-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbuffy
senior tag
óóóó basszus megint elfogott a vágy a 9barista után ezért kell ritkán olvasnom itt.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
vendingo
veterán
válasz krisztianAMG #122998 üzenetére
Nálam is ez volt. Brikka mellé kerestem darálót.
Én nagyon szeretem, nagy drága gépeket meghazudtoló kávékat lehet húzni vele.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
krisztianAMG
senior tag
válasz Flashback #123000 üzenetére
Nagyon savanykas es tul hamar is fut at rajta a viz. Arra mar rajottom, hogy a 6 perc csak akkor jon ossze, ha meg orles elott bekapcsolom a keramia fozolapot. Ha hidegen inditok, felmegy 9 percre is. Pedig kezzel szinte azonnal erezni a meleget...
Egyelore csak Ikea kavem van, de egesz vallalhato ahhoz kepest, milyen olcso. Kiserletezni jo lesz, jovo heten szerzek valami jobbat is.
Elkezdek visszafele lepegetni 20 klikkrol, aztan meglatjuk, mikor sikerul a 25-30 masodperc.bbuffy: Nem fogod meguszni, csak az idot huzod.
vendingo: Engem azonnal megfogott a tervezoi munnka, hogy mennyire atgondolt. Es fontos volt, hogy kompakt legyen, es annyi munkat sem akartam vele, mint amennyit peldaul egy Robot megkivan.
Nekem meg nem sikerult ilyen szep crema, kell meg egy kis gyakorlas.
A pogacsa neked milyen lefozes utan? Kiesik utogetesre? Mert a jelenlegi beallitassal ugy kell kikaparni belole.Jott meg hozza par aprosag, IMS kosar, Brita + probara egy 3D nyomtatott tus disztributor (Normcore copy). Ez utobbi tokeletesen passzol a portafilterre, de a tuk hozza meg nem jottek meg. Errol majd kesobb lesz beszamolo.
Baratno mar a mostani eredmenyt is megdicserte, pedig en eddig a reggelin kivul mindet kiontottem.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz krisztianAMG #123003 üzenetére
Gondolom öreg a kávé, kár ezzel keresni a beállításokat. Ha finom, idd, aztán majd friss babbal hangolhatod. 16-24 között lesz az igazság.
https://barbieripnk.hu/
-
vendingo
veterán
válasz krisztianAMG #123003 üzenetére
Kicsit meginogtam robot irányba, de örülök, hogy nem vettem meg.
Nálam 5-6 perc a főzési idő. Összetekerem az alját, felrakom a tűzhelyre, utána kezdem el a darálást, végső összeszerelést. Rengeteg idő spórolható ezzel a technikával.
Nálam a pogácsa egybe kiesik, csapba szoktam kirázni, majd onnan viszem a szemetesbe/komposztba.
Ims szűrő nekem is van, sajna nem dob nagyot a végeredményen, de legalább passzosabb, mint a gyári, mert az előbb esett ki, mint maga a pogácsa.
Nekem sok idő volt, mire tökélyre fejlesztettem a kávékat vele. Ami bevált, hogy nagyon finomra darálok, tamperoláskor meg minimális erőt fejtek csak ki. A végeredmény tömény sűrű lesz. Én classic vonalon mozgok, impressot tudom ajánlani, onnan is a brasil-india ami mindent vitt. Az első kávé, aminek a csomagolásán feltüntetett összes ízjegyét felfedeztem a végeredményen.
Rengeteg játszási lehetőség van 9b-vel, kell egy kis idő, mire tökéletes lesz. Nálam ez közel 1 hónap volt.
Én wdt-t nem viszem túlzásba, kalmár féle bonsai habverőm van, eddig bevált.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
-
sinick
senior tag
válasz RetepNyaraB #122284 üzenetére
Szia. Írtál az Aldis karos gépekről. Erről az Ambianoról írtál? Ld. [kép]
-
Zen42
tag
Valami kávémester "monnya" má' meg nekem miért van az, hogy egyes pörkölőktől időnként olyan kávék jönnek amiket sokkal finomabbra kell őrölni a szokásosnál. Mondjuk 0-2.5 ricni helyett -5 vagy több? Eddig azt hittem, hogy ilyen csak az öregedéstől van de ez amit ma kibontottam tök friss pöri. Ráadásul nem lehet past harvest sem (több mint egy éves zöld kávéból) mert ez a konkrét kávé egy ruandai ahol márciustól kb augusztusig van szüret, tehát pont jónak kéne lennie. És ízre, illatra is rendben van csak rohadtul finomra kell őrölni.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz sinick #123007 üzenetére
Minden évben máshogy néz ki, de alapvetően igen. Annyit lehet elvárni tőle, amennyibe kerül; de képes kifejezetten iható presszót készíteni, ha nincsenek komolyabb igényeid (világos pörkölésű dolgokkal nem érdemes kínozni sem őt, sem magadat). Rendes bemelegítést meghálálja.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
aradebil2
senior tag
Media Marktban ÀK/olasz amazon ár alatt a legtöbb Bialetti. Ha már itthon vagyok hoztam mellé egy friss szegedi csodát
-
vendingo
veterán
válasz krisztianAMG #123006 üzenetére
Mindig 18g +-0.20g. Most bontottam impresso brasilt, 18g be 40g ki. Iszonyat jó lett ezzel a finom darálás + gyenge tamperolás kombóval. Nem tudom milyen erővel tamperolok, tippre 2-3kg max. Az elején nagyon random készültek a kávék, minden praktikával próbálkoztam, de már megvan a technika, így az összes kávém a maximumot hozza. Classic vonalon jól működik, világosabb pörikkel nem tudom hogy muzsikálna.
Lehet az is közrejátszik a minőség javulásán, hogy kezd bejáratódni a kés a k4-ben.
Vegyél minőségi kávét, aztán tapasztald ki, hogy neked mi válik be.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
sinick
senior tag
válasz RetepNyaraB #123009 üzenetére
Az Aldis 60 napos elállás és 3 év jótállás miatt lehet bevállalom. Ha meg a méretezés ezen is 58-as, akkor az hab a tortán. Gőzölőre írtad, hogy gagyi (lehet), de az meg úgyse nagyon kell.
-
icm
tag
válasz krisztianAMG #123018 üzenetére
Ez melyik pörkölő? Lehet írtad, bocs akkor.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
krisztianAMG
senior tag
Triple Five Coffee
Pozsonyban élek és itt az egyik helyi srác saját brandje. Amúgy meglepően sok pörkölő van errefelé. Lesz mit tesztelni. -
Warloo93
tag
válasz krisztianAMG #123020 üzenetére
Ha szlovákián élsz próbáld meg a sucaroastery-t. Viszonylag olcsó, és egy szlovák hardcore forumon is közkedvelt.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz sinick #123016 üzenetére
A méretezést azért csekkold. Az egykori enyémre jó volt a Gaggia Classic karja, 18-as kosárral együtt konkrétan.
Számlát ne hagyd el, mert hiába van az aljára rányomtatva a gyártási hét, nem fogadják el.
Gőzölő csak kicsit lassú és sok vizet köpköd, mire beáll. Utána egész használható. Aztán kurvalassan hűl vissza. Előbb a kv utána a gőz. Fordítva nem jó."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
Flashback
addikt
Új Timemore elektormos örlő. Hamarosan a Kickstarteren is fog debütálni.
Amit ígérnek:- 500-600$ között lesz.
- Kétféle méret
- Többféle egyedi késprofil (filter, presszó, gyors...)
- Változtatható RPM: 800-1400 rpm
- Púder (maradék kávészemcse) eltávolító tárcsa (Állítólag ilyent még nem láttunk...)
- mágneses talp és tetőAmi bíztató hogy belülről úgy tűnik tök fém: [link]
Német thread: [link]
Több kép: [link]
[ Szerkesztve ]
Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
hoffman_
nagyúr
reggel nem szoktam hosszút inni, csak presszót, gondoltam megnézem mit tud a JX. elsőre 30 klikk körül húztam belőle egy CM Uddeyi tesztpörit és bár nem találtam el tökéletesen, teljesen vállalható volt. hiába a 25 mikron, a pontos klikkek miatt egy fokkal könnyebb a dial-in, mint a SuperJolly 1/8-ad körén a homemade matricával, érzésre...
a csütörtöki érkezése után megnéztem hol a nulla - egész jó helyen, a 0-tól két klikkel arrébb, 1-es állásban már lehet darálni az őrlési felületek érintkezése nélkül. végig is tekertem 10g-t ezen az álláson maradvány gyűjtött kávékból. azt hittem sose lesz vége, vagy 1,5 percig tekertem, sikerült egy kis púdert gyártani, meglepődtem magam is : )
alig várom, hogy nézzek egy AeroPress-t is vele.ui.: a SuperJolly-ban elvileg 2-3 éve beszabályozott, akkori új gyári kések vannak. van egy olyan érzésem, hogy érdemes lenne F64 kést belerakni és csak megkérdezném fragolát, hogy tuti jól fut-e. mit gondoltok? jó ha 100kg kávé átment rajta, de valahogy nem az igazi.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
krisztianAMG
senior tag
válasz krisztianAMG #123018 üzenetére
Tökéletes lett!
Minden probléma megszűnt, gyönyörű crema, extrakcio idő is jó, az őrölt kávé térfogata is kisebb lett és a pogácsa is könnyebben kijött.
Lesz ez még jobb is, az őrlemény biztosan nem volt tökéletesen elosztva a portafilterben, de már így is nagyon finom lett. Igaza volt, vendingonak, nagyon könnyű vele jó kávét készíteni. Fantasztikus, imádom!
Annyira amúgy nem problémás két kávét készíteni egymás után. A tartályt megfogni kell egy hőálló kesztyű vagy konyharuha, de egyébként sima ügy.
-
brumi1024
veterán
válasz krisztianAMG #123027 üzenetére
Még kesztyű sem kell, magát az eszközt nyugodtan lehet vízzel hűteni.
-
vendingo
veterán
válasz krisztianAMG #123029 üzenetére
Hűteni úgy szoktam, hogy kéményből kiöntöm a forró vizet, majd feltöltöm hideggel. Így könnyebb szétcsavarni, mert a hideg miatt zsugorodik a felső rész.
Jó szórakozást vele. Én egyedül használom, így van, hogy órákig áll mosatlanul, van ideje lehűlni.
Amíg nincsen meg a normális wdt eszközöd, használj fogpiszkálót, hústűt.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Flashback
addikt
válasz rastacsz #123031 üzenetére
Hát passz, csak hirdetés formában kaptam és valami belső oldalra dobott át ahol volt egy szép hosszú termékleírás a gép/kés veriációkról meg egy kérdőív.
Kerestem én is de még semmilyen hivatalos helyen nem láttam.
Ha tippelnem kellene akkor volt valami előértékesítés ahol szélnek eresztettek pár darabot tesztelés céljából és most jön majd az igazi piacra lépés.
Szvsz tetszik, ha a tesztek is meggyőzőek lesznek lehet leváltom a dög nagy örlőmet[ Szerkesztve ]
Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
nate82
csendes tag
Casmo tesztpöri elérhető!
[ Szerkesztve ]
-
rastacsz
tag
válasz Flashback #123032 üzenetére
Vigyázat, nem volt olcsó és ugye az volt az EUs nemforgalmazás oka, hogy nem volt CE-je (BH-n vagy Kaffee Netzen írták is).
@hoffmann_ a standard mazzer kések is bírnak 500 kg-ot, az a 100kg semmi.(hány éve van benne a kés, mert, ha évente 20kg kávét fogyasztasz, ami napi 54g, az is 5 év.) Inkább arra tippelek, hogy az ízlésed változott, mivel a mazzer sj inkább klasszikus kés, klasszikus espressohoz.
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
icm
tag
válasz Flashback #123032 üzenetére
Izgalmas kis örlő. Ourcoffeeshelter kapott egyet.
[ Szerkesztve ]
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
Gery0505
tag
válasz frozy #123041 üzenetére
[Itt lehet tesztpörkölést rendelni] Ez nem mindig van, most úgy látszik még lehet rendelni.
"Failure is always an option." Adam Savage
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen