-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz Sic.Transit #79901 üzenetére
Csodák márpedig nincsenek!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
senior tag
Én még mindig az adagonkénti fagyasztás mellett teszem le a voksom. Mondjuk én akár 5-6 féle kávét is fogyasztok egyszerre, tehát nálam heteket (de akár hónapokat is) ki kell, hogy bírjon. Van, hogy elfeledkezek egy-egy kávéról, most pl. majd fél éves Sweetshop-ot találtam pár üveggel és még most is hibátlan!
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
jana86
csendes tag
válasz Bazsee71 #78902 üzenetére
Egy kicsit visszatérnék erre a témára.... Egy ilyen tanfolyamon azt is tanítják, hogyan fejlesztheted az ízérzékelésed? Egyáltalán fejleszthető az? Vagy inkább csak azt, hogyan tudod leírni, jellemezni az érzett ízeket, aromákat? Vagy a kettő összefügg? Vagy ne kérdezzek ennyit, hanem húzzak el egy oktatásra, és meglátom?
-
SoundON
tag
válasz soldier2 #79886 üzenetére
Ugyan azt mondjuk.
Semennyire nem szuperzöld a lebomló (széteső) hulladék, pedig a keletkezésének a szándéka az volt hogy környezet barát legyen. Csak hangzatosnak tűnik, de nagyon nem az.
Amúgy meg nem igazán érdekel ez a környezettudatos kávécsomagolás téma mint felhasználó. Szerintem már azzal többet teszünk a környezetért, ha a közértbe viszünk magunkkal saját zacskót vagy táskát mint azzal hogy a kávét mibe csomagolják a pörkölők. Persze örülök ha a csomaglás nem szennyezi a környezetet.Ha már kávé csomagolás, akkor engem sokkkkal jobban érdekel az a vonal, amiben szintén Kis Zoli volt úttörő.
Mégpedig abban, hogy a pörkölő végig gondolja hogy a kávéjával mi történik miután már megvették.
Az zseniális hogy a Holistik eleve 2x100grammra van szétbontva ami így sokat (2-3napot) számít egy átlag otthoni fogyasztónak, de hogy még a zacsikba oxigén elnyelő abszorbert is tett, hogy a már felbontott 100grammos zacsi is kibírjon legalább 2-3kinyitást úgy hogy a visszazárást követően az abszorber elnyelje a zacsiban rekedt oxigént... HÁT EZ CSILLAGOS5ÖS!!![ Szerkesztve ]
-
Peti...(16v)
tag
Töredelmesen bevallom, az enyém is elkezdte így 3 éves korára. De annyira nem zavar, hogy gőzcsapot cseréljek. Majd ha lesz valami nagyobb baja, akkor ezt is cseréltetem. A pumpa is halódik, előjött a jelenség, amit múltkor Paljoc említett, hogy előáztatásnál nem tud elindulni a pumpa kis nyomással, csak próbál, lehet hallani az akaratot. Viszont véletlenül rájöttem a megoldásra: a csapolás indítása előtt 2 mp-re ki kell nyitni a forróvízcsapot, és utána gyönyörűen teszi a dolgát szép lassan, fokozatosan épül fel a nyomás.
Hasonló trükkel nyomásprofilozni is lehet (volt már erről szó, de hátha vannak itt újak), csapolás közben meg kell nyitni kicsit a forróvízcsapot (de csak annyira, hogy a mikrokapcsoló ne érzékelje és állítsa le a csapolást), és szépen lehet tornáztatni a nyomást. -
Peti...(16v)
tag
Kávé frissesség téma: nálam is az adagonkénti fagyasztás vált be. Egyáltalán nem érzem macerásnak, amit az ember befektet a porciózásnál, azt visszakapja kávékészítéskor. És a legfontosabb, hogy hetek múlva is pont ugyanazt az eredményt kapod. Ma pl. egy PY Etióp Gujit kaptam ki a fagyóból, még két ünnep között raktam el, és a felírt őrlőálláson és hőfokon egy parádés kávét húztam elsőre, nyitott karral. Jelenleg szerintem nincs jobb megoldás, és a kis üvegek szinte végtelenszer újrahasználhatók.
-
senior tag
válasz Peti...(16v) #79918 üzenetére
Én már kb. 2 éve nyúzom ezt a kb. 60-70 db mézesüveget és a kupakok már nem zárnak valami jól, viszont a méhészboltok ha jól látom, nem árulnak külön kupakot, vagy ahogy ők hívják, lapkát.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
bluesfan
tag
-
Bazsee71
őstag
válasz jana86 #79915 üzenetére
Igen, az alapokat már a foundation képzésen el tudod sajátítani, illetve kapsz annyit, hogy el tudj indulni, fejleszteni magad. Tanulható dolog, sok-sok tapasztalatot kell gyűjteni, illetve cuppingokra járni (referenciának). A jellegzetesebb aromákkal is megismerkedsz, utána már könnyebben beazonosítod őket. Egy szó, mint száz, húzz el egy oktatásra.
sz.zs.: anno a Szücsi Méz-től rendeltem, náluk külön is van "lapka".
A kávés képeket pedig köszi mindenkinek, jó látni.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
mutyi
őstag
Engem pl. inkább az érdekelne, hogy ha kiveszem a fagyóból a porciót és egyből ledarálom, ahogy itt sokan teszik, akkor a kávé mivel hideg nem hűti le annyira a szűrőt, hogy mikor darálás után megy fel a kar és kezdődik a lefolyás,akkor esetleg 1-2 fokkal befolyásolja a víz hőfokát,ahogy hozzáér a fagyos darált kávéhoz?
Más: Van egy két hónapos Eureka Mignon Specialita daráló,ami alapvetően nagyon jó, nincs rögösödés és elvileg van benne valami amitől a sztatikusságot is csökkenti.
Szóval a kérdésem arra irányulna,hogy amikor kiporszívózom felül is meg alul is, akkor azzal el lehet bármit "rontani" rajta? Gondolok itt a késekre,hogy az erős szívóhatástól esetleg elállítódik?
A másik dolog amit észrevettem, hogy miután kiporszívóztam álló helyzetben és már semmi sem jött ki, de miután elindítottam a darálót és elkezdtem alul porszívózni, egészen sok kávé jött még ki belőle.
Ezek szerint forgó kések mellett érdemes a porszívózást elvégezni?Másik, hogy a porszívózás után sztatikusságot észleltem, de ha várok egy fél órát, akkor megszűnik. Ez így gondolom más darálónál is hasonló lehet?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz fragola.6035 #79927 üzenetére
Pedig pont most gondoltam rá, hogy ha meglesz végre a rézbojler a GC-mba, akkor ki fogom próbálni a SoundON által említett BWT Mg+ kancsós vizet, de így akkor nem.... azt hittem, hogy csak az alu-t bántja?!
szuszinho: igen, pontosan!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
mdav88
senior tag
válasz fragola.6035 #79927 üzenetére
Itt most a kancsós víz, vagy a fej nikkelezésének minősége a problémás?
A nikkelezés nélküli bojler is hasonlóan néz ki?Nagyapám mindig is mondta, hogy a víz nagyon egészségtelen (ezért ivott bort ), erre most itt a bizonyíték, hogy mire képes!
[ Szerkesztve ]
-
Lefty
addikt
-
fragola.6035
aktív tag
-
mdav88
senior tag
válasz fragola.6035 #79932 üzenetére
Szerelni valoban kellemetlen....
-
Szabász
csendes tag
válasz fragola.6035 #79927 üzenetére
Szia!
Egy kéthetes garanciális Glendat miért kellett szétszedni? Milyen hiba merült fel a géppel? Gondolom ezzel van szerelve Lelit 41 Plus is? Az ozmózis víz akkor hasonlóan megmarja a nikkelezést! Ha Veraval van használva a vízkövet mivel érdemes eltávolítani, ami nem marja meg a nikkelezést? Ez brutálisan néz ki két hét után! ):
Köszi!
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Szabász #79939 üzenetére
Annyit azért tudni kell a Lelit gépekről, hogy ugyanaz a bojler és fej van bannük, mint a régi Faema Familiben, Brasilia Ladyben, Ascaso Steel-ben, vagy a QM Silvanoban. Nem hasonló, hanem 100%-ban megegyezik, milliméterre ugyanaz. A Lelit lényegében egy gyengébb, vékonyabb burkolatba épített Ascaso.
Kimondottan jót tesz az ilyen kávégépeknek a vízhozam csökkentés, ezért lett szétszedve. Ezenkívül az OPV gyárilag 12 bar-ra van beállítva, ami szintén nagyon nem jó. Mindenképpen vissza kell venni a nyomást.
Ha a legjobbat akarjuk kihozni a kávénkból, akkor ennél a gépnél sem ússzuk meg a vásárlás utáni szerelgetést, beállítást.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
mdav88
senior tag
válasz fragola.6035 #79940 üzenetére
+1
Sajat tapasztalatok is ezt mutatjak. Illetve a termisztot athelyezese is javasolt(bojler tetejen meri a hot)Mondjuk ha egy ascaso steel uno 300e forint koruli arat nezzuk szemben a glenda 180e forintos araval, de szinte megegyezo tudassal... Elnezheto neki a valamivel gyengebb csomagolas.
-
vicces1
aktív tag
-
Toobee
veterán
válasz fragola.6035 #79940 üzenetére
A miénk is 12 baron ketyegett gyárilag. Nem is lehetett vele egy értelmes kávét se csinálni.
https://barbieripnk.hu/
-
dinersgala
tag
helo,
Bialetti brikkához keresek olyan őrőlt kávét ami nincs annyira finomra őrölve hogy nagyon zaccos lesz az eredmény. Tud valaki ilyet, pl lavazzabol vagy hasonlóból?
-
senior tag
Van infó arról, hogy ez a daráló tudja az eszpresszó finomságot?
Krups gvx242
Én úgy tudom hogy nem, de valaki venne tőlem egy GC-t, ilyenje van és nem szívesen cserélné le...Rush77: nyugi, ez csak a grammokra kiporciózott része a dolgoknak, a java az alatta lévő nagy rekeszben van negyed illetve fél literes befőttes üvegekben
dinersgala: ez biztosan jó, ezt már próbáltam [link]
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
mester6
tag
válasz fragola.6035 #79940 üzenetére
Ez nekem nagyon értékes információ , köszönet érte ! Egy Faema Familynél kellene fejet cserélnem, akkor Lellittel megolható a javítás?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- XGS24 - Előzményjáték lesz a Gears of War: E-Day
- Politika
- Atlasszal készül a HMD a középkategóriába
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Alkoholista nevelde
- Háztartási gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen