- Alkoholista nevelde
- Starfield
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Xbox Series X|S
- XGS24 - Előzményjáték lesz a Gears of War: E-Day
- XGS24 - Befutott a Dragon Age: Veilguard új előzetese
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- XGS24 - Befutott a METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER legújabb előzetese
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
találtam itthon egy caravelt (kösz és bocs, mgy -- cserébe dzsuvátlanítottam és úgy adom vissza hamarosan ), úgyhogy végre tudok kávét inni! kicsiket, savanyúkat, bizbasz szűrővel szerencsétlenkedőset, de kávét!
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
adp
őstag
válasz Gravity1234 #56345 üzenetére
2 hét alatt az fixen bedöglött. Nálam a py kávék nagyon max 5 napig bírják, utána megy kapucsínóba valakinek. Ezt az újat igaz még nem ittam,de tuti ez lesz a gond. Ha a 92 körül nem jön be, akkor gyorsítsd ahogy Parci is írja 22-25körülre. De csodát ne várj ennyi idő után.
Szerintem ezzel meg is tanultad azt, hogy ha nem iszod meg 4- 5 nap alatt be kell tenni a fagyiba
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
SierraFox
tag
Nekem a PY LXRből több mint egy hét után is érezhetően jött a Yirga íz, simán zacskóban tárolva. Lehet, hogy nem a legfrissebb volt, de azért én nem nevezném döglöttnek. Viszont küzdtem vele egy darabig, hogy jó legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Gravity1234
tag
Lehet...este megnezem meg az elozo javaslatokkal.
Sajnos 4-5 nap alatt mi ketten tuti nem isszuk meg a 250-es zacsit. Lehet nem is kavezunk minden nap, bar azt is hozzateszem ennyire "eloregedni" meg nem igazan tapasztaltam PY kavet, pedig 90% ban tole rendelek mar ha tenyleg ez az oka. Mostantol akkor tudatosan beteszem a hutobe 1 het utan.
Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
adp
őstag
válasz Gravity1234 #56360 üzenetére
Hutobe ne. Fagyasztoba szabad csak. Javaslom oszd szet dupla py zacsiba tedd a fagyasztoba a felet. Amikor elfogy akkor pedig vedd ki es igyatok.
De szerintem meg az is jobb ha mondjuk 1 het alatt elfogy egy zacsi ha siman ketteszeded igy kevesebb levegot kap.En 4. Napon ereztem hatarozottan a romlast legutobb a yirganal. 6. Napon mar nem izelett, ihato volt de tudom milyen volt bontaskor igy inkabb a fagyaszto
[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
Valaki próbálta már a ZM kést SM95-be, vagy majorba?
-
bl4ze
veterán
válasz Gravity1234 #56362 üzenetére
+1 fagyasztót javaslom !
Évek óta fagyasztok, bevált jó módszer..:. bl4ze .:.
-
debsa
csendes tag
válasz vendingo #56350 üzenetére
Köszi Ronin, és Balázs a dicsérő szavakat. nagyon jól esnek.
Hiszek abban amit csinálok, és nincs mögöttem senki aki finanszírozná mindezt. Egyedül csináltam a honlapot, a videókat, a fényképeket, mindent.Ha nem hinnék benne, nem fektettem volna bele már most egy rakás pénzt, időt és energiát.
Hiszem azt hogy ez az eszköz forradalmasítani fogja a kávékészítést.
mind otthon, mind vendéglátóhelyen.Tudom hogy ezzel az eszközzel bárki el tudja végezni a tökéletes tömörítést és annak előkészítést a simítással.
Tudom azt is, ha kilépek vele az európai piacra ott nagyobb sikereket fogok elérni, mint itthon. Már csak amiatt is, mivel a legolcsóbb simító 3x ennyi. És abban még csak tamper sincs.
De én az itthoni baristáknak szeretnék először a használatát biztosítani.Debreceni Sanyi
-
debsa
csendes tag
Az egyik legnagyobb probléma majd minden, de elsősorban a képzetlen baristáknál, a tömörítés helytelen kivitelezése, vagy hiánya.
Ez az eszköz ezt küszöböli ki.
Felébreszti az igényt a differenciálódásra a konkurenciától.
Felébreszti a tanulás vágyát....Azokon a helyeken, ahol ezt használják, megnő a kávé élvezeti értéke, és konzisztensen jó eredményt produlál.
Mindegy hogy egy 3rd wave kávézó vagy egy espresso brand képviselőjéről van szó.
A kávéból a max hozható ezzel ki.Összességében, mindenhol növekedni fog az elfogyasztott kávé minősége.
Én ezt vizionálom....
Debreceni Sanyi
-
HÁZIGAZDA
oké, de "maroktamper" van már a piacon, itthon is. oszlató is. ergo a forradalmi részt nem értem. praktikusnak praktikus. szívesen kipróbálom én is egyébként, csak hogy itt válaszoljak, ha van dalla corte méretben. ugyanakkor az állandó térfogatú kávéval nem értek egyet, nekem nem ez a tapasztalatom, hogy bármi is az alapanyag, azonos térfogatra gyúrok. a casmo kávékat például relatíve finomra "kell" őrölni, a fajsúlyuk is nagy (világos pöri), ahhoz, hogy ugyanodáig érjen a szűrőben tömörítés után, mint mondjuk egy saját pörkölésem, kéne belőle vagy 20 gramm a szokásos 18 helyett. na, akkor meg le sem jönne.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
debsa
csendes tag
Miért épp ez az eszköz?
igen van marok tamper. pl fragoláé, ami jó és olcsó is.
igen van oszlató is: pál danié. ami szintén jó lehet, bár én még nem próbáltam.Nem én találtam fel sem a tömörítést és sem a simítást.
én a kettőt vontam össze.
Elsősorban a kávézókra koncentrálok, mivel az ő világukkal foglalkozok. minél több eszköz van a pulton, annál kevesebb a helyem
és a helyből van mindig kevés.
tamperből ideális esetben két fajta van az őrlő mellett
egy normál és egy 7g-os vst.
ha még egy eszköz bejön a képbe, annak eleve nem lesz saját helye.
ide rakom, oda rakom, keresgélnem kell, ha nyüzsi van és nem találom akkor inkább nem használom.továbbra is hiszem azt, hogy a simításra szükség van a tömörítés előtt.
sokkal fontosabb ugyan az eloszlatás, de ha már eloszlatjuk az őrleményt és időt szánunk a maximális minőség előkészítésére, akkor a simítás is elvárható.gondold végig, vagy ha van mindkét eszközödből, mérd le hogy mennyi idő az amíg kivitelezed.
klasszikus, na jó inkább ideális esetben két eszközzel ez így néz ki
őrlés
oszlatás
kézbe veszed a simítót, pörgetsz
leteszed a simítót a helyére
felveszed a tömörítőt
tömörítesz
leteszed a tömörítőt
megy fel a gépre.és itt nincs belekalkulálva a nyüzsi, vagy hogy nem a helyére tetted vissza az eszközöket.
ellenben az eszközömmel, mindez csak 15 másodperc kérdése.
sasold meg a videt:
EBC Tool rutin - YoutubeAnyagi szempontból miért olcsóbb egy eszköz mint kettő....
egyébként van a dalla corte-hez is.
54.5 átmérőjűt gyártattam hozzá.2 féle kivitel van.
az állíthatós és a fix. a fixet egyedileg arra a méretre gyártják le, amit a megrendelő kér.
mivel az nem állítható fele annyiba kerül.
Azaz kicsit kevesebbe.8500 Ft-ba
Mindenki más elméletben hisz.
Tudom, hogy attól hogy vizes lesz a pogácsa még a csészébe kerülő eredmény finom lehet.
Leírtam hogy hogyan készítem a shotot. Én a technikai adottságok függvényében a maximumot pakolom bele.
Én abban hiszek, hogy minél durvábbra kell őrölni, mert a durva őrleményben szebb ízek jönnek ki, mint a finomnál.
Én azt a véleményt fogadom el, és vallom, hogy minél finomabb egy őrlemény, annál több fines van benne, ami eltömítve a kosarat, túlkívonatolt, keserű ízt ad a kávénak.
Ha egy kávéból a maximumot szeretném a csészémbe kapni, akkor annyit fogok adagolni, amennyi maximálisan a kosárba belefér, és matt perger rutinját követem, hogy az ideális zamatot megtaláljam.
adag -> kivanat -> idő
lehet hogy elfogult vagyok vele szemben, de én tőle tanultam rengeteget. és ő az aki mással is megosztja a tudását, hogy tanulni lehessen tőleNem gondolom, hogy mindenkinél többet tudnék az espresso készítésről.
de imádom és rajongok érte.
és hiszek az eszközömben, hogy változást adhat sokaknak.Debreceni Sanyi
-
debsa
csendes tag
Ákos, Parci, azt hiszem én sem írtam mást....
"...ha ez a maradék víz több mint 1-2 mm akkor a pogi teteje pocsolyásodik. Ízben nem fog sokat jelenteni, csak koszos lesz tőle a mosdó vagy kuka, ki hova dobja ki...
ha a ti logikátokat követem, akkor ti a súlyt fixáljátok. mindegy hogy milyen kávé, annak a súlya marad.
nem írtátok le a rutinotokat, ezért az alábbi forgatókönyveket vizionáltam:1. az időt fixáljátok
mivel a súly adott mondjuk 18g, azt mondjátok hogy 30mp alatt jöjjön le a kávé.
ennek a hatása az lesz, hogy minden egyes kávétoknak más más lesz a tds-e és extrakciós %-a, és a kihozatali aránya is.2. kihozatali arányt fixáljátok
legyen mondjuk 1:2höz csak hogy a könnyebb számokat válasszam.vagy ti hogyan lövitek be a receptet? segítsetek hogy megértsem a ti rutinotokat is, mert így tudok én is tanulni és változtatni a saját szemlétemen is.
köszi
Debreceni Sanyi
-
simi.esp.28
csendes tag
A svéd costas pörkölőnek is van egy ilyen cucca, nagyon hasonlít az általad tervezettre vagy fordítva.
Dani egyik prototípus pörgettyűje volt nálam, aminek a használata valóban segített az egyenletes kioldódásban, szemre is kevesebbet csatornásodott a kávé a használatával, mint nélküle. Viszont ha valamilyen más őrleményeloszlatást csináltam csapolás előtt majd tömörítettem, én már nem éreztem volna ki a különbséget, de elképzelhető, hogy nálam profibbaknak menne.
Kíváncsi lennék Matt Perger véleményére az eloszlást segítő eszközök meg simítók szükségességéről, szerintem ő pont a legegyszerűbb tapping mellett van ami után jöhet egyből a tömörítés. Minden egyéb pont a drága időből vesz el és a szükségessége is kérdéses.
btw: van valaki rajtam kívül aki a zamat szó olvasásánál egy jó szaftos marhapörköltre asszociál ?
-
debsa
csendes tag
válasz simi.esp.28 #56375 üzenetére
A Solo tamp 1 hónapja jött ki...
azt már láttam.
ezt még nem
ez viszont budapesten fog debütálni.hál istennek 185€....
azért az én 60€-s áram kissé szolídabb lesz
úgy látszik, másnak is eszébe jutott, hogy jó lenne a két funkciót egybe gyúrni....
[ Szerkesztve ]
Debreceni Sanyi
-
debsa
csendes tag
válasz simi.esp.28 #56375 üzenetére
Simi:
viszont nézd meg a videóját is az instán:
május 3elég gyorsan fejlesztette ki a végleges formát.
a vidről nekem úgy tűnik hogy műanyagból van.
illetve hogy a simítás egyben tömörítés is.....az enyém viszont nem tömörít. csak simít.
a tömörítést a másik oldal végzi el.méretre is sokkal magasabb, és több gyűrűből áll, ugyanúgy mint az én első variációm....
hihetetlen....
szinte egy időben készültünk el....
az enyémet április 24én adtám át sopronban a segafredo tulajdonos/baristájának....Debreceni Sanyi
-
simi.esp.28
csendes tag
És vajon a kávézók ennyire árérzékenyek amikor a 10-20k eurós kávégépük mellé kell tampert vagy akármit vásárolni? Szerintem inkább a minőségre érzékenyebbek, ha ilyen kütyükről van szó, mert gondolom nem a benzinkutakat meg kocsmákat akarod te sem becélozni vele.
Én továbbra sem érzem annyira szükségességét egy csomó új eszköznek, szerintem divat lett mindenkinek kijönni a saját agymenésével a puqpresstől a kvarc bevonatos felsőszűrőig.
Ami mostanában lett elterjedt és tényleg értelme is van az a "maroktamper", de sasa sestic ocd-je után mintha mindenki akarna egy szeletet szakítani pl. az őrleményeloszlatás biznicből is.Megmondom őszintén, én a mostani kütyühullám előtt is ittam nagyon jó kávékat itt pesten, hogy mi lesz az a forradalmi újítás/eszköz amitől akkora minőségbeli ugrás lenne hát nem tudom, (de lehet pont a te motyód). Tudom nem nagy megfejtés, de szerintem még mindig inkább az alapanyagon, vagyis a kávén és a pörkölésen múlik az egész, erre kellene a legjobban odafigyelni.
edit: elég otromba nagy, de szerintem fémből van csak le van szinterezve, a magasságjelölés meg lézerrel gravírozva, vagy festve. az hogy simít vagy tömörít, gondolom csak attól függ, milyen magasságra van állítva.
egyébként sok sikert neked, hátha csak én vagyok ilyen beszűkült![ Szerkesztve ]
-
debsa
csendes tag
válasz simi.esp.28 #56378 üzenetére
hááát. bár úgy lenne hogy szakítani lehetne belőle....
most néztem az
instán az új videóját.
ott ugyan azokat a hibákat követte el, mint az ocdoszlatás nélkül rányomta az őrelményre és tömörítve simította
tömörítés végén beszorult és csapott egyet a szűrőtartóval. kár hogy nem csinált vele egy shotot. az egész pogácsát össze törte vele....innovációk azért születnek, mert fejlődik a világ és tudásunk
ha nem lennének "agymenések" még ma is a statikus tampert használná mindenki vagy tömörítés nélkül dobná fel a fejre....én még az út elején tartok, és a magyaroszági kávéstársadalom igen csak ár érzékeny....
itthonra biztos hogy nem dobnék piacra egy 200€-s eszközt.
már csak azért sem, mert a kávézók nagy része, nem veszi hanem kapja a gépet...ez a kütyü nem a szentgrál, nem a godshot eszköze. e nélkül is lehet szuper shotot húzni.
ez csak az egyenlet egyik variánsának kipipálása.
emlékezzetek csak vissza arra, hogy mennyi időtökbe került, hogy helyesen, vízszintesen tömörítsetek.
ezzel az eszközzel, és amúgy az összes maroktamperrel tudás nélkül tudtok
TÖKÉLETES tömörítést végrehajtaniSimi, köszönöm a jó kívánságokat. én nagyon bizakodó vagyok.
tudom hogy ez az ULTIMATE eszköz.elég sok ötletem van, hogy miket kellene még megvalósítanom, úgyhogy az elkövetkező időszakban még fogok termékekkel megjelenni.
elkötelezett vagyok, kávé rajongó, és szinte csak a kávéban élek. nagyon sok olyan dolog van amit lehet jobbá, egyszerűbbé tenni. én ezért dolgozom.
egyszer talán el jön az az idő, amikor bármelyik kávézó beülhetünk ha tökéletes espresso-ra vágyunk....
én ezt szeretném elősegíteni. tudásommal, eszközeimmel.
Debreceni Sanyi
-
lagoon79
tag
válasz simi.esp.28 #56378 üzenetére
"hátha csak én vagyok ilyen beszűkült" - nem, nem csak Te vagy
-
vTamas35
csendes tag
Szerintem is több értelme és szimpatikusabb marketing lenne a tényeket bemutatnod, pl. csinálhatnál összehasonlító videókat a konkurencia termékeivel, hogy a tiéd X másodperccel gyorsabb, ennyivel egyenletesebb a kioldás (refraktométer adatok stb.) ráadásul harmadáért adod...
Az "ULTIMATE" eszköz, forradalmi találmány, jobbá teszi a világot, megszünteti az éhezést Afrikában, sőt ha mindenki ezt veszi akkor minden bizonnyal elhozza a világbékét szöveget hagyd meg a laikusoknak, ha a mainstream piacra kerül a termék. Persze átjön a lelkesedésed, de pont ettől veszítheti hitelét egy potenciálisan teljesen jó termék.
Azért sok sikert, támogatunk minden magyar kezdeményezést!!!
[ Szerkesztve ]
O1G
-
debsa
csendes tag
Ok.
Nincs több irás a termékröl.
Ha vki kérdézni szeretne tegye privátba.Ha másnak akartok hinni, és nem magatoknak. Ti tudjátok.
Sorry mindenkitöl.
Debreceni Sanyi
-
vendingo
veterán
Most, hogy pár kávén túl vagyok vele leírnám, hogy én mit látok:
Sima kávéfogyasztó vagyok, gyorsan, finomat a legkevesebb szöszmötöléssel szeretek inni, akár kompromisszumokkal is. Kávét nem fagyasztok, wdt-t nem alkalmazok, simítani nem szoktam, nem mérem ki mérleggel a kosárba szánt őrleményt. Simán csak ledarálom a kávét, párszor megütögetem, tömörítek aztán húzom a csészébe. Miért? Mert k.lusta vagyok, vagy nincs időm, és így is egész jó eredményt szoktam kapni, ami nekem megfelel. Nem váltogatom naponta a kávékat, kosarakat. 1-2 hetente szokott lenni nálam kávé és a hozzávaló kosár variálása.
Most, hogy használom ezt az eszközt, már simítok is, mert semeddig se tart, nem vesz el időt az életemből. Ahhoz már tényleg nagyon lustának kell lenni, hogy 1 fordítás és pörgetés ne férjen bele valakinek az idejébe.
Azt nem mondom, hogy sokkal jobb lett a kávé, nem érzek ki belőle extra ízeket, nem váltotta meg a világot, de rosszabb biztosan nem lett. A lényeg, hogy tettem egy lépést a jobb kávé irányába.Ezt a terméket kinek nem ajánlanám? Akik naponta váltogatják a kávéjukat, kosarukat. Nekik kicsit macerásabb a használata, mert állítgatni kell rajta, ha mindig a maximumot akarják kihozni az adott cuccból. Vagy vesznek belőle még egyet és akkor 1 gonddal kevesebb, igaz így már eléggé zsebbenyúlós.
A létjogosultságát leginkább olyan helyeken látom, ahol mint én nem sűrűn váltogatják a kávét, kosarat, vagy van kedvük fél percet rászánni a beállítására. Én mint mondtam lusta vagyok, nekem naponta nem fér bele 1-2x fél perc. Fél perc nagyon sok idő, azalatt csomó mindent tudok csinálni.
Ennek a terméknek kávézókban látom a legnagyobb segítségét, ahol nagy pörgés van, nincs idő szöszmötölni, eszközöket pakolgatni, na meg ahova olyan embereket vesznek fel, akiknek közük sincs a kávézáshoz. Nap elején beállítják a darálót, meg a tampert, aztán mehet az egyenletese simítás és tamperolás, nem lesz az, hogy most erősebben tamperoltam, vagy gyengébben, mindig ugyanolyan lesz. A simítás meg tényleg hasznos tud lenni, főleg, hogy sok kávézóban kupacra tamperol rá a nyári munkáját végző kisdiák, aki kávét is csak a mekiben ivott.
Eddig egy legolcsóbb alu tampert használtam, amivel olyan lett a tömörítés amilyen. Néha kicsit megcsúszott a kezem, akkor félre lett nyomva, ha kicsit kupacosabb volt az őrlemény nem számított, simán rányomtam. Nem szeretem a b.szakodást, csak had igyak már egy kávét, főleg, ha reggel 4-kor kelek és sietek a buszra.
Nyugodtan mondhatjátok, hogy igénytelen voltam/vagyok, de én kávét fogyasztani jobban szeretek, mint kávét készíteni.Nekem bejött a cucc, alig várom, hogy végleges terméket birtokolhassak.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
HÁZIGAZDA
általában súlyra csinálom, 18 gramm. de nem mindig, mert vannak a tipikus fajsúlyúnál jóval kisebb (szárazra, "túlpörkölt") és jóval nagyobb (még nedves, "alulpörkölt") kávék. szóval néha akár 19 gramm is lesz a 18-ból, néha meg 17,5.
de még ezzel együtt is állítgatom a fragola-féle maroktampit elég gyakran.
persze, tudom kontrázni is magam: aminek végképp nincs nagyon nagy jelentősége, az a tömörítés erősségének utolsó 10-20%-a. magyarán, egy fix magasságú eszköz is jó lehet az esetek 99%-ában, mert legfeljebb picit jobban vagy picit kevésbé kell megnyomni. nem nagy ügy, a pogi tökéletesen sík, szinte mindegy, hogy ott volt-e plusz 1-2 mm vagy sem.
ezzel együtt sem mernék fix magasságú eszközt venni, mert lehet, hogy egyes, nagyobb térfogatú kávéknál végül nem tudom rendeltetésszerűen használni.
egyébként meg ne sértődj meg, senki sem az eszközt kritizálta, csak a mellé körített forradalmi, világújdonság, örökre megváltoztatja a kávés világot stb. marketinget. az eszköz valószínűleg tök jó, írok majd privátban, szívesen kipróbálom, mert hiszen miért ne?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
ronin s8
senior tag
Nekem az elsö hét után nagyon pozitív tapasztalataim vannak az EBC Tool-lal. Figyelni mindegyik eszköznél és módszernél kell, így itt is. Tapasztalatom szerint az őrlemény pontos kiadagolása és az eloszlatás az, amit nem lehet megspórolni, de ami azután következik, azt ez az eszköz tökéletesen végzi el.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
-
Bazsee71
őstag
Fragola maroktamperéhez annyit, hogy én már csak akkor állítom, mikor nagyon muszáj (pl. CasMo-nál kellett, meg PY-BeanOn kávék közt is), mert azt tapasztalom, hogy úgyis mindig jó.
Egyébként próbálok én is lezserkedni, minél kevesebbet ügyködni egy kávéval:
- kávé mézesüvegbe előre kimérem,
- őrlök a kosárba, Major tölcsért söpröm,
- a kart 1-2x lekocogtatom a pultra, így a Fragola-féle tölcsérről is lehullik a feltapadt kávé a kosárba,
- Keresztapper egyengetőjével 3x jobbra, 3x balra, 1 kocogtatás, majd még 1x balra,
- maroktamperrel nyomok egyet, kiveszem, majd nyomok még egyet (utóbbi az oldalfalról lehulló szemek miatt).A Major tölcsér söprögetést kellene még valahogy kiiktatni, az kb fél perc az 1 perces műveletből. Már gondoltam arra, hogy teszek rá egy fedőt, amire felcsavarozok egy átfabrikált ablaktörlő lapátot, hogy csak meg kelljen forgatni. De ezzel sincs időm foglalkozni mostanában...
Keresztapper egyengetőjénél azért kocogtatok egyszer, mert a nyomásszabályzó által szükséges finomabb őrlemény rátapad. Egy kocogtatás viszont elég, és minden a kosárban van.
-
lagoon79
tag
válasz Keresztapper #56393 üzenetére
ha sikerül jófajta automatát kapni ismerőstől, akkor vszeg igen. az elmúlt fél évben kb. 5-ször ha be volt kapcsolva (ebből egyszer vízkőtelenítés miatt). de csak tapasztalt/hozzáértő szakinak adnám majd.
-
fragola.6035
aktív tag
Kösz. Akkor még egy nyers vélemény debsa-nak.
A Solotamp hiába 200 Euró, de az minimum egy Toyota Prius, a Tiéd pedig egy Dacia TLX, amit nem fognak odatenni a Slayer vagy Linea mellé.
A gyártásminőségre még sokat kell gyúrni, rengeteget. Ha a szemed nem műszaki beállítottságú, akkor szakember véleménye kell. Én addig nem marketingelnék, amíg nincs egy legalább középkategóriás termék. Példának csak a Pál Dani cuccát hoznám, amit ha odatesznek egy Slayer mellé, akkor az oda van téve. Nem kell szégyenkezni. De hozhatnám a sajátomat is, de az már nagyképűség lehet és nem is engem dicsérne, hanem a gyártót (aki mellesleg szerintem a világ egyik legjobb esztergályosa). Az ár nem annyira számít, mint a minőség.
És egyetértek az előttem szólóval, kevesebb angol, mert This is Hungary.https://caffe35.webnode.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- 3D nyomtatás
- LEGO kompatibilis és alternatív építőkészletek
- Eredeti játékok OFF topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Alkoholista nevelde
- DIGI kábel TV
- További aktív témák...
- BABOLAT AERO PRO TEAM 280 grammos teniszütő és labdaszedő
- XL vázas, újszerű Cannondale Kineto Men pedelec e-bike 170-190 cm/140 kg-ig (beszámítás)
- Bicikli matrica szinte minden fajta biciklire! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Kerékpár matrica a legjobb minőségben azonnal! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Nike Air Force-1 Photon Dust (ÚJ)
- New Balance FuelCell Rebel v2 futócipő - EU méret: 46,5 - Új
- ÚJ brutális elektromos roller BOYUEDA S3-11 - 5600 watt, számla
- Vadonatúj Quickwheel MAX Urban elektromos roller, 500 watt, 30 km/h, 45km,15Ah akku, számla
- Remek áron vadonatúj brutális elektromos roller Quickwheel EXPLORER - 5600 watt, számla
- Moonswatch Mission on Earth óra
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen