Új hozzászólás Aktív témák

  • celf

    őstag

    Beszéltem kicsit az Addicted2Caffeine-es barista sráccal és azt tanácsolta, hogyha ilyen sűrű Aeropresseket csinálok, próbáljam ki úgy, hogy alacsony hőfokon előáztatom, aztán forróvíz rá. Mondtam mamgamban, hogy jó, ezt ismerem, de aztán folytatta, és azt hiszem, így tényleg van értelme az előáztatásnak.

    Ma megvolt a kísérlet: filter és kotyogós közötti, de inkább kotyogós felé tendáló őrlemény, 25g kávé, 60ml 60-70 fokos vízzel előáztatás 2,5 percig, aztán 55ml 94-95 fokos víz. Kis keverés és azonnal préselés.

    Azt hiszem egy teljesen másik helyre került így a kávé az ízét tekintve. Egy nyugodt, fás alap ízjegyet kapott amire rákerült kb. egy gyümölcstál.

    Pedig ez egy nagyon hamar besavanyodó Bluebird kenyai kávé volt.

    Még lehet kísérletezni, a hőfokkal vagy hogy előbb kevesebb víz, aztán több forróvíz, de azt hiszem ez tényleg egy igazán legitim recept/technika.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák