Új hozzászólás Aktív témák

  • Bazsee71

    őstag

    válasz Bazsee71 #105044 üzenetére

    Erről kicsit részletesebben, mert volt szerencsém elég sok próbát tenni a kávé tárolásával az elmúlt években.
    A következő peremfeltételek mellett minőségi romlás nem volt tapasztalható még 2-3 hónapos kávék esetében sem:
    - megfelelő, oxigéndiffúziót gátló csomagolóanyag,
    - friss alapanyag (csak friss szüretelés),
    - pörköléstől számítva 8 órán belül lecsomagolva,
    - kontrollált körülmények között tárolva (max. 22 °C helyiség-hőmérséklet, napfénytől védve).

    A leghosszabb ideig pihentetett kávét pont egy hónapja bontottam, egy 2020 januári pörkölésű száraz etióp volt, tehát 13 hónapos. Ízekben már messze volt egykori önmagától, de nem döglött le, joker őrlő álláson húzható volt.
    Kísérleti fázisban van egy kissé "unortodox" csomagolóanyag, azzal 6 hónaposan is perfekt volt a kávé. Lassan lesz vele 12 hónapos tapasztalat is, egyelőre rendkívül biztató.

Új hozzászólás Aktív témák