Új hozzászólás Aktív témák

  • alba-regia

    aktív tag

    Ma reggel megjött a Gaggia Classic. Két szűrőt mellékeltek hozzá, mindkettő alján egy pici lyuk van, ebből arra következtetek, hogy ezek valami nyomásfokozós eszközök. A kar kifolyó részéhez is van valami műanyag kis közdarab, amit be sem raktam.

    Az első próbálkozásnál alig akart valami kifolyni (persze miután a rendszert feltöltöttem). Az a gyanúm, hogy túl finomra lett őrölve a kávé. Ill. még arra tippelek, hogy ezt az egyszemélyes szűrőt hanyagolnom kell.

    A kétszemélyes szűrővel jobb a helyzet, ill. nem annyira finomra őröltem hozzá a kávét. Egyébként az Iberital Challeng-en olyan, mint ha végtelenítve lenne a szabályozási lehetőség. Ezalatt értem, hogy a kávétartóján lévő skálán túl is lehet tekerni. Így elég nehéz ezt belőni.

    A kérdésem: honnan érdemes esetleg normális szűrőt rendelni, illetve tapasztalat szerint mivel érdemes próbálkozni? Egy tamperoló is kéne, mert a gyári műanyag elég komolytalannak tűnik, és nem az örökkévalóságnak gyártották. Ha jól emlékszem, a szűrőnek (karnak?) valami sztenderd 58mm a mérete. Ilyen méretű szűrőket E-bay-en is láttam, de feleslegesen nem vásárolnék össze kétes minőségű dolgokat, így inkább kérdezek. Egyébként többnyire egy adagot főznék, tehát valami ehhez való szűrőre lenne szükség.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák