-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tariattila
veterán
válasz Toobee #13999 üzenetére
érdekes...
ismervén téged alig veszel ki vizet a nagybojlerből...
na most mi is történik belül? abból a vizből az első pár felmelegítés után szinte az összes 'kicsapódni tudó' anyag kicsapódik, lerakódik... ezután már nem tud több ''kárt'' okozni hosszú ideig!
én soha nem vízkőtelenítettem a nagyot csak a hx-et -
ronin s8
senior tag
válasz Toobee #13999 üzenetére
Ezzel az a gond, hogy onnan a sav soha nem fog távozni. A nagy bojler olyan, mint egy fűtési rendszer, egy idő után kilágyul, és bár lerakódik benne egy csomó trutyi, nem okoz gondot. Ha viszont használod meleg víz vételezésre, vagy gőzölésre, akkor ugye pótlódik a tartályból, de soha nem tudod átüríteni. Ha telenyomatod citromsavval, az eredmény az lesz, hogy még inkább kioldja a trutyit a rendszerből, és az ott fog keringeni, ülepedni belül, mert Te azt onnan ki nem mosod. Csak a rendszer leürítésével, és szétszerelésével lehet.
Következésképp, ezt a vízvételezési lehetőséget messze kerülni kell, mert csak elvízkövesíti a rendszert.
Ha eddig vízkőteleníteni próbáltad, akkor Nálad a tejhab is eléggé savanyú lehet...[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Toobee
veterán
válasz hanolfe #14000 üzenetére
Ez már rézbojleres. Az előző kisgépemről írtam azt, hogy alu volt. Szúrtam be lentebb képet, az van most (La Scala Eroica 1L).
(#14001) tariattila: úgy voltam vele, hogy 80 gramm citromsavat csak nem nyomatok át a HX körön, úgyhogy 4 liter vízben oldottam fel, és felszipkáztattam a kazánnal is. Egyszer élünk...Tersonettes, majd citromsavas oldatban áztattam egy kicsit a kosaraimat és a felsőszűrőmet, meg a vízterítőmet. Annak ellenére, hogy ezeket rendszeresen megcsinálom, sokkal szebb lett a lefolyás. Már üres csapolásnál is látszódik, hogy jobban néz ki. Meg ez a Reneka kosár piszkálja most a fantáziámat.
(#14002) ronin s8: akkor ezt ezentúl hanyagolni fogom. Mióta megvan, 4-6 csészényi vizet engedtem ki a nagybojlerből. Kaput nem iszom, bár tegnap pont kipróbáltam, de még mindig túl alacsony a bojlernyomásom a rendes gőzöléshez. El kéne már kanyarodnom szűkítőért...
Azt magamtól is észrevettem, hogy az 1,8-as bojlerből leengedett 1,3 liter víz nem lesz elég a citromsav kimosásához, max hígítani tudom a végletekig. De ez már csak manuálisan kerül ki a rendszerből. Tényleg: nincs esetleg ezeken valami leeresztőcsavar féleség?[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
ronin s8
senior tag
válasz -HajTömeg- #14006 üzenetére
Ez nem Mojito, hanem Absinthe.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
paljoc
tag
Ma Tünde+Guatemala kombo varja az arra setalokat!:-)
-
ronin s8
senior tag
Na, megvolt az első kávé vízkőtelenítés után. Lehet, hogy belemagyarázom, de finomabb volt, mint előtte.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
-
#25954560
törölt tag
najo, ez megiscsak igazsagtalansag:
- kedvenc kavenk egy vilagosabbra porkolt szemet megkostolva kellemes szotyi ize van
- ugyanezt lefozve 'b...ott savanyu', hogy egy klasszikust idezzek, semmi kakaos, csokis iz.
- ugyanez latte-nak megcsinalva abszolut kellemes csokis iz, nyoma sincs a savanyusagnak.valaki csal. mi ennek a magyarazata?
-
HÁZIGAZDA
válasz #25954560 #14018 üzenetére
kakaós-csokis azért inkább a sötétebb pörikre jellemző. világos pörinél normális a savanyú végeredmény, játszani kell azzal, hogy például kicsit gyorsítod a lefolyást, hamarabb megállítod, a hőfokot meg emeled. a lattéban sem lehetne viszont más, mint natúr, ott a két shot között valami más difi is volt.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
#25954560
törölt tag
-
becsa96
csendes tag
Sziasztok!
Kávéfőző vásárlás előtt állok, "mezei" kotyogósról szeretnék egy komolyabb gépezetre váltani.
- Max. 25-30.000 Ft
- Mindenképpen karos kávégép legyen
- Ne legyen óriási
- Ténylegesen 15 bar-ral működjön és hozza a stabil minőségetEddigi kiszemeltjeim: Ufesa CE7141 , Zelmer 13Z012 .
E téren nem nagyon ismerem a márkákat, ezért szeretném kikérni a tanácsaitokat és véleményeiteket.
-
And06
aktív tag
válasz becsa96 #14022 üzenetére
ez dicséretes, de olvasd el a fenti irást, illetve ha kicsit visszaolvasol többször ki lett tárgyalva mostanság.
összefoglalom: 60e alatt(50, de az lottónyeremény már) nincs karos kávégép + őrlő! (annélkül nem ér semmit). 30ból kijön egy brikka és egy őrlő.
a 15 bar marketing fogás, espressohoz 9-10 bar kell géptől függően. -
HÁZIGAZDA
válasz #25954560 #14020 üzenetére
ki kell tapasztalni, de általában a nagyon áttetsző, vizes részt már nem érdemes beleengedni. a szőkeség nem feltétlen gond, kávéja válogatja. de amikor elkezd szőkülni, akkor figyelsz, és ha már vizesedik is, akkor leállítod. aztán, ha nem finom, akkor lehet játszani, hogy a szőke részt sem engeded már, vagy épp a "vizesből" is engedsz egy kicsit. mindig trial and error.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
nagyúr
Veszek egy Brikkát én is!
Daráló van!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Toobee
veterán
Ez a Pasco Gold...Turmix-szal énekel, La Scalan keserű kalap szar. A lefolyás is ocsmány, full döglött. Bent a cégnél meg tökéletes egérfarok, gyönyörű crema és gyümölcsös csoki. Érdekes...
https://barbieripnk.hu/
-
nagyúr
Baristáknál nem lehet kapni Brikkát?? Valami vidéki cégnél látom csak.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
mutyi
őstag
Tegnap egy nagy cégnél voltam és megnéztem már milyen kávéfőzőjük van és mikor megláttam, egy La Cimbali m32 bistro volt.
Jah és basszus Omnia classic kávé mellé.
Azért porsche-val lemenni a sarki közértbe. -
nagyúr
-
ronin s8
senior tag
válasz tariattila #14033 üzenetére
Nem tudom, még sosem csnáltam.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
5381
aktív tag
-
ronin s8
senior tag
válasz Polarstar #14038 üzenetére
A kisebbiket érdemes venni. Igazából egyszemélyes, de gyorsan utána lehet tölteni, kb. 2 percente lehet vele főzni egy adagot.
Eszi amúgy a kávét nagyon, a nagyobbik (4 személyes) 30 g-ot kér. Ha valaki egyedül kávézik, pazarlás."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
BlacKSouL
addikt
Verdikt: A sicilia style semmilyen módszerrel nem főzhető le az odea giro-n úgy, hogy ne legyen keserű a végeredmény. És én bármennyire jobban favorizálom a sötétebb, étcsokisabb pörkölést/főzést, ez már nekem is túl sok. Aki még a kerítés túloldalán van(kotyogós, szarvasi, csatos), annak ez ízlik jobban (ráadásul jó hosszan főzve) és a világos citrusost nagyon fújolja. Én ugyan már most jobban megiszom a világosabbakat, azért még mindig az arany középút a legjobb számomra, de sajna olyan egyelőre (itt) nincs. Még a céges kávébeszerzés kifürkészhető útjait nem fejtettem meg, már azért látom kivel kell egyezkednem, hogy jó irányba terelődjön a dolog
Mivel egyelőre kénytelen vagyok a kommersz vonalon mozogni, a jelenleg a legkiegyensúlyozottabbnak a lavazza qualita oro-t érzem. Mintha pont félúton lenne a világos és a sötét között, és mondjuk otthon már képes vagyok citrusos és csokis eredményt is kihozni vele, de az itteni automatánál elég nehéz az őrlési finomságon kívül bármi mást változtatni. Nem tudom hány kazánja van, és azt hogy kezeli gőz/forróvíz szempontból, hűtőcsapolásról se nagyon lehet beszélni, mert automatikusan visszafűti gőzképesre. Azért küzdökAláírás (nem kötelező megadni)
-
Xabi78
aktív tag
válasz BlacKSouL #14044 üzenetére
Saeco Odeában jelenleg nálunk a nagy sláger a PinUP Espresso (preszós-csokis, kissé sötétebb pörkölés) és a Monsoon Malabar (lágyabb, kevésbé csokis, inkább mogyorós, néha finom marcipános utóíz, szinte minimális a keserűsége, nagyon szép cremat ad automatán is) a Pacifficafetól. Jelenleg várakozik bontásra egy Rome Espresso is.
Ezek jelenleg 3000-4000 körül beszerezhetőek, és köröket vernek az általam eddig favorizált kávégyári kávékra. Netről könnyen beszerezhető, én a kvzzz.hu -ról rendeltem, 7k fölött ingyen kiszállítják, csak ajánlani tudom. A Tchibo milano és sicilia is komoly csalódás volt nálunk, az omnia jellegtelen (keserű-savanyú jellegtelen), ami bejött még, az a Dallmayr Espresso, és a Tchibo üzletekben kapható Barrista espresso.
Ja igen, egy darabig volt otthon Corsini Caffe Espresso in grani, szép lefolyásokat és cremát produkált, jó kis olasz jellegű presszót lehetett főzni a szemre egyébként roppant csúf kávészemekből.X.
Cave canem!
-
mester6
tag
Köszönöm a segítséget Joltinak, amit a Gaggia Classic PID "elindításában" nyújtott.
-
adpeter
tag
Ja, rohadtul!
A géppel lesz meló, de nem vészes első ránézésre. Működik, csak folyamatosan jár a pumpa. "hökioldó" hibával volt hi rdetve. Remélem más nagy gondja nincs!Szét kell kapni kitrugyizni. Berohadt kávézacc az van. Visszaöblítve tán sose vót életében, de jó pár éve tuti nem. A vízlágyítóra inkább rá sem kérdeztem.
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Garmin Edge Explore 2 Kerékpár Computer, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia, Házhozszállítás
- Új Bontatlan Ducati Elektromos Roller PRO-II PLUS Irányjelzők - Számla & Garancia
- GoPro Karma drón távirányító és töltő eladó
- Eladó Nitro Team 2022 162W Snowboard Deszka
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo (RC PRO)
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs