Új hozzászólás Aktív témák

  • Sic.Transit

    csendes tag

    válasz smn84 #85006 üzenetére

    Szia!

    A végeredmény szempontjából igen, jó választás lehet. Én is ilyen géppel kezdtem, nem bántam meg. Mai napig is használom, ha úgy adódik. Az árkülönbséget egy ajánlott pl. Gaggia Baby-hez képest a felhasznált anyagok különbsége okozza. Ezekben a De'longhi gépekben jellemzően olcsó, műanyag alkatrészek vannak, amik teszik a dolgukat, amíg teszik. Utána meg szakszerviz, mert nem nagyon tudsz hozzá alkatrészt rendelni. Vagy a gép árával összevethető lenne a javítás.

    Őrlő azért nehéz kérdés, mert ez a gép pl. elmegy a nyomásfokozós kosarával őrölt kávéval is, azaz pl. akár őrlő sem kell, vagy elég lehet egy kis Delonghi KG89, Krups GVX242 is. Na itt viszont rögtön érezni fogod a különbséget egy ilyen és egy normális, presszóképes őrlővel, nyomásfokozó nélkül készült kávé között.

    POD-dal is etetheted, elmegy. Ha tartósan POD-dal akarod használni, akkor sokkal praktikusabb egy eleve POD-os gép, pl ez: https://www.lollo.hu/kavegep

    Ha őrlő mellett döntesz (és nem akarsz rá sokat költeni elsőre), akkor egy Greaf-ot javaslok, 30-40 újonnan, 20-25 használtan, sokszor még garisan.

Új hozzászólás Aktív témák