-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SteelCowboy
csendes tag
válasz konzumpro #96002 üzenetére
Épp ezeket a Nuova Point csészéket néztem, a minap, hogy milyen masszivnak tűnnek. Csak itthoni beszerzési forrást nem találtam (vagy nem jól kerestem ).
Egy 150ml-es Loveramics a mindenes otthon (presszóra is), de gondoltam vendégvárónak jól jönne pár ilyen apró (50-55ml-es) csésze.We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.
-
konzumpro
senior tag
válasz SteelCowboy #96003 üzenetére
Innen régebben meg lehetett venni: https://beans.at/en/nuova-point-thick-walled-espresso-cup-palermo
Lehet hogy meg lehet beszélni velük hogy szállítsanak ide is. -
verti1
tag
válasz adriankoooo #96007 üzenetére
Hány körrel melegítesz? Három kör mindenhez elég. A szigetelő köpennyel pedig kettő.
-
Szaszi-80-
újonc
Sziasztok,
ma lettem boldog tulajdonosa egy Graef 702-nek. Bárhogy állítom, az őrlemény finomsága egyáltalán nem változik, kb olyan mint egy bolti őrölt csilipaprika.
Alapbol rajta van a 2 db alatet, amivel állítólag tovább lehet finomítani, és az a fura, hogy tekeressel bárhova állítom, pontosan ugyanazt a végeredményt kapom.
Ezen kívül nem szépen darál, hanem szetszorja, köpködi a végeredményt.
Van valakinek hasonló tapasztalata, vagy ötlete, hogy mit tudok vele kezdeni?
Koszonom! -
bl4ze
veterán
-
konzumpro
senior tag
válasz Szaszi-80- #96013 üzenetére
Remélhetőleg nem tört le a betétről a két kis fülecske.
-
-
bbuffy
senior tag
Nagyon nagyon nyugdijas ez a Niche
Semmi ecsetelés, törölgetés, spriccelés, ráindítás. Franc megette hogy ilyen kényelmes.
Egyebként qrva jó.[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bluesfan
tag
Ha már őrlő...
Tekergetem egy ideje a Malwanit, kezd némi vélemény körvonalazódni. Ami már első ránézésre szembetűnik, az a brutál masszív megépítettsége. Az álló kés egy bivalyerős monoblokk szerkezetbe van ültetve, ebben fut a forgó, egy 3 ponton csapágyazott, 15mm vastag késtengelyen. Az alsó csapágy, 5cm-rel van a kés felett, tehát kávébab legyen a talpán, ami ki tudja téríteni kést a tengelysíkból.
Ami az őrlemény szemrevételezésekor feltűnik, hogy abszolút rögmentes és rendkívül homogén. Vizet sosem sprickoltam a babokra, ennek ellenére sztatikusságot nem tapasztalok világos pörinél sem. (A JE-Plus-t is szárazbabbal etetem, ott érzékelhető némi töltődés, de a bejáratódással mintha annál is csökkenne ennek mértéke.)
Az ízekben is érezhető a rendkívül pontos járás és a lassú fordulat miatti minimális fine őrlemény hatása. Még a NZ-val összevetve is kifinomultabbak az ízek, kesernye nem tapasztalható.
Egyébként döbbenet, hogy a Niche 63-as kése is játékszernek tűnik a 83-as Robur mellett. Nem egy ligában játszik a két gép, az biztos, de ezzel nem a NZ-t akarom bántani, mert nem egy célközönségnek és nem egy árkategóriában készülnek.
Viszont, hogy tényleg más tészta egy precíz, nagykúpos kézihajtány, ezt aláírom.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
egyébként csak kapkodom a fejem, úgy röpködnek itt a pazarabbnál pazarabb őrlők. ennek örömére az ügyvezetői bónuszomból tegnap - hátrakötött kézzel, csukott szemmel - újra betekertem a forté kilazuló hernyócsavarját, mert abszolút hallásom van már arra nézve, hogy mikor lazul ki járás közben
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
SoundON
tag
válasz ici169 #95981 üzenetére
A Bab az szót sem érdemel, pedig vagy 10X megadtam az esélyt...
...azon sok hely egyike, amelyik jól lejáratja a már teljesen üres és bárki által használható speciality "minősítést" és ahol ízetlen de legalább savanyú híg mosogatólevet árulnak presszó gyanánt Jó lenne ha valaki kezdene ezzel valamit, ahogy annó a mézzel és a pálinkával is meg tették a szabályozást. -
SoundON
tag
válasz RetepNyaraB #95984 üzenetére
Ha jól emlékszem valami Beaver az új hely neve Almádiban. Elvileg a Tamp&Pull-hoz hasonlóan jó is lehetne ez az "Arduino bemutatóterem" zsír új Black Eagle, Mythos (talán EKt is láttam) One Eleven kávé, de valahogy mégsem jó. Túl lityi lötyi. Nekem nem ízlett.
A fagyizóban még nem ittam presszót, nem tudom milyen. -
verti1
tag
válasz adriankoooo #96020 üzenetére
Első kör 2 perc. A második 1/2 és 1 perc között van nálam. Egy perc után elkezd csökkenni a hőmérséklet. 3 percnél veszítesz legalább 15 fokot mintha 1/2 és 1 perc után öntenéd a következőt.
-
vicces1
aktív tag
Még nem bontottam, de biztos, hogy az egy olcsóbb blend, dél olasz sötét , talán olajos babokra számítok. (a tesztek alapján is)
Mellesleg a spanomnak hozták Nápolyból nem rég, tehát elképzelhető, hogy még ebben az évtizedben pörkölték.Legfeljebb Ő megiszogatja, ha nekem elviselhetetlen lesz a robuszta dominancia.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
SoundON
tag
...én pont az ellenkezőjét mondom: attól még nem speciality egy kávé hogy világos a pöri, vagy a végeredmény a jól elkészített finom classic olaszhoz képest tök üres és (húgy) savas
A finom vs nem finom persze teljesen szubjektív én nem ezt mondom.
De az hogy például a MOM Park aljában a magát "spec" kávézónak hirdető "menő" kávézóban kértem egy presszót, majd miután megkérdeztem hogy milyen kávéból kérhetem a "képzett barista" lány annyit tudott mondani hogy van az olasz sötét meg a szpesöliti, mIre én: ok de, melyik milyen fajta? Arabika jött a válasz. Értem hogy arabika de milyen fajta? kérdeztem a messzi 42Coffee zacskóra mutatva, amin nem tudtam elolvasni a termőterületet mire még erélyesebben üvöltött rám a csajszi hogy MONDOM AZ A SZPESÖLITI...
Ha elmagyaráztam volna neki sem értette volna meg mi volt a kérdés.
Mondanom sem kell hogy a kávé SZÁMOMRA ihatatlan volt!
Nekem egy jól elkészített ízgazdag olasz pöriből készült presszó sokkal inkább speciality lenne mint egy világos fosul elkészítve. És mivel az utóbbival találkozom gyakrabban ez engem zavar és gondoltam bedobom hogy ki mit gondol erről.Biztos lennének sarokpontok hogy ez a minősítés szabályozva legyen, ahogy a pálinkánál és a méznél is alkoholfokkal, gyümölcstartalommal, meg hozzáadott cukortartalommal kifejezhető és behatárolható.
Én csak azt gondolom hogy a SPECIALITY COFFEE kifejezés erősen nincs kontrollálva és még erősebben le van járatva, amivel talán lehetne kezdeni valamit.
Csak ennyi
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz SoundON #96037 üzenetére
Igazából ez olyan mint a kézműves sör vagy hamburger. Aminek manapság már inkább negatív jelentése van számomra. Mert már a sarki kocsmában is 'kézműves' sört árulnak.
Eszembe jut a homár blogra írt my little melbourne-nel kapcsolatos panasz [link]
Ugye ezt tekintik a speciality kávézók alfájának, én 2x ittam itt kávét aztán soha többet. Egy sznob túlértékelt hely.
Specialitynek meg elvileg az tekinthető ami min 80 SCA pontos, na de manapság ki ellenőrzi a hazai pörkölőket, hogy mennyi az annyi? -
hcstuning
tag
válasz verti1 #96035 üzenetére
Emlékeztem, hogy ezt olvastam már valahol.
Meg is van: [link]Más: kipróbáltam az aeropress filterpapírt, mert nem hagyott nyugodni.
Alulra szerintem mindenképp érdemes, sokkal szebb a flow, nem spriccol, stb.
Felülre látványos változás nincs, de átlagban 5s-mal rövidebb a shot.-=Joey=-
-
bbuffy
senior tag
Ugyanezt érzem most az Eureka Niche váltásnál.
btw tegnap megjött a Niche, ma hivott az expolygonos srác hogy itt a kvgép.
persze akkor hivott mikor màr elhagytam Siófokot, ugyhogy csak hétfőn lesz mennyország....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
soldier2
őstag
válasz hcstuning #96043 üzenetére
Jó előkészítés esetén fölösleges alulra a papír. Eltakarhatja a csatornásodás spriccelését, de a problémát nem előzi meg. A fenti javíthat a vízterítésen, de az is inkább géptisztasági előnyökkel jár.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
verti1
tag
válasz hcstuning #96043 üzenetére
Amiket írtam azok saját mérések, a linken Gábor mérései vannak azokat is érdemes átbogarászni.
Ha felül bármilyen hatással lenne Flair-nél a papírnak akkor fizikai törvényeket döntenénk le.... Alul pedig ahogy soldier2 is írta azért felesleges, mert csak elfedi a hibákat. Ugyan úgy csatornásodik csak nem látod és így nem is korrigálsz.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz SoundON #96026 üzenetére
Na ugyis arra botorkálok ma este. Rákéredzkedek.
Egyebkent a káptalanfüredi strand Pest felőli vegen, ahol a kolbice© nevű magyaros kolbászburgert _vesztegetik_ Pellini kofit is adnak valami LaPavoni ipariból es a maga szarrá égetett "olasz" módján kifejezetten jó!"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Netfone
- Assetto Corsa Competizione
- Konteó topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Amazon
- TCL LCD és LED TV-k
- Automata kávégépek
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen