Új hozzászólás Aktív témák

  • Krajcsi

    csendes tag

    válasz lszlfrng #109995 üzenetére

    2 hónapja nem kézizem, mert a K30-as késes Mestre nagyon adja testességben, mérföldekkel veri ebben az előtte használt 1zpresso Jx-prot.
    Hazudnék, ha azt mondanám, hogy az 1 perc tekergetés helyett nem élvezem, hogy csak 3-4 mp a darálás, de ha az őrlemény minősége pl. gyümölcsösségben veri a K30 kést, akkor szó nélkül tekerem a kézit. Most éppen tesztelés alatt van egy nem gyári Kony késes kézi hajtány, és rövidesen készítés alatt lesz egy gyári késes is (nem vált be a nem gyári a k30-as kés ellenében). Ha a gyári késes kézi hajtány adni fogja és az adott kávéval jobb lesz mint a K30 kés, akkor az egész zacsi kézivel lesz letekerve zokszó nélkül.
    Ahogy előttem is írták, ha csak magamnak lesz a kávé, akkor kifejezetten szeretem tekerni, közben ráflashelek, hogy milyen sebességgel, milyen szögben tartva tekerve milyen íze lesz (tudom, hogy ez csak a fejemben létezik). De vendégeknek 5 kávé az frusztráló a kézivel.
    De csak hogy kicsit alád is pakoljak, Flairrel tolom jelenleg (nálam tunning GC-t váltott).
    Részemről nem befolyásolja az őrlő kérdést semennyire sem, hogy mivel főzöm a kávét. Jelenleg két dolog számít nálam egy őrlőnél. A kávé íze és az, hogy az állíthatóság a lehető legkisebb léptékű legyen. Ha ezt fele annyiért megadja egy kézi, akkor tekerem napi 4-5 alkalommal, egyáltalán nem zavar.

Új hozzászólás Aktív témák