Új hozzászólás Aktív témák

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    válasz soldier2 #29002 üzenetére

    jelentem, a száz félrehajigált műanyag tamperutánzataimból az egyik jó! már izzik a sestos. ha jól látom, fragola úgy lőtte be, hogy alulról közelítsen, nem túl agresszív reakcióval (én is így lőném be).

    nah, tapasztalatok:
    1. nincs valakinek sestos pid-hez leírása? (auf englisch)

    2. az első shot olyan lett, amilyen, nem beszélünk róla. :DDD nóra azzal vigasztalt, miszerint "egy étteremben is ilyet kapok". mondtam neki, hogy első shot, bármi ér, nem vagyok elkenődve, de egyébként meg soha többet ne vigasztaljon így :DDD

    3. a második shotnál már volt mire támaszkodni. beletuszkoltam 16 grammot a szűrőbe, pid-et fél fokkal lehúztam, őrleményt extra finomra állítottam, eljártam az esőtáncot és bumm. korrekt lett. krema mondjuk kevesebb, mint a silvanóval (második shot, semmi jelentősége). látszik, hogy ebbe a gyári (?) duplaszűrőbe nem megy több, így is szépen kirajzolta a felsőszűrő mintázatát. a vicctamper olyan, amilyen, de a szűkebb, mélyebb kosár sokkal ellenállóbbnak tűnik első blikkre a csatornásodással szemben (az ims 20 grammos még izgalmasabb lesz). a vízterítés is ronda szemre, mégis, ilyen hosszan nem tartott a tigriscsíkos lefolyás az 58-as gépekkel ezzel a kávéval. de érdemi tapasztalat akkor lesz, ha lesz rendes szűrő, tamper, felsőszűrő, sőt, felsőszűrő csavar.

    4. a gép elég hamar bemelegszik, 15-20 perc után hőstabilnak tűnik. a csészemelegítő így, hogy a gőzbojler alszik, csak langyos, hurrá. azt sem bánom, hogy nem kell 1,5 liter vizet felfűteni mindenképp. a fej a műanyag burkolat miatt nem éget meg. a fél liter vizek pancsolása elmúlt, 5-10 fokos "tarzan" hőlengések megszűntek, egy tartály víz napokig elég. ez a része nyilván tetszik.

    5. a rohadt előáztatás persze, hogy csak az automata programokkal működik, manuális csapolásnál nem csinálja :(, ez így annyi, mint halottnak a puszi (tudom, ulkánál nem kell előáztatás. szerettem volna azért).

    egyelőre ennyi.

    [ Szerkesztve ]

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Új hozzászólás Aktív témák