-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz norby_42 #95201 üzenetére
mármint, hogy gyárilag adták-e vele? a pierre cardinoshoz még nem volt, utána volt.
de nem kell a gép használatához, a logikáját sem teljesen értem, mert csak fel kéne tekerni a bimetált/termosztátot hozzá, ami viszont a burkolat alatt van.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Lefty
addikt
BP-n vagy 4-5 helyet tudtok kerlek irni, ahol jo a presszo es/vagy a V60? Koszi!
-
senior tag
-
Mylord3
csendes újonc
-
HÁZIGAZDA
válasz sz.zs. #95220 üzenetére
kizárt, hogy valaki azzal szórakozni, hogy festi ezt az anyagában színezett műanyagot. gyári szín, szerintem ugyanaz a kék, mint a tegnapim
90 eurót tuti megér, szerintem olyan nagyon nem bír széthullani a váz lehet rozsdás, akkor azt csináltatni kell, sima festett vas, nem nagy kaland. ha a műanyag burkolat sérült, vagy az előlapi szálcsiszolt takarólapok, az gáz. de a képek alapján nem.
valamikor össze kell rakni mind a hármat egy fotó erejéig, mert ennyi mini gaggia szerintem országonként sincs, nem hogy topikonként!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
bbuffy
senior tag
-
vicces1
aktív tag
válasz konzumpro #94997 üzenetére
2napja esténként "játszok" vele.
Az őrlő nagyjából megvan, de elég ciki, mert a mechanikai állítási lehetőséget le kellett venni a max közelire, így onnan nem lesz tovább, ha kopik a kés.
Innen tudtam normális lefolyást csinálni a PY Grandival.A haver vett egy kiló "csibómilánosztájlt" ami 1hónapos pörkölés, de gyakorlatilag összeérő késeknél púder és átzubogott rajta!
Miért kell ilyen szemeteket árulni!?Na mindegy tehát az őrlő megvan, viszont rettenet lapos a kofi.
Először is maxra van tolva a hő, és rohadtul nem elég meleg a kifolyó víz.
Se a fej se a feltett kar nem melegszik fel! Nem kicsit nem melegszik hanem sehogy, hideg.
Így értelemszerűen szar lesz a presszó, hiába folyik már "meleg" víz.
Ezt nehezen értem, itt valami nem stimmel, ez biztos nem normális.
Az a műanyag kartartó már végképp ciki.Szóval egyenlőre 2 ilyenért nem adnám oda a fullos Gaggát.
Egyedül a gőz tetszik, azzal baromira könnyű tökéletes latte krémet gyártani.
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
konzumpro
senior tag
válasz vicces1 #95232 üzenetére
Köszi szépen a beszámolót!
Hasonlóak a tapasztalataim, annyi különbséggel, hogy ki kell kapni a karból a műanyag betétet, hogy fel tudjon melegedni a kar. Elvileg azért van benne, hogy ne kelljen melengetni a kart ahhoz, hogy még forrón follyon ki a kávé (ha már három másodperc alatt üzemkész a gép, ugyebár...)
Talán egy naked kar lenne a legjobb megoldás a problémára.Tchibo milano nálam is ilyen. De az Omniák is már-már összenyisszanó késeknél kezdenek jók lenni, de legalább jók lesznek. Főleg a Brasilia, max hőfokon, viszont a Kávékalmáros pörkölések jól jönnek 4-5 fokozattal feljebb is, legalacsonyabb hőfokon ízlenek igazán.
A kartartója klasszisokkal jobb mint a Bambinoé volt, szerintem nem lesz vele gond.
A gőz nem rossz, de jobb lenne ha egy lyukú lenne a fúvókája, azzal könnyebb a levegőt adagolni az elején, még a végén is buborékokat kell kergetnem az örvénybe hogy eltűnjenek, vagy csak rossz a technikám.
-
vicces1
aktív tag
válasz konzumpro #95237 üzenetére
Szerintem nálunk még nem értek össze, de majd belenézek közelről.
A műanyag betétet már akkor kivágtam belőle, mikor a kezembe került a kar.
De itt hideg marad az egész fej, konkrétan a felsőszűrőhöz nyomom az ujjam és max. langyos.
Ha átengedek egy kis vizet akkor persze valamit átmelegszik, de 2perc és visszahül.
Ez valami sajátossága ennek a tehemojetnek?!
Mert az jó nagy baromság.Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
Mylord3
csendes újonc
válasz sz.zs. #95214 üzenetére
Amúgy ezek az ős Gaggiák már direkt, célzatosan háztartási felhasználásra készültek, vagy elsősorban még mindig inkább a kisebb KV-zók számára? Mint tudjuk, az olaszok imádnak KV-zóba menni, a törzshelyükre, ha jó presszót akarnak inni, és otthon inkább a Bialetti a mindennapos.
-
-
zolnagy
őstag
Nincs itthon még jeges kávé készítéséhez eszközöm, így csak próbálok valamilyen hidegebb kávéitalt készíteni, amit holnap el tudok vinni termoszban. Szerintetek mennyire járható, ha french pressel készítek egy adagot és azt beteszem a hűtőbe?
-
bbuffy
senior tag
válasz zolnagy #95248 üzenetére
Tedd be hidegen a frech pressbe, tedd be a hutobe es amikor kiveszed akkor nyomd le. Kb mizudashi. Hideg kivonatolás. Csak tiz tizenkét óra kell neki.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Androidos fejegységek
- Mozilla Firefox
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xbox Series X|S
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- A call centerekbe viszi az AI-t a Microsoft
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen