-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
5 nap alatt elfogyott 250g java mix :-)
Nem lesz a kedvencem, talán ha 3-4 adag sikerült finomra.
Most bontottam meg a CM-t. Elsőre jobb lett mint a legjobb javam.
A fogpiszkás trükk bevált, már nem spriccel a nyitott kar.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
And06
aktív tag
válasz gregg71 #5149 üzenetére
nem kell azt tuszkolni, peremig töltve belemegy kávétól függően 13-15 gramm, 58as tamperrel tömöritve. (ezt a verziót először SiD-től hallottam a másik fórumon) és szimplának nekem ez az etalon.
ahogy ronin is irja (5152), ez gép, és kávé függő is. na meg LM szimplából is van több fajta. nekem gyári LM van, és sokaknak van utángyártott. Parci már összevetette őket, keresd vissza. Én a sajátomról tudok nyilatkozni Gaggiával párositva: 41es tamperrel, 9-9,5 grammal egész szépeket húzok, de meg sem közeliti a peremig töltött verziót(13+g), Te magad irtad a túltöltött verzióra, hogy "tömény ízorgia". Ha elő lehet hozni ilyet is, miért innék 9grammos "vékony" szimplát?
szóval nálam a preferencia: 9g középre <<< 13g peremig < VST dupla.
amúgy meg, mindenki úgy issza, ahogy akarja, nekem épp a túltöltött verzió izlik.[ Szerkesztve ]
-
gregg71
csendes tag
Nem tudom, nekem melyik LM van, ebay-ről rendeltem anno. Az biztos, hogy 9-10 g befér középre. Az esetek 99 százalékában szimplát iszom, így abból szeretném kihozni a maximumot. Ezzel a számomra új módszerrel csak egy bajom van, hogy nem tudom használnia a szuper 41 mm-es tömörítőmet.
-
Toobee
veterán
-
RBJ
addikt
Na mondom levízkőmentesítem a gépet, KIcsit láttam néha tűszerűen nyomni.
Hát vízkőoldás közben még jobban nyomással jön.
Hagytam pihenni, utána már javult de mégse olyan gyöngyözve jön, hanem egybefolyva középen, eresen.
Az egész citromsavas vizet nyugodtan a felső szűrőn keresztül ki lehet engedni?
Mert a használatiban meg a gőzkaron kiengedést javasolja.
Egyáltalán a helyes kifolyás hogyan néz ki a felsőszűrőn?
Van valami videó?[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
adpeter
tag
Vedd le a felső szűrőt! Középen szokta fogni egy rövid csavar.Nem nagy ügy. Lehet,hogy inkább zsírtalanítanod kellene,a felső szűrő környékén az okozhat inkább galibát.
A citromsavas víz nem használ ellene."-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
RBJ
addikt
válasz adpeter #5161 üzenetére
Gondoltam rá. Most hajítottam a szűrő karba zsíroldó tabletát. /alio/
Valahol láttam, hogy ráengedik, mozgatják a kart, hogy kijöjjön a víz egy kicsit mellette is.
Csak lestem mennyi kávé zacc és barna mocsok kijött belőle attól függetlenül, hogy minden főzés után átnyomatom vízzel.
Most kicsit magára hagytam a zsíroldós lötyiben, hogy oldjon.
Amúgy milyen zsíroldást ajánlotok, esetleg ha valami alternatív bio dolog az se baj.[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
adpeter
tag
A szűrőkart nyomás alatt nem nagyon bazirgálnám a helyedben.
Ha már ennyire szennyezett a felső szűrőd,szerintem midenképp le kellene venni és beáztatni hideg zsíroldóba vagy Tersonetbe. Kis kefével mechanikusan rásegíthetsz és tuti a végeredmény.
Bio zsíroldó? Mondjuk a gőzborotva."-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
ronin s8
senior tag
Jól hangzanak a "bio" dolgok, de a gyakorlatban egy rövid ideig alkalmazott erősen gyilkos szer sokszor kíméletesebb, hatékonyabb, és utána higítva a környezetet sem terheli annyira, mint sugallják.
Hideg zsíroldó: szinte azonnal leoldja a kávézsírt. Ez erős lúg, minden olajos szennyeződésre jó.
Vízkőoldó (10-15%-os sósav): az összes, nem zsíros szennyeződésre, vízkőre jó. Szintén azonnal hat, így elég belőle egy szivacsra, rongyra cseppentve egy kicsi.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
Meg a citrom, meg a forróvíz, mega....
Igazad van, nem is vitatom ezeket, csak azt felejtik el megnézni, összességében mennyit használnak el, és mennyi ideig csinálják vele a dolgot, és mibe kerül előállítani, stb.
Rendben, nem is vitatkozom.(Csak mindig jót mosolygok magamban, amikor egy hiper-bio-öko-savmentes Volvo bőrülést látok 30e km után szétrepedve, miközben a tulaj már vészforgatókönyveket készít a pótlására.
Jó nekem a régi, 20 évig szép savval kikészített olasz marhabőr a zaudiba...). ;-)[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
BlacKSouL
addikt
válasz -HajTömeg- #5168 üzenetére
Ki lehet próbálni, csak utána se 3járatú, se szivattyú...
Értelme meg pláne nem sokAláírás (nem kötelező megadni)
-
adpeter
tag
válasz ronin s8 #5166 üzenetére
Az öreg szakik is szokták gázpalackcserénél nyílt lángal végezni a szivárgásvizsgálatot. Az is gyilkolja a tömítést (is)ha "gáz" van, de hatásos. Otthon én még sem csinálom!
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
weinmaker
őstag
Ha valakit érdekel, hogy milyen volt a Host (mármint az én szemszögemből), akkor az elolvashatja a korzón. Tettem fel a galériába jó sok képet is. Rocketeseknek üzenem, hogy szép standjuk volt.
Fieramilano Host 2013Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
-
weinmaker
őstag
válasz lagoon79 #5178 üzenetére
Jaja. Ha a szomorú valóságot nézzük, akkor van rá kereslet simán. Látod még olaszban sem mindenhol perfetto a tejhab (a reptéri igencsak felejthető kategória volt). Ezzel meg szinte bárki tök jót tud készíteni, és a vendég legalább jót kap. Profi helyen azért megütik az automatát, de jelenleg sajnos abból van kevesebb.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
lagoon79
tag
válasz weinmaker #5179 üzenetére
igaz, vendég ill. tulajdonos szempontjából jó, hiszen mindig ugyan azt a jó minőséget kapja a fogyasztó. plusz, ha kijön az a gép, ami eszpresszóban is mindig ugyan azt hozza, szinte emberi beavatkozás nélkül, akkor már oktatni sem kell majd az alkalmazottat. hamarosan meg már alkalmazni sem na de addig is aki a tejhabbal nem boldogul, de pínz van, itt a megoldás.
-
weinmaker
őstag
A cső meg sem mozdul. Maximum addig amíg felhajtod, hogy alátedd az edényt. Onnantól egy gombnyomás, és minden megy a maga útján. Amúgy annyira büszkék voltak a cuccra, hogy külön a habosított tejet is kóstoltatták, hogy mennyire jó lett. Mondjuk ott a tej minősége is valszeg egy picit jobb.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
bbuffy
senior tag
válasz weinmaker #5182 üzenetére
Miért lenne jobb? Itthon is vannak jó és kíváló tejek. Persze UHT kuka ez ügyben, de pl. A Cserpes teje hibáltan és nem is vészes az ára sem. Inkább kicsit más lehet az íze a tájjelleg függvényében.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
weinmaker
őstag
Én pont a cserepesről hallottam kávézósoktól kevésbé jót. Inni teljesen rendben van, de dolgozni nem jó vele, mert kicsapódik a zsír habosításkor.
De amúgy nem is akartam tejvitába bonyolódni.Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
RBJ
addikt
Na megcsináltam az ajánlott zsíroldást.
Levettem a felsőszűrőt, rányomattam egy kis hidegzsíroldót /well done/ amivel az asszony a tűzhelyet tisztítja és lám olyan szép gyöngyözősen jön lefelé a víz, hogy még új korában se láttam ilyennek.
Szép lett.
Másik dolog a vízkőoldás. azt mondják, hogy ne úgy nyomjuk mintha kávét főznénk de folyamatos nyomatás közben lassan úgy is eléri az üzemi hőfokot a gép szerintem.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
jolti
senior tag
Szia Paljoc!
Igazán még két főzés után nem találtam el az őrlesfinomságot, megint elég csöpögős lett, de így is qurvafinom!! Reggel gyakorlok megint vele.
Az illata nagyon jó! Az íze meg olyan csokis, meg valami nem tudom mire emlékeztet. De mire rájönnék mindig elfogy a csészéből... A pörkölése tökéletes! Végre nem olyan ami szét van égetve! Nagyon szép!
A nejemnek is nagyon ízlett! Elégedetten csattogott a nyelvével. Mondtam neki, hogy fizetéskor rendelek és most először nem dumált rajta!
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
Jelentem beraktam a darálómba a noname lild piros szemes kávét. Próbaképpen. Régen ezt ittam.
Jelentem annyira kifinomodott a nyelvem a pellini től és lavazza tól, hogy nem tetszik.
Mi lenne ha hozzájutnék valami friss pörizésű kávéhoz.
Nekem olyan száraznak tűnt, pedig ugyanolyan finomságún volt az örlő.
Száraznak és durvának tűnt már tömörítéskor. Mintha nem lenne benne esszencia.[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
- Le Mans Ultimate
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- DIGI kábel TV
- Diablo IV
- Politika
- Honda topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen