Új hozzászólás Aktív témák

  • bluesfan

    tag

    Ha már őrlő...
    Tekergetem egy ideje a Malwanit, kezd némi vélemény körvonalazódni. Ami már első ránézésre szembetűnik, az a brutál masszív megépítettsége. Az álló kés egy bivalyerős monoblokk szerkezetbe van ültetve, ebben fut a forgó, egy 3 ponton csapágyazott, 15mm vastag késtengelyen. Az alsó csapágy, 5cm-rel van a kés felett, tehát kávébab legyen a talpán, ami ki tudja téríteni kést a tengelysíkból.
    Ami az őrlemény szemrevételezésekor feltűnik, hogy abszolút rögmentes és rendkívül homogén. Vizet sosem sprickoltam a babokra, ennek ellenére sztatikusságot nem tapasztalok világos pörinél sem. (A JE-Plus-t is szárazbabbal etetem, ott érzékelhető némi töltődés, de a bejáratódással mintha annál is csökkenne ennek mértéke.)
    Az ízekben is érezhető a rendkívül pontos járás és a lassú fordulat miatti minimális fine őrlemény hatása. Még a NZ-val összevetve is kifinomultabbak az ízek, kesernye nem tapasztalható.
    Egyébként döbbenet, hogy a Niche 63-as kése is játékszernek tűnik a 83-as Robur mellett. Nem egy ligában játszik a két gép, az biztos, de ezzel nem a NZ-t akarom bántani, mert nem egy célközönségnek és nem egy árkategóriában készülnek.
    Viszont, hogy tényleg más tészta egy precíz, nagykúpos kézihajtány, ezt aláírom.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák