Új hozzászólás Aktív témák

  • Zen42

    tag

    válasz WarLock07222 #115960 üzenetére

    Csatlakozom. Nem akartam ezzel a témával elsőként előjönni, mert még lehülyéznek, gondoltam. :D De ugyanerre jutottam. A dolog úgy kezdődött, hogy én is mindent lefagyasztottam anno orrba-szájba, meg porciózgattam lelkesen. Aztán erről szoktam le először mert csak a kifejezetten világos pörikkel volt gond, véletlenül jöttem rá. Ha nagy mennyiségű friss kávé esik be mert szülinap vagy karácsony, akkor hűteni azért szoktam őket még, de ezen a télen a 10-12 fokos spájzban várták a sorukat és nem volt gond velük. A vége pedig az volt, hogy nyitás után lusta voltam szétporciózni, meg hogy úgyis elfogy 1 héten belül. (Annyival már volt tapsztalatom, hogy semmi probléma.) Nem fogyott el mert még felbontottam mellette 3 fajta kávét. ;] Az biztos, hogy több mint 2 hét volt mire kiürült az a zacskó - nem számoltam napra pontosan mert nem ennek a tesztelése volt a cél eredetileg - és nem mentek el az ízei. Meg a többié sem. Azt vettem, észre, hogy a végére már kicsit finomítani kellett a szemcsenagyságon, vékonyabb is lett a crema és csak a zacskó legalján lévő kb 40-50g körül kezdtem érezni, hogy múlik a dicsőség, de korántsem annyira, hogy megérte volna a parázást meg a porciózással töltött időt.
    Legközelebb most már széndékoasan azt fogom kipróbálni, hogy egy friss zacsit felbontok és egy porciót elteszek. Szépen megiszogatom a zacsi tartalmát és amikor kezd kiürülni és észreveszem, hogy már nem teljesen olyan, akkor húzok egyet az eltett porcióból is. Mert az is lehet, hogy napról napra esetleg nem annyira tűnik fel a dolog. Meglátjuk.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák