-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinisi
senior tag
válasz Bazsee71 #59000 üzenetére
A brikka életet tud mentei :-)
Kíváncsi vagyok, hogy a környékünkön nagyon rövidtávon belüli "legjobb" kv.-t adó jura auómatához képest mit fog hozni eredményként! (persze uo. kv.-val kellene tesztelni és nem egyszer összevetni...) Szóval igen, úgy néz ki, hogy kitőrőfélben a brikka láz :-) -
jolti
senior tag
válasz cotagg #59003 üzenetére
Nagyon jól tudom, hogy mire való az a rács.
De annak ott van jelentősége, ahol doserba, vagy tölcsérbe jut ki a garatból az őrlemény.
De itt, mivel egyből egy csőbe jut nincs jelentősége. Pont ez a baj szerintem, hogy kicsi a cső átmérője és könnyen el tud dugulni.
Pont hasonló problémával küzdöttem 3 évvel ezelőtt, mikor a macapot doser-mentesítettem.[ Szerkesztve ]
-
sortiefish
csendes tag
válasz Bazsee71 #59000 üzenetére
Én már kezdem kapizsgálni.
Sőt lehet lassan visszatérek én is a Mokka-hoz még a Brikka sem kell, mert abba sem akarom darálni a babot jó a tégla is azt nem kell a fagyiba betenni.
A mai shopping -3K befőttes üveg, lassan elfogy a kezdeti lelkesedésem és leülök gondolkodni.
A kis kávét ami még volt itthon át is raktam dunsztos üvegekbe és be a fagyiba. Lassan húsnak már nem is lesz benne hely.
Lassan tényleg aktuális lesz ez a kisfilm, hogy Vissza a kotyogóhoz. -
senior tag
Mértem nyomást a GC-n. 10,5-11 bar között mozog. Érdemes lejjebb vennem? Ha igen, pontosan mennyire?
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
senior tag
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
sortiefish
csendes tag
válasz mester6 #59019 üzenetére
Találtam egy cikket, de majd a szakik kijavítanak, ha tévedek az abban leírtak szerint 10-re kell belőni, mert úgy lesz meg a tuti 9 bar.
" Ezt statikus nyomásmérésnek nevezik, ami azt jelenti, hogy nincs áramlás a porszűrőn keresztül. A nyomás, amelyet célozni kell, 10 bar és 9 bar között van. Ez azért van így, mert a 9 bar statikus olvasás és a dinamikus leolvasás, vagyis a fej átfolyása közötti különbség kevesebb, mint 1 bar. Ezért be kell állítania a gépeket 10 barra, ami 9 bar dinamikát ad."
-
mester6
tag
válasz sortiefish #59020 üzenetére
Igen , igaz a statikus nyomás más mint a tényleges kávéfőzés alatti nyomás.
Azért a kávéfőzésben nem érdemes dogmákat fabrikálni, gondolj a nyomásprofilozható gépekre.
Van aki 9-10 barra állítja az OPV-t és próbálkozik a kávéfőzés menetében pl 6 barral is igen jó kávéfőzési eredménnyel.Néhány nyomásmérő műszer is eleve úgy van skálázva, hogy 3 tartomány van megadva amelyben a megfelelő érték 7-9 bar közé esik általában zöld színnel jelölve..
-
Deer76
aktív tag
Sógorom kérdése:
Milyen ötlet kávégépet nézni Ebayen?! Nagy rizikó rendelni 20 - 30 e Ft értékben egy Gaggia Classicot, majd 15 e Ft -ért felújítani? Felújítatni hol lehet?Esetleg tud valaki eladót, ami jó?
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
feketedini
tag
Sziasztok! French Presshez tudnátok ajánlani őrölt kávét? Jelenleg nincs normális darálóm, majd szeretnék beszerezni egyet, mert tudom, az lenne a jó megoldás.
-
Deer76
aktív tag
válasz sortiefish #59029 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, ha tudtok jó gépet, írjatok. Kb max. eddig az ársávig (max 70k, de inkább alatta).
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
cotagg
tag
Csak a rácsot természetesen. Ha leveszed a rácsot, akkor a csôr végén sztatikusan töltött örlemény jön ki, ami aztán tapad mindenhez, ami csak a közelébe kerül. A rács arra való, hogy ezt megelôzze. Természetes, hogy az eltávolításának ez a következménye nem? Feltéve, hogy okkal rakták oda. És nem minimális töltôdésrôl beszélek, amit a szûrômagasító tölcsér megfogott volna. Tényleg nem nagyon tudom mit mondhatnék még errôl…
-
Deer76
aktív tag
válasz sortiefish #59029 üzenetére
Sógorom felvette a kapcsolatot az eladóval, meglátjuk mi lesz. Ha azt mondjátok jól jár vele, akkor rendben.
Köszönöm a tippeket.
(Darálóból majd újat vesz, Graef-et).A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Toobee
veterán
válasz cotagg #59036 üzenetére
Pár daráló megfordult már nálam, olyan 20+ de ennyit még nem szoptam egyikkel sem. Mezei user nem tudom mit kezdene vele, akinek pl élete első gépe. Késő délután húztam már 2 naked shotot gyönyörű lefolyassal. Reggel megnézem elmaszott-e, mert előző nap ezt csinálta. De már most sem jött olyan szépen ki, mint a videókban, érezni, hogy meg megakad. Szóval nem teljes az öröm. Viszont mindenfele vudu nélkül, karba orlessel, tomoritessel nulla spricc. Pedig a naked büntet azonnal.
https://barbieripnk.hu/
-
Sinisi
senior tag
válasz cotagg #59034 üzenetére
Nekem ezzel a "ráccsal" az a tapasztalatom F4-nél, hogy ha nincs benne a garatelem, hiába az antisztatikus fésű, úgy repkenek a kv. "szemek" szanaszét mintha meg akarnák úszni a melegvizes zuhanyt...
Éppen azon gondlokoztam, hogy kiveszem azt a fésűt mint ahogy Jolti, hogy úgy mit mutat... hátha... mert egyelőre ez az elem rendesen megfogja az őrleményt (szóval némileg "útban" van)...
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Milyen szemes kávét tudnátok ajánlani Saeco Minutó géphez, ami testes, zamatos, és megunhatatlan koffeinbomba?
Eddig a legillatosabb, és legkrémesebb a Pellini Break Rosso volt (fehér csomagolású), viszont az íze meg sem közelítette az illatát, ami betöltötte az egész szobát.
Ami az árat illeti, egy Pellini szintet még elfogadhatónak tartok (ha olcsóbb az sem baj), de egy Lucaffe már biztosan nem fér bele árban.
Ja és még valami: természetesen próbáltam a piros Segafredo Intermezzot, de az nekem túl keserű és középszerű kommersz vacaknak tűnő kávé volt...[ Szerkesztve ]
Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
senior tag
válasz klepto #59043 üzenetére
Mi itt nagy átlagban a frissen pörkölt kávékat fogyasztjuk és favorizáljuk. Ebben az árkategóriában szerintem a legjobb választás a Velencei Gondolások kedvence lehet szerintem.
Utóbbi Segafredo a legalja, "ihatatlan szemét" kategória sztem, de majd Bazsee mingyá jól megmondja!Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Deer76
aktív tag
válasz Sinisi #59038 üzenetére
A kotyogós az nekem van. Majd a vacak kis 1 személyest akarom valami Bialettire lecserélni. Lehet nem Brikkára, hanem Mokkára. Sógoromnak van 4 személyes Brikkája, de indukciós tűzhelyen nem tudja használni és venni akar egy normális kávéfőzőt. (A mostani egy Hausmeister azt hiszem.)
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
sortiefish
csendes tag
válasz Deer76 #59037 üzenetére
Kérdezz rá azért a fórumon 1-2 dologra konkrétabban mire vagy kíváncsi.
Mire kellene, tuningot szeretnétek-e később ilyesmi.
Én úgy tudom műszakilag ugyanaz, mint a GC és ez ráadásnak vadi új sőt ezeket már kapni sem lehet és, ha megnézed mennyiért mentek.
Daráló meg a Graef 702 az biztos, hogy jó hozzá. Én most futom vele a köreimet, de mint olvashatod komolyabb darálókkal is kell olykor futkorászni.Másnak meg futkorászás nélkül is szuperál a 702-es is. Ez a szakma már csak ilyen ahogy látom, kell hajtani a dolgokat, hogy eredménynek azt kapd amit elképzeltél. -
celf
őstag
válasz ronin s8 #58969 üzenetére
azt hittem, h nekem is olasz 4 személyes brikkám van. nekem nem üvegfedős.
egy kérdés: a felső filter gyárilag ívelt, vagy egyenes?
mert egyzser kölcsönadtam, és lehet, hogy nagyon megpakolták, vagy a tűzönfelejtették, és kicsit azóta mintha a fémszűrő meghajolt volna.
de lehet csak nem vettem észre, és ilyen volt korábban is. majd lefotózom.
-
soldier2
őstag
A kétszemélyesen biztos, hogy íves, most néztem meg a kedvedért na meg mert most főtt le, és el kellett mosni. Egész jó kávékat készít ebből a Kalmár féle kávéból (csak meg ne tudja Gábor hova került a kávéja . Érdekes látni, ahogy minden nyáron fellángol a brika láz, de ezért nem véletlen, hogy hazaérve a többség beüzemeli a Gaggiát, vagy akármi mást. A másik dolog ami szöget ütött a fejembe, a Ronin videójában lévő már-már tojáshab szerű crema. Ez régen, mikor rendszeresen brikkáztam a Tchibó és társaiból megvolt a kis DeLonghi darálóval, de mióta csak hébe hóba tolom inkább kevesebb, de kisebb buborékokból álló habot kapok. Az íze viszont jobb mint emlékszem, ezeket a kávékat nem tudom keserűre készíteni.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen