- Diablo IV
- PlayStation 5
- XGS24 - Jövőre érkezik az új Fable
- Steam topic
- XGS24 - Október elején jön a Diablo IV - Vessel of Hatred
- XGS24 - Befutott az Assassin's Creed Shadows legújabb előzetese
- XGS24 - Előzményjáték lesz a Gears of War: E-Day
- Xbox Series X|S
- Xbox Games Showcase 2024 - Az összes bejelentés egy helyen!
- Sony PSP
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alvarez81
csendes tag
válasz vikla007 #48442 üzenetére
Szerintem nincs. Írtam már, van olyan KV ami ezzel, van ammi azzal jobb , de a különbség hajszálnyi, és tegnap pl mindkettővel ( IMS, LM - nem hiszem , hogy a VST merőben más lenne ) sikerült egy nem túl jót, ma meg olyat, hogy mindkettő jó volt, de az IMS 5ml-rel kevesebb lett adott idő alatt, emiatt jobb is volt picit. ha egyforma lett volna, akkor lehet, hogy LM. De annyira nem tudok profin tamperelni, meg mindig tizedgrammra egyformán darálni, hogy óriási legyen a különbség. Eddig csak 1 olyan kávé volt, ami kifejezetten IMS párti, az a Paljoc LXR, a többségben nagyon picit lágyabb az LM, karcosabb az IMS.
De az meg valamikor jól jön egy kávéhoz. Ma tej nélkül LM, tejjel IMS nyert ugyanabból, kb ugyanúgy (az LM már túl híg lett tejjel, míg az IMS szépen lágyult).[ Szerkesztve ]
-
jveres
csendes tag
válasz adriankoooo #48385 üzenetére
Igen, publikus: 240e. Szerintem korrekt ár
-
Bazsee71
őstag
Kipróbáltam a Locavore-t, és azon felül, hogy nagyon jó blend, még meg is nyugtatott.
Kezdtem aggódni, hogy a szűkítő miatt elkezdett csatornásítani a GC, mert a Pacific Tarrazuval bármit csináltam, lassan indult és átzubogott. A PY kofit saját géppel, de barátom K6 őrlőjével próbáltuk, amit közvetlenül húzás előtt raktunk össze. Harmadjára minden a helyén volt: lassú indulás, egérfarok lefolyás, remek íz.
Az Aramo kóstolót pedig köszönjük a mesternek, először ittunk párommal igazán jó kávét a héten. A Catler élőben szimpatikusabb volt, mint a termékfotókon, főleg hogy kompakt és nagyon csendes.
-
senior tag
-
vikla007
aktív tag
-
senior tag
válasz soldier2 #48467 üzenetére
30 ml-es üvegben 9 g-ot, én daráltam.... eleve fagyasztva tárolom szemes formában, de gondoltam egyet és egy adagot ledaráltam múlt hét végén, majd ment vissza a fagyasztóba. Ma reggel nem akartam felébreszteni a többieket a darálóval, ezért ezt bontottam ki. Lefolyás és crema rendben volt, ízre viszont a meggyes vonal jelentősen csökkent a csokis javára.
Kipróbálom majd az itthon fellelhető többi kávémmal is:
P&Y Decaf, Get Up! és Choco Madness, ill. Kapuczíner Malabar és Velencei Gondolások kedvence...Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
fragola.6035
aktív tag
válasz vicces #48471 üzenetére
Szerintem viszont már ők is elfelejtettek ezeket a régi szarokat
Minden terméknek van egy fejlődési útja. Ezért nem nevezném "szar"-nak. Ha így nézzük egy Ford T modell is egy "szar" volt a 3000 köbcentijével és a 20 lóerejével, a 70km/h végsebességgel és a 20 literes fogyasztással. De azért nem nevezném szarnak, valahonnan el kellett indulni.
Szerencsére mindig vannak elégedetlen, szélsőséges véleményű emberek, akik előre viszik a fejlődést, így egyre jobb kávékat ihatunk.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
zoltanz
nagyúr
válasz fragola.6035 #48475 üzenetére
Nem kell ezen problémázni. Zárjuk itt le.
Aki nem volt benne akkor úgysem tudja. Régen örültünk ha kávé volt, nem válogattunk.Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #48475 üzenetére
"Szerencsére mindig vannak elégedetlen, szélsőséges véleményű emberek, akik előre viszik a fejlődést, így egyre jobb kávékat ihatunk."
tényleg ők viszik előre a fejlődést, ha a szélsőségesség mellett kellően értelmesek is. persze néha főleg csak szélsőségesek és roppant irritálóak.
zoltanz: szerintem senki sem problémázott, beszélgetünk.. (én kötekedek )
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
mókás egyébként ugyanezt a "szakmázást" végignézni sokadszorra. a bornál jóval hamarabb kezdődött, a kezdeti nagy villánymánia (= klasszik eszpresszó) jött egy visszacsapás, csak a spontán erjesztett, kézműves, gyümölcsös, savanyú borok voltak a jók (= újhullámos eszpresszó). azért aki egy picit kihúzta a fejét a nagy forradalomból és kellően objektíven tudta szemlélni az eseményeket, láthatta, hogy mindkettőt lehet nagyon jól és rosszul is csinálni, ezért ez a fajta borsovinizmus végül kénytelen háttérbe szorulni, a villányi (bordói blend) borok pedig újra a helyükre kerülhetnek.
minden tiszteletem a forradalmároké, tényleg, de az ő szerepük az úttörésben van, hogy berögzült dolgokon változtassanak. jelen esetben, hogy a klasszikus, csokis shotokon túl is van élet, nem bűn a sav, sőt. de, mint minden forradalmár, eléggé egyoldalúan látják (ők is) a dolgokat, és miután a köztudatba elterjed az új dolog, aminek az utat törték, az ő szerepük lejár, a köz pedig szép lassan a helyére teszi a dolgokat.
sokkal fontosabb hosszútávon a közt oktatni, hogy a nagy átlag legyen igényes, legyenek elvárásai, meg tudja különböztetni a jót a rossztól. sőt, ha a köz kellően igényes, forradalom sincs sok. mediterrániában ez nem gond, nálunk abszolúte.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
vTamas35
csendes tag
Ha már a fejlesztésnél tartunk...
Pár hónapja ígértem, hogy beszámolok a programozható előáztatás projektről, Simi mester most lett kész vele, elkezdtem a tartós teszteket...Az alap problémám az volt, hogy a gépemen (ECM Veneziano A1, roto pumpás, programozható gombos HX) még a karos E61-es gépeken megszokott (félig felemelni a kart, de a pumpa még nem indul) előáztatás sem játszott, továbbá nem is hálózatról használom, így a nyomás szinte azonnal felépült, ami miatt gyakran lett hibás a kioldás. Gondolkodtunk manuális nyomás profilozáson, de azt elvetettük a kényelmetlensége és a reprodukálhatóság hiánya miatt. Simi másik megoldása a plusz OPV és időrelé bépítésével szabályozható előáztatás volt, ez lett kész most.
2 napja tesztelhetem csak, de zongorázni lehet a különbséget. Eddig minden csapolás szépen sikerült. Egy hónap múlva bővebben, addig hátha hoz a mikulás egy új darálót...
Itt a beállítás 9 másodperc volt 3 baron az első cseppek megjelenéséig, utána nyomja fel 9 barra.
[link]O1G
-
HÁZIGAZDA
válasz vTamas35 #48479 üzenetére
grat nektek a projekthez! hasonlón egyébként én is gondolkodom majd egyszer jeligére: a dc víztartálya helyére talán beférne egy rotoszivattyú, akkor meg ugyanez lesz a probléma/feladat
a manuális nyomásprofilozást hogy akartátok kivitelezni?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
zoltanz
nagyúr
Én felszolgáló/pultos vagyok. Borokba még igényesek az emberek, nem csak szőlőfajtára, de márkára is érdeklődnek.
Kávénál egy kérdésük van: Olasz? (abból is van középszerű, és jó aromájú)
Személy szerint szeretem néha a német és holland kávékat is. (néha összekeverem őket, próbálom a jó tulajdonságaikat egy ízbe összehozni)[ Szerkesztve ]
Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek
-
vTamas35
csendes tag
Minden érdem Simié, én csak a feladatokat tudom kitalálni neki
A technikai kérdésekre majd ő válaszol... Egyébkén az OPV-t állítottuk volna egy csappal csapolás közben, de ott sokat kellett volna tekergetni, megfúrni a házat stb. Így maradt ez a megoldás, de eddig teljesen jó, nyilván bővebbet majd később.O1G
-
fragola.6035
aktív tag
Az én rotopumpás nagygépemen is ilyen időzített mágnesszeleppel ki/beitatott opv van. Lehet ezt még fokozni pl. mint a San Marco fején lévő levegő puffertartály, ami a 9 bar rákapcsolásakor a levegő összenyomhatóságát kihasználva, a 9 bar-t is fokozatosan teszi a fejre.
Ulkás gépre azért jóval olcsóbb és egyszerűbb ezt megcsinálni.https://caffe35.webnode.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #48486 üzenetére
de ulkás gépnél talán a jelentősége is kevesebb, mert amúgy is fokozatosan épül fel a nyomás. a roto mellé inkább kötelező, akkor viszont két legyet húz be az ember, mert egyrészt a csapolás alatt is elegánsabb a roto folyamatos nyomása, másrészt az előáztatás is kontrollálhatóbb/komolyabb.
mekkora a minimum helye egy rotoszivattyúnak? rémlik, hogy valamikor írtad, de nem találom.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz neumanki #48485 üzenetére
ezek a régi vasak mind kivárós gépek. akár 1-2 évet is várni kell egy szép példányra, de nem szépet meg nem érdemes megvenni. én (de ez én vagyok!) csak a régi verzióját venném a pavoninak, csavarmentes fejjel, fém zárókupakkal (megjegyeztem, amikor a szerviz mesélte, hogy két esetben a műanyag kupak már lerobbant a bojlerről...)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz fragola.6035 #48486 üzenetére
A Silviánál mennyire vannak beállítva a gyári értékek? Hőfok, opv? 93fok és 9,5 bar?
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #48490 üzenetére
az szomorú, ha nem fér bele
gyakorlati értelemben értettem a nyomás felépülését, még az ulka ex5-nél is vagy 5 mp, mire megvan a 10 bar, ex4-nél meg mégtöbb (azokon a gépeken, amik nálam jártak, fogalmam sincs, hogy melyik mennyire volt szűkítve gyárilag).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
SierraFox
tag
válasz fragola.6035 #48491 üzenetére
Az Auber tesztje szerint a Silvia fejhőmérséklete kb. 8-10 fokkal alacsonyabb mint a bojleré.
-
Surda-
őstag
Világos pörkölésekkel a következő zsákutcába tudok beleszaladni.
A lefolyás viszonylag gyors és hamar szőkül, csináltam is róla videot. [link]
A helyzet az,hogy ha a hőfokot eltalálom, tehát nem is világos,nem is megégett,akkor nemigen tudom játszani a tampereléssel ls a darálással.
Eggyel durvábbra darálva nagyon gyors a kioldódás, eggyel finomabbra véve elég lassú és úgy az addig jó hőfokon meg is tud égni,hisz hosszan érintkezik a vízzel.
Itt a daráló a a szűk keresztmetszet (graef 702) vagy van még valami,amire figyelnem kéne.[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz gubabela #48498 üzenetére
Cassino Mokka Kiambu.
Én mindig úgy állítom be a mennyiséget,hogy tele legyen a szűrő és tampereléssel kb a szűrőben lévő csíkig le tudjam nyomni.
Ez most 21 gramm,ami kifejezetten sok, de világos pörköléseknél elő-elő fordul.
Ugyanez Lavazza Supercremával kb 18,5 gramm."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen