár 160 fok fölé is. Nem tapasztaltam, hogy a magasabb gőz hőfoktól gyorsabban melegedne fel a tej, inkább csak kicsit erősebb lett a gőz.
De azzal is tudsz játszani, hogy mennyire nyitod ki a gőzcsapot.Jó gyakorlást!
-
Rush77
aktív tag
válasz John3:16 #69044 üzenetére
@mdav88, Wolfy999, John3:16
Köszi. Gyakorlok amennyit csak tudok.
Ahhoz, hogy a pid vezérelje a gőzt ahhoz mire lenne szükségem?
Most ugye úgy néz ki, hogy átcsapom gőzölésre és pikpakk felszalad 160-170 fokra.
A kiöntő az mindig hűtőben van.Szerintem lehet, hogy ha már úgy is ki akarom cserélni a gyári csövet, rámegyek a v3-ra.
-
John3:16
csendes tag
válasz SoundON #69032 üzenetére
Ez nagyon érdekes téma, mert nekem is van egy ilyen sejtésem, hogy nem mindegy, hogy mennyi ideje van bekapcsolva a GC, annak ellenére, hogy a PID mért hőfoka áll mint a cövek.
Valahogy jobbakat húzok, ha csak 20-30 perce van bekapcsolva, mintha 1-2 órája.
Én is tesztelem majd a gépem és beszámolok a tapasztalatokról.
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs