Új hozzászólás Aktív témák

  • Toobee

    veterán

    válasz hanolfe #14000 üzenetére

    Ez már rézbojleres. Az előző kisgépemről írtam azt, hogy alu volt. Szúrtam be lentebb képet, az van most (La Scala Eroica 1L).

    (#14001) tariattila: úgy voltam vele, hogy 80 gramm citromsavat csak nem nyomatok át a HX körön, úgyhogy 4 liter vízben oldottam fel, és felszipkáztattam a kazánnal is. Egyszer élünk...Tersonettes, majd citromsavas oldatban áztattam egy kicsit a kosaraimat és a felsőszűrőmet, meg a vízterítőmet. Annak ellenére, hogy ezeket rendszeresen megcsinálom, sokkal szebb lett a lefolyás. Már üres csapolásnál is látszódik, hogy jobban néz ki. Meg ez a Reneka kosár piszkálja most a fantáziámat.

    (#14002) ronin s8: akkor ezt ezentúl hanyagolni fogom. Mióta megvan, 4-6 csészényi vizet engedtem ki a nagybojlerből. Kaput nem iszom, bár tegnap pont kipróbáltam, de még mindig túl alacsony a bojlernyomásom a rendes gőzöléshez. El kéne már kanyarodnom szűkítőért...
    Azt magamtól is észrevettem, hogy az 1,8-as bojlerből leengedett 1,3 liter víz nem lesz elég a citromsav kimosásához, max hígítani tudom a végletekig. De ez már csak manuálisan kerül ki a rendszerből. Tényleg: nincs esetleg ezeken valami leeresztőcsavar féleség?

    [ Szerkesztve ]

    https://barbieripnk.hu/

Új hozzászólás Aktív témák