-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Warloo93
tag
Ezt a gyöngyszemet most találtam
Különösen ajánlom figyelmetekbe, azt a mesés víztéríttést
[link] -
-
JackFeryll
őstag
-
-
bigmasterg
addikt
válasz JackFeryll #116010 üzenetére
Erről nekem a Bezerra Strega és a Rocket epica jutott eszembe.
De teljesen jogos allatta a kérdés, hogy
"Why would you buy a flair 58 if you wanted a dual boiler?"Egy frenchpresst most én is fogok venni Robot mellé tejhabosításra, mert jelenleg kávégépet kell hozzá kapcsolni, vagy tejhabosító bödön, ami meg borotvahabot csinál... Amikor kiiszod a hab alól a kávét, de a Taft még midnig tart.
Rendes gőzölőgéppel meg még nem találkoztam. Gondolom nem lehet nagy piaca. -
konzumpro
senior tag
válasz bigmasterg #116016 üzenetére
Karos gépek azért tudnak. Bár öt perc elteltével ugyanúgy döglött, löttyedt borotvahab a legselymesebb tejkrém is. Kéne valami trükk hogy megmaradjon az állaga.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz roBEEsz #115993 üzenetére
Ha már 3D nyomtatás, van valami ajánlott hely akik vállalnak bérnyomtatást (+ postázást)? Google kidob párat, de azért szívesebben próbálkoznék olyannal akivel van pozitív tapasztalat.
Nekem helyben senki ismerősöm nincs akinek lenne gépe, pár kütyüért meg nincs értelme beleinvesztálni. -
icm
tag
válasz mabandi1 #116019 üzenetére
Bélával mindig ez van. Ha jön egy kevésbé neki tetsző válasz akkor törli a bejegyzést, téged meg elküld kb a f***ba. Meg béna vagy - miközben Tőle vásárolnál.
Ha Ő megveszi a Niche örlőt és leírja milyen szar az rendben. Valahol szíve joga. Oké.
Ha megveszed a cg1/cg5-öt majd leírod, hogy hát nem igazán lehet vele pontosan belőni a mennyiséget akkor béna vagy. Te ne írjad már le, mert Ő tesztelte többször is és NÁLA jó volt. Mindig. Amit tesztelt az mindig jó. Bezzeg most is a szar Sage Bambino... nincs rajta nyomásmérő óra.
Egyébként most a teszttel is be tudta, hogy nem olyan jó a cucc mint amennyire ő mondja.
Mindenki - pár pápahívet leszámítva - le tudja vonni, csak nem írja le: SZAR az örlő. A másik amivel még ezt is sikerült felülmúlnia: Ő nem szereti a sűrű kávét. Hát ezen azért jót mosolyogtam."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
bbuffy
senior tag
A legnagyobb hiba ott van h közel hetven évesen nem a lábait áztatja Barbadoson és a gyerekekkel játszik, csak a chill. Nem, ő ezen kattog, ezen fűrészel, uszit, lázit, degradál, etc… sosem írigyeltem ezt a tipust. Élni tudni kell, a pénz ezt nem adja meg.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
rastacsz
tag
ennyire beleszálltak szegénybe? Pedig tökre normális, hogy eggyel durvábbra állítva a befulladás helyett átömlik a víz a pogácsán.
Nekem is hasonló van a 151F késsel. A különbség az, hogy sem a Mazzer, sem a forgalmazók nem állítják, hogy espressora képes ez a késprofil, ez filterre való.Apropó, aki a ZM késeket használta, az az "espresso" tartománytól mennyit állított durva irányba, hogy filterre alkalmas lett? Harmad fordulat, fél fordulat környéke? Mert espresso esetén van visszajelzés, hogy befullad, vagy átömlik, de V60 esetén nekem, kezdőnek, nem tudom jó helyen vagyok-e.
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz bbuffy #116023 üzenetére
Én csak azt sajnálom, hogy nyilvánvalóan érdekli a téma és nyilvánvalóan csomó energiát bele is fektet. Akár ezeket a teszteket nézem, akár azt hogy gyártókkal / beszállítókkal láthatóan jól megérti magát.
Csak mindez rendre negatívan csapódik le, alapvetően a stílus és megfogalmazás miatt. -
bigmasterg
addikt
válasz Cathfaern #116025 üzenetére
Igazából az a baj, hogy a kedves olvasók fizetett
reklámokatteszteket olvashatnak.
Elég aljas dolog, mert egy hivatalos reklámot a helyén tud kezelni mindenki, de a kamu tesztekkel simán megtéveszthet nem egy érdeklődőt.
Nyilván mindig az a legjobb amit ő árul, a többi pedig hulladék, vagy túlárazott. -
mabandi1
tag
Azt már észre vettem, hogy a cenzúra működik, sok poszt eltűnt már.
A cg5 nálam speciel elég jól működött… Nem volt vele baj, nem is értem hogy a tesztben mi volt az a nagy ugrás lefolyásban, az nem normális dolog hogy akkorát ugorjon egy kattanásnyi állítással.
A “pápahíveket” én csak magamban tanítványoknak hívom, tisztán látszik hogy eszik a “vezér” szavait, szívatják magukat a pro-x kosárral, szétcsatornásodik az egesz meg a lefolyás is egy borzalom, és beléd áll hogy akkor mutasd meg hogy kell azzal a kosárral. Megmutatnám csak nem vagyok ott hogy kidobjam a kukába. Mintsem venne egy normális kosarat, és azonnal rendbe jönne a lefolyás, azt meg senki ne mondja hogy annyival finomabb az alulextratált kávé a csatornásodás miatt. Meg bele állnak az impresso-ba is, különben is Béla őrlője drágább meg spécibb, fontos volt kiemelni… Attól hogy veszel egy Ferrarit nem leszel profi sofőr is.
jó hosszúra fogtam. -
JackFeryll
őstag
válasz bigmasterg #116016 üzenetére
Én két értelmesebb tejhabosítóról tudok az egyik a Dualit (manuális) a másik a Welhome pro (WPM) MS-130T (automata). Csak nincs EU-s forgalmazó.
-
konzumpro
senior tag
válasz mabandi1 #116027 üzenetére
Egyszer rendeltünk tőle zöld kávét de annyira semmilyen volt a visszajelzés a megrendeléskor hogy inkább elálltunk a vásárlástól. Lehet nincs benne rossz szándék, de valahogy... Mint egy vadember. Nem így kéne a vásárlóhoz viszonyulni. Vagy csak túl érzékenyek vagyunk.
-
konzumpro
senior tag
válasz JackFeryll #116028 üzenetére
Lengyel van, vagyis múltkor még volt. Viszont annyiért (700€!) már duál termoblokkos gép is van, talán jobban is gőzöl, igaz manuális, de állítható a hőfok, vizesség. Ugyanaz a kínai gyártó, Catler ES8014 néven fut.
-
bigmasterg
addikt
válasz JackFeryll #116028 üzenetére
Ha ezek tényleg jó gőzt tudnak, akkor egy ECM Puristika, mellé egy ilyen gép és kész a dual boiler masina.
szerk.: Oh most látom a 700 euros árat.
[ Szerkesztve ]
-
kemcso
Ármester
válasz bigmasterg #116026 üzenetére
Ez megy a hifizésnél-audióeszközöknél is, tele van minden "tesztekkel", "tesztelőkkel", sőt "fórumozókkal", akik fizetett bértollnokok.
-
icm
tag
válasz mabandi1 #116027 üzenetére
Impresso-s kérdés még lehetett is volna értelmes, de ott is elment abba az irányba, hogy véletlenül se gondolkodunk el rajta vajon mit és miért. Senkim se az impresso, ittam a kávéjukat, most is épp van belőle meg vagyok elégedve Velük - classic vonal. Korrekt szerintem. Na ez meg egy barista recept. Amit ők kikísérleteztek, próbáld meg ha van hozzá eszközöd, ha nincs akkor nem kell. De az, hogy egyszerűen az nem jó... alul van töltve biztosan, elírás, stb... az megint nem jó hozzáállás.
Amúgy bármikor rendeltem relatív gyorsan meg is kaptam, amikor egy kávé nem volt felhívtak, egyeztettünk, 250g helyett 500g-ot küldtek. Nincs rossz tapasztalatom ilyen szempontból velük, de a hozzáállása, hogy Ő a legokosabb és Ő minden tudás tudója és a végfelhasználó aki pénzt hagy nála az pedig hülye."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
tag
válasz Cathfaern #116020 üzenetére
Hetvegen vettem at par kiegeszitot apros bernyomtatasbol, olcson es szepen dolgozik a srac. Hamarosan rendelek tole talcat is, ha gondolod megirom majd milyen lett.
(PETG-bol kertem mindent, ez erosebb es kevesbe toxikus a sima PLA-hoz kepest, viszont macerasabb az utomunka is - csiszolhato, polirozhato vagy ha nem egybefuggo a felulet, pl. felirat van rajta akkor epoxi alapu festekekkel is ki lehet simitani, persze csak ha zavar hogy kicsit "vonalas" nehol)[ Szerkesztve ]
-
mabandi1
tag
válasz konzumpro #116029 üzenetére
a vezír itt van, és idegesíti magát ki is tiltott a csoportjából, mert nem vagy neki szimpatikus. Nem baj, ne zavarja hogy én védtem azt a szerencsétlen őrlőjét amit ezek szerint hol jól hol rosszul raknak össze a kicsi kínaiak. Pedig meg szakértette hogy az ő vásárlóinak az kell, de lehet hogy mégsem.
lehet nem tetszett neki a hasonlatom, de szerintem a használhatatlan kosarára rágott be.
Mindegy rendelni akartam a csészéből ami majd lesz, de majd veszek Olaszországban. Amúgy sem nagyon rendeltem már onnan semmit, pont a hozzá állása végett.
Mondjuk azt nem tudtam, hogy csak akkor lehetsz a csoportban ha az ő malmára hajtod a vizet.
Megkeseredett vénember… -
mabandi1
tag
Nem igaz, nem értesz hozzá, 18g-os kosárba 21g kell, a 14bar nembaj, ha átömlik a pogácsán a víz nembaj, amúgy is a bérencei megmondták hogy az úgy jó, na meg had tudja már jobban mert az ő cuccai 8x annyiba kerültek.
Amúgy is kapcsolatba vannak Májküllel na meg az ő kínai cuccai spécibbek mert oda van írva hogy: more power.
szóval mindenki elmehet a pics*ba. -
HÁZIGAZDA
gyerekek, mi lenne, ha ez a céla téma itt nem lenne most már?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
verti1
tag
Köszönöm..
-
-
ribarszki
őstag
Srácok!
Ha a tamper és a disztribútor alját szeretném kicsit felpolírozni, akkor milyen pasztát vagy papírt vegyek?
Köszönöm! -
icm
tag
válasz ribarszki #116044 üzenetére
Autós polír paszta simán jó, én a nagy nevű mannol-t használtam, 35 mikronos. Egy pólóra kened és egy akkus fúróval meghajtod (a tamper talpát polírozod, minden újabb paszta kenéskor friss nem használt rongydarabra nyomod ki, a tamper falát is polírozhatod ha nagyon kéne).
[ Szerkesztve ]
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
JózsefK
csendes tag
válasz Toobee #115990 üzenetére
Mindegy milyen élelmiszeripari szilikonzsírt veszünk, kinek mi a szimpatikus, de a lényeg, hogy az NSF H1 jelölés legyen rajta, az érintkezhet élelmiszerrel
A kenőanyag nehezen jön ki, és iszonyat kevés kell belőle, egy 20 g szerintem 100 évre elég, bár ha jól tudom nyitás után talán 2-3 évig használható, de ezt csak emlékezetből mondom.
Az e61es fej működését és részeit itt tisztán, érthetően elmagyarázzák, és be is mutatja az egész működését, illetve az itt tárgyalt a zsírzás menete is látható.
Amikor nem szeded szét az egész fejet, csak a kalapácsot veszed ki, ott ez nagy segítség lehet
Amikor nem szeded szét teljesen, jobb ha kb. 45 fokban áll a kar és nagyobb odafigyelést igényel a kalapács visszahelyezése. Ahogy nekem könnyebb volt, kizárólag a kalapácsot, a fogató karral tettem a helyére, mert láttam hogyan és hol fér el a kalapács feje (a kart nem rögzítettem természetesen), utána a kart levettem, majd a kalapács szárát tartva az egész szerkezetet húztam rá a kalapács szárára. Azután simán kézzel vissza tudtam tekerni, majd kulccsal kicsit húztam rajta, de tényleg óvatosan.
Vak szűrővel nyomást próbáltam.
Vigyáztam nagyon, hogy ne üssem oda a szerszámot a gépnek, mert aránylag szűk a hely, de nem kell nagy erő a szétszedéshez, összerakáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
Gravity1234
tag
LIDL-ben levo kilos szemes kavekbol van ami hasznalhato vagy teljesen felejtosek?
Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Zen42
tag
válasz WarLock07222 #115960 üzenetére
Csatlakozom. Nem akartam ezzel a témával elsőként előjönni, mert még lehülyéznek, gondoltam. De ugyanerre jutottam. A dolog úgy kezdődött, hogy én is mindent lefagyasztottam anno orrba-szájba, meg porciózgattam lelkesen. Aztán erről szoktam le először mert csak a kifejezetten világos pörikkel volt gond, véletlenül jöttem rá. Ha nagy mennyiségű friss kávé esik be mert szülinap vagy karácsony, akkor hűteni azért szoktam őket még, de ezen a télen a 10-12 fokos spájzban várták a sorukat és nem volt gond velük. A vége pedig az volt, hogy nyitás után lusta voltam szétporciózni, meg hogy úgyis elfogy 1 héten belül. (Annyival már volt tapsztalatom, hogy semmi probléma.) Nem fogyott el mert még felbontottam mellette 3 fajta kávét. Az biztos, hogy több mint 2 hét volt mire kiürült az a zacskó - nem számoltam napra pontosan mert nem ennek a tesztelése volt a cél eredetileg - és nem mentek el az ízei. Meg a többié sem. Azt vettem, észre, hogy a végére már kicsit finomítani kellett a szemcsenagyságon, vékonyabb is lett a crema és csak a zacskó legalján lévő kb 40-50g körül kezdtem érezni, hogy múlik a dicsőség, de korántsem annyira, hogy megérte volna a parázást meg a porciózással töltött időt.
Legközelebb most már széndékoasan azt fogom kipróbálni, hogy egy friss zacsit felbontok és egy porciót elteszek. Szépen megiszogatom a zacsi tartalmát és amikor kezd kiürülni és észreveszem, hogy már nem teljesen olyan, akkor húzok egyet az eltett porcióból is. Mert az is lehet, hogy napról napra esetleg nem annyira tűnik fel a dolog. Meglátjuk.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen