-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabulaxi
senior tag
ha jól sejtem ez autómata
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
noss
csendes tag
ja ez érdekes, nem tudom, melyik őrlőjükben vagy épp hol tartják,
de el tudom képzelni, hogy nincs az alap pörgős munkamenetbe illesztve,
így azért bűntetik felárral a decafot.én sem szeretek várakozni, de a jól elkészített kávé kárpótol.
ha meg a kávé is rossz lenne, nagyon hülyének érezném magam,
hogy miért nem láttam előre az egészetnoss
-
bl4ze
veterán
decafot nem kéne "büntetni" semmilyen megfontolásból. nem láttam melyik őrlőben volt, de egy profi helynek mint a EE nem kéne, hogy fennakadást okozzon egy espresso macchiato decaf-ból.
A kávé kiváló volt, ezzel nem is volt a gond, kicsit soknak találtam érte 620 Forintot, meg 5-6 perc "leültetést" várakozást.... ON.:. bl4ze .:.
-
jolti
senior tag
Az ilyen Whipool víztisztítót ismeri valaki? Használ esetleg közületek?
Vettünk egy klímát és adták hozzá ajándékba. -
paljoc
tag
Van erre egy egészen elképesztően zseniális megoldás ha valaki sokallja a 620ft-ot az eszpresszóra meg nem szeretne 5 percet várni: no, az nem megy be kávézni a forgalmas és felkapott belvárosi kávézóba, hanem elindul haza, útközben bekapcsolja a wifiről a földeletlen és veszélyes ebay-es konnektorjára kötött kávéfőzőjét, majdan hazaérve már főzi is az áhított decaf-ot.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Gondolom azért van a felár, mert kézzel kell bele tölteni a kávébabokat a tartályba miután lemérték, de akkor sem tartom jogosnak.
Mint ahogy a laktózmentes tejet se. Régen még OK, hogy kértek érte felárat, de akkor dupla annyiba került 1 literrel. Most már nincs akkora különbség az árban.⭐ Stella
-
bl4ze
veterán
-
soldier2
őstag
Ez kötelező, egy ilyen helyen (a várakozás). Sajnos vagy barista van vagy pincér, a kettőt vsz nem tudja eltartani a kávézó, és így megnyúlik a kiszolgálás. Így fordulhatott elő, hogy amikor egy hasonló felkapott helyen kértem egy filtert (én is kirúgtam a hámból, meg nem akartam meginni a presszót, míg a feleségem forrócsokija kihűl), párom egy forró csokit, meg némi sütit. Más rendelés nem nagyon volt, de viszonylag sokat vártunk a két sütire, majd egyszer csak megjött a filter, és 10percnél több idő kellett mire megjött a forró csoki. Nem írok helyet, mert elég általános a jelenség, szinte bárhová mész ez van. A filter a maga nemében jó volt, de továbbra sem veszélyezteti a Creminát a V60.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz Csápájev #54374 üzenetére
nem igazán értem, hogy miért akarod megfejteni egy másik hely/cég árazását helyettük. nem szeretetszolgálat, nem is az általad korrektnek tartott árak tárháza. a hely jellemzően eléggé tele van, ilyenkor árat emel az egyszeri közgazdász, mert mi mást csináljon?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bl4ze
veterán
válasz paljoc #54365 üzenetére
Nekem is volt 5 percem A fura az volt, hogy korábban párszor voltam már az EE-ben, és simán a pultnál megkaptam az italom, és nem kellett leülni, és 5-6 percet várni.... Mindegy, a kávé szuper jó volt, EE pedig ilyen - meg kell szokni, ha az ember ott akar kávézni.
.:. bl4ze .:.
-
Xabi78
aktív tag
válasz Csápájev #54379 üzenetére
Gondolom, nem üzemeltetsz saját vállalkozást.
Ha szerinted korrekt áron adnák a kávét, akkor vajon megvalósulna a korrekt haszon, és a munkaerő korrekt fizetésére (járulékok, ilyesmi?).
Én bárhogy osztok-szorzok, nekem nem jön ki az, hogy 400 forintos kávéból (320ft+Áfa -> mínusz alkalmazott fizetés, bérleti díj, üzemeltetés, géppark amortizáció, képzés, járulékok, adók, alapanyag beszerzés meg egy csomó minden) hogy lehetne céget üzemeltetni a belvárosban. 400 forintnál mennyi haszon maradna? 50ft?
Csak fogom itt a fejem...
Cave canem!
-
paljoc
tag
válasz Xabi78 #54384 üzenetére
Az a baj, hogy mindig azok tudják jól hogy mennyiért kellene adni egy eszpresszót az Arany János utcai menő kávézóban, akik nem üzemeltetnek menő kávézót az Arany János utcában.
Akik meg üzelemtetnek, azoknak fogalmuk sincs róla mennyiért kellene adni, hisz nincs rálátásuk a járulékos költségekre, nem tudják mennyibe kerül ott egy üzlethelység megvétele/bérlése. Azt sem tudják felmérni az üzemeltetők, hogy mennyit visz el az 5 alkalmazott bérezése plusz az egyéb költségek, mint ahogy arról sincs sejtésük, mennyit hasznot szeretnének visszaforgatni a fejlesztésekbe, illetve mennyit szeretnének realizálni a zsebükben, egyszerűen nem tudja szegény tulajdonos eldönteni, mennyit akar keresni az általa létrehozott vendéglátó egységben. Mindezen ismeretek hiányában persze hogy képtelen korrektül beárazni azt a nyomorult eszpresszót.
No de aki nem üzemeltet/birtokol kávézót, hanem valami egész mással foglalkozik, na az….na ő, Ő az az ember, aki meg tudja mondani, mi az az ár az adott helyen, ami korrektnek mondható és mi az ami felháborító közeli. Mér? Há nem? Há de!!!
Aztán hogy ezek után, hogy ezt most leírtam, odamegy-e a Várady Tibi a Csapajev kollegához tanácsért a korrekt árazás kérdésében, az majd kiderül!Most pedig meghallgatok egy szép kis grófó számot, hogy visszarendeződjek a napi munkába az eszmefuttatás után!
-
adp
őstag
válasz Xabi78 #54384 üzenetére
Mondjuk a sima dupla az is 600. Ami sztem egyaltalan nem draga. ( bemesz egy masik helyre ott is van fos doglott mocsari szarbol 500)
600nak a nettoja 470 amibol az alapanyag kb ( ha 10-ert kapjak kb kijolajat) akkor az 170 es mar ott vagyunk hogy 300 amibol lejon a rezsi, berleti dij, geppark, felujitasi alap, 5 dolgozo bere, gondolom hitel is van a helyen stb stb.Nalunk videken egy normalis hely van ahol olasz kv van (nerovero) es itt is 470 a dupla, holott az osszes rezsi sztem a pestinek az 5-ode
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz paljoc #54385 üzenetére
És vagyok én vidéken, aki nem érti a problémát, mert nálunk még egy rendes kávézó sincs.
Egyébként Szegediek előnyben: sok színvonalas kávézó, emberi árakon. Ha jól emlékszem a Kék Elefántban legutóbb 590,- volt egy doppio (újhullámos), Hét Kávézóban és A2-ben csak tavaly jártam, de onnan sem rémlik magasabb ár, a többi hely pedig még felfedezésre vár.
-
vikla007
aktív tag
Ilyet kóstoltatok már:
-
adp
őstag
Vettunk Vikla-val a pacifictol egy yirgat meg egy costaricait felesbe.
A yirga aricha sztem nagyon korrekt, elv ananasz, barack, epret kellene erezni.
Ebbol nekem talan az eperlekvar van meg. Amugy hasonlit paljocera. (Bar azt mar 1 honapja ittam)
Costaricait meg nem neztem.
Most tok jo aron mennek amugy ezek a kvk.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Csápájev #54379 üzenetére
paljoc leírta helyettem, amit gondolok. neked drága, odáig oké, minden ilyen határ önkényes mindenkinél, például én sem nyeltem még be a 10k+ ft árú kávékat otthonra. de nem lázadok, hogy van kávé ennyiért, és hogy mennyiért lenne "korrekt". ezt majd eldönti a piac.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
igen, tök jó áron mennek. vettem is egy kenya ruka chuit és egy costa ricát én is faterral. a tanulság az, hogy inkább veszek jó zöldet, ennyiért már nagyon van. a kávék nem voltak rosszak, de jók sem, alul voltak pörkölve (pontosabban: ha én ilyenre pörköltem volna itthon, odaírtam volna az excelbe, hogy legközelebb +1 perc), viszonylag kellemetlen volt inni őket. eszpresszóra.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
nem ízlés kérdése, mert pontosan tudom, hogy milyen egy jó világos pöri. nem savanyú. savas, gyümölcsös, komplex, de nem savanyú. a savanyú kávé ízhibás. viszont a yirgáról nem nyilatkozom, az nem volt nálam. se filterről, mert azt nem próbáltam. meg persze az egyes pörkölések sem biztos, hogy teljesen konzisztensek.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Csápájev #54379 üzenetére
Én egyet értek veled, szerintem is túl magas ár egy tejeskávéért.
De ha ennyiért is telt ház van, akkor miért adnák olcsóbban, gondolják.
Mondjuk ha a La Marzocco szerviz kimegy egy tömítés cserére, simán kiszámláz nekik 35 ezret, ezt konkréten mondták egy kávézóban.De pl. egy DB e61 is simán elkel használtan 450 ezerért, én olcsóbban vettem a V6-omat, ami 2 tonna technika.
De egyszer, amikor full felújítottam és pideltem egy DB kávégépet és elkértem érte asszem 45 vagy 50 ezret a legalább kétnapi munkáért és anyagért, simán szörnyűlködött a tulaj, hogy milyen drága.
Vagy a kb. 1 évvel ezelőtti "mi kerül egy pidelésen 20 ezer forintba? " dolog sem volt semmi.Én biztos nem engedhetem meg magamnak, hogy naponta vegyek egy kávét 690-ért.
https://caffe35.webnode.hu/
-
paljoc
tag
Annyit még hozzátennék tartván amit írtam, hogy kicsit azért elkanyarodtunk a témától, mert az eredeti gondolat ami Blaze-től fakadt az volt hogy miért drágább a decaf, nem pedig az hogy amúgy drága a hely, én már inkább erre a második dologra reagáltam.
-
adp
őstag
Na a yirga cuppingban is hozza az elvartat, bar meg mindig azt mondom ez picit vilagosabban jobb lenne mivel erzem a roasty izeket is. Viszont filterezni nem is fogok belőle. Presszoban ar/ertekben nem ittam mostanaban jobbat ujhullamos teren.
Szerintem inkább az volt van amit írtál hogy nem túl konzisztens a pörkölő. Maskor is szóba jött és ezt én is tapasztaltam már, pin up az A-R teszten egyertelmuen a legjobb volt, viszont nyáron amit ittam savanyú citromlé volt[ Szerkesztve ]
-
Szyszko
tag
Sziasztok,
Eddig szinte csak sötétebb porkolesu kvkal próbálkoztam, de szeretnék kiprobalni vilagosat is. Tudtok ajanlani olyat amivel kezdjek, amivel talan konnyebben lehet banni? Egyszer kétszer már vettem, de felejtős lett az eredmeny. Azóta talan kicsit több a tapasztalat, van rezcso stb. Elore is köszi
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen