- Starfield
- Xbox Series X|S
- Alkoholista nevelde
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- XGS24 - Előzményjáték lesz a Gears of War: E-Day
- XGS24 - Befutott a Dragon Age: Veilguard új előzetese
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- XGS24 - Befutott a METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER legújabb előzetese
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rendo84
senior tag
válasz fragola.6035 #54789 üzenetére
Nekem is kellene a sima gyáritól jobb fajta, sima ipari-t hol tudok venni és hogy néz ki?
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
A Catler ES 8011 SE géppel találkozott már valaki? Vannak tapasztalatok vele?
Köszi.
-
Keresztapper
senior tag
válasz Rush77 #54853 üzenetére
Szerintem ez a 8012-es őrlő nélküli változata lehet, ennek alapján pedig rettenetesen túlárazottnak gondolom (160e HUF) már csak azért is, mert a szűrőméretei, bajonettje nem kompatibilis kávé semmivel. Szóval ennyiért akár egy új Rancilio Silvia inkább, vagy használtan Gaggia Classic.
http://palscoffeetech.com/
-
Rush77
aktív tag
válasz Keresztapper #54854 üzenetére
Ok. köszi.
És mondjuk ilyen max 160k-ért mit ajánlotok? (néztem az ajánlottakat de nem sokat mond nekem mivel nem ismerem ezeket és ezért próbálok puhatolózni)
Ahogy nézem a Silvia masszívan túl lóg ezen (most 200k-ért láttam).
Maradna a GC használtan?Meg igazából az lenne az igény, hogy mivel ugye nem vagyok túl tapasztalt úgy némi kísérletezés után tudjak egy elfogadható eszpresszót illetve fejlődő irányba indulni (nem profi szinten nyilván) és a feleségemnek se okozzon különösebb gondot a használata mivel ő nem igazán érdeklődik a téma iránt. (és gondolom ez lenne a legnehezebb szempont )
Köszi
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #54860 üzenetére
lassan megemészthetnéd, hogy bizony sokkal jobb gép az a fulltuning gaggia, mint azt gondolják
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #54862 üzenetére
nem hiszem, hogy bármelyik gép (e61 single bojler és fulltuning gaggia) tök egyértelműen jobb lenne a másiknál (kávéra, a gőzt hagyjuk). szóval csodálkoznék, ha toobee szólna, hogy kukázni kell bármit. just my 2 cents
egyébként a nagyobbik gépről úgy sem akarna kb. senki visszaváltani (bár ilyenre is van példa), én is ragaszkodom már a dc-hez, akkor is, ha mondjuk egy ilyen gaggia sem csinálna rosszabb kávét. őrlő dettó.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
sturmanek
újonc
Van egy Hario Skerton örlőm, aminek ugye típushibája hogy "alul" nincs fix támasza az őrlőkésnek.
De van hozzá upgrade kit, amit én meg is rendeltem innen:
http://www.bluehorseproducts.com/hario-skerton-upgrade-kit
Namost amiért a posztot írom: 4 azaz négy! nap alatt megjött az USA-ból a csomag
Ezt a csodát akartam megosztani veletek.
( nem európai raktárból jött mertr le van pöcsételve a boríték )ui: az örlő SOKKAL jobb lett tőle
[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
Valaki aki jártas elektronikában meg tudná nekem mondani, hogy hogyan tudnám azt elérni, hogy a háromjáratúnak a tekercse később engedjen el mint ahogy a pumpát lekapcsolom? Valamilyen időzítő relére lenne szükségem ahogy nézegettem, de lehet tévedek.Valami ilyesmi: [link] Jövő héten ha minden jól megy legyártják a dugattyús előáztató/csillapító kamrát a Gaggiába, kicsit tovább gondolva az lenne az ideális, ha lekapcsolom a pumpát akkor pár másodpercig a tekercs meghúzva tartja a háromjáratút így a nyomásesés szép egyenletes lesz és a dugattyús kis tároló is vissza áll nullára. Egyenlőre csak hangosan gondolkozok, lehet marhaság...
-
soldier2
őstag
válasz radi8tor #54868 üzenetére
Nem azok a klasszikus Paljoc kávé alternatívák - annál is inkább, hogy a Paljoc koffeinmentese az klasszikusabb vonalat képviseli(képviselte). Inkább nézze a Kapucziner/AVX ajánlatát, árban barátságosabb. Vagy Casino mocca, az is olcsóbb a Gardellinél.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
mdav88
senior tag
Compak k6 kés: 64mm kést tudnak rendelni, k00099 es cikkszámon 29 euró+áfa ellenében.
Aki úgy érzi hogy szeretne, és a régebbi 63.5mm késméretet hajlandó megfaragni, annak van lehetősége iylen kést rendleniBár itt halkan megjegyzem, hogy akkor már a mazzer, vagy a fio kés is belefér...(akár olcsóbban)
-
meander
tag
A következő héten megy valaki Milánóba? Simi kérdezte már csak nem tudom írt-e neki bárki.
-
mdav88
senior tag
Köszi, akkor jól gondoltam hogy feljebb kell lépjek hővel.
Más, tegnap egyik szakmabélimről kiderült, hogy (újra) belevág a pörkölő bizniszbe, kaptam is tőle egy guatemala mintát, de még iszonyatosan friss, úgyhogy nem tudok róla mit mondani, de a későbbiekben lehet érdekes lesz.
-
Csápájev
őstag
Kolozsváron a Rhédey Cafet merem ajánlani. LM gépek és hozzáértő készítés. Olaszos blend,de nem olyan sotetre pörkölve,mint egy klasszik lavazza vagy illy.
-
soldier2
őstag
válasz Csápájev #54883 üzenetére
Marosvásárhelyről olvastam jó fél éve, hogy készül egy újhullámos kávézó, helyben pörköléssel, profi gépparkal, (3rd wave baristákkal ). Nem tudom lett-e belőle valami.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
bajnokpityu
félisten
Caffè Pertè frissen pörkölt kávéit ismeritek esetleg?
minden héten 2x elmegyek az üzemük előtt, és annyira finom a pörkölődő KVjuk illata, hogy rákívántam. Persze fogalmam sincs, jók-e, vagy csak aránylag nagy a mellény...eladó Kawasaki j300 robogó
-
SierraFox
tag
válasz bajnokpityu #54885 üzenetére
A Bar Argentót próbáltam tőlük frissen pörkölve (6 ezer/kg). Ez az alap (robusztás) keverékük, tippre olyan 50-50 lehet. A pörkölés valahol az olasz és a szén között van, sok hibás szemmel. A kezem is budös lett tőle. A hőmérsékletet nagyon alacsonyra kellett vennem. Keserű, égett, írtózatos mocsári robuszta íze volt.
-
looser
addikt
válasz bajnokpityu #54885 üzenetére
Azt hiszem, nekik volt valamikor tavaly az 50%-os akciójuk, akkor sajnáltam, hogy lecsúsztam (korlátozott mennyiség volt akciós), de előbbi hsz miatt talán nem is baj.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
ronin s8
senior tag
A Café Perté jó. Olasz vonal, és referenciának annyi, hogy a Pomo d'Oro-ban is az van, meg pár másik olasz étteremben. Shell-nél is.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
bajnokpityu
félisten
igy legyen az ember okosabb. gondolom náluk is igaz, h ár függvényében adnak minőséget.
illatra abszolút rendben levőnek tűnt az, ami bejött a kocsiba. lehet akkor megállok, és kérek egy csésze kóstolót. enélkül nem érdekel, csomó jó KVt kóstoltunk a tesztek alkalmával, lenne pár tippem, mit vennék, még talán olcsóbban is, csak eszembe jut minden héten, amikor tréningre megyünk a blökivel.
[ Szerkesztve ]
eladó Kawasaki j300 robogó
-
Bazsee71
őstag
Pár nap rövid tapasztalata a GC-vel, egyben vitára is bocsátanám a dolgot, hátha valaki előáll valami okossággal.
Szóval, kezdésnek januári PY Aramóval próbálkoztam, ami ugyan nem tündökölt már igazi fényében, de még mindig sokkal jobbat húztam belőle, mint amit a két hét szünet 1-2 kávézójában ittam. Az 5-6 ital ami készült, még kevésnek bizonyult kiismerni a szabályozást.
Aztán nyitottam 3 napja egy CM Danny Moreno-t, és képtelen vagyok belőle egy jót húzni, csak savakat és pici keserűséget érzek benne, semmi gyümölcsöt. Renekával próbálkozom, 18g-mal. A nyomásszabályzóval is küzdök, mert nem látom átnedvesedni a pogácsát, majd tekerem a potit, és egyszer csak elkezd hirtelen felmenni (ekkor jön meg a pumpa hangja is, eddig csak búg). Utána visszafelé már jobban tudom szabályozni.
Ma megnyitottam a Bean On TT 8020-ast, mondom kell egy kis olasz. Ebből 16g-ot daráltam a Renekába. Elsőre olyat húztam, hogy ejha. Persze gyümölcs meg sav nuku, de úgy egyben volt az ital, egy jól eső olasz lett. A nyomással is tök szépen tudtam felfelé menni, nem volt a hirtelen ugrás, szinte baronként tudtam adagolni. Na és itt a rejtély, amit egyelőre egy dologgal tudok magyarázni: sok a Renekába még a 18g világos pöri is, mert nagyon feltapad a felsőszűrőre, amitől egyszer csak megindul a csatornákon a víz, és ekkor kap erőre a pumpa is. Erre utal még az is, hogy mikor indítom, és elkezd felkúszni a nyomás, 5 bar környékén rendesen rá kell tekernem a potit, mert visszaesik a nyomás. A 8020-asnál ha nem nyúlok hozzá, marad 5 baron, nem kezdett el visszazuhanni.
Ötletek?
Szerk.: vakszűrőzés után egy pillanatra el szoktam indítani, hogy elengedjem a nyomást, aminek olyan hangja van mint ha egy turbófeltöltő szisszenne a gépben, imádom.
[ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Bazsee71 #54892 üzenetére
Nálam most CasMo Burundi Munyinya van bontva. 14 grammos Strada szűrőbe 17g őrleményt teszek. A profilozás miatt finomabbra kell darálni, így éppen belefér és nem éri el a felsőszűrőt, bár inkább a 17 grammos strada volna ideális.
Dewla tanácsa szerint csinálom: Hosszú előáztatás alatt max 1 barig engedem a nyomást addig, amíg nem jelenik meg az első csepp, ez kb 15-20 mp. Aztán 7 bárig tekerem. Nem engedem feljebb. Arány 1/2.5. Az egész shot kb. 50-55mp. nálam így nagyon finom, jó édesség és finom savak.
Előzőleg filter pörit használtam, nekem az sokkal jobban bejön, most már csak azt fogok venni.
Shot előtt kiengedem a nyomást a gőzcsapon, hogy kezdésnél ne verje telibe a pogácsát.A legvégén nekem is megesik a nyomás, ez csatornásodás és a kioldódás miatt lehet, de nem tekerem feljebb, mert akkor még jobban csatornásodik.
Az én gépemmel súlyos vízterítési problémák vannak és nincs a bojlerben szűkítő, ez a nagy rézbojlernél egyáltalán nem jó.
Szerintem ha specialtynél csatornásodik, olasznál nem, akkor valószínűleg daráló probléma, esetleg vízterítés.
Amikor a pumpa elhalkul, az nem gond, olyankor csak befullad, de a nyomást tarja, ezzel nem kell foglalkozni, a rezgőpumpa ilyen.
Sz: és a kilépő víz 94 fok körül legyen!!
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
ronin s8
senior tag
Ma reggel elővettem a nagyobbik (olasz gyártású) Brikkát. Szépen működött P&Y Locavore blendjével, de az eredmény nem feltétlenül meggyőző. Créma gyakorlatilag alig van, pedig robbant rendesen. Ízre kicsit tömény, köszönhető a rengeteg (30g körüli) őrleménynek.
Próbának érdekes volt, de reggeli hosszú kávénak jobb szerintem az ikeás acél kotyogó."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
Ez az, igen!
Nagyon nagy előnye a Brikkákkal szemben, hogy - bár elég nagy a szűrőkosara, de - az őrlemény mennyisége tetszés szerint választható. Ha enyhébb kávét szeretnék, egyszerűen kevesebbet teszek bele, nem lesz rosszabb a végeredmény. Ez azt a kávét csinálja, amit Nyugat-Európában a reggelik mellé szoktak szervírozni. Sok víz, lekerekített ízek, teljesen jó.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Csápájev
őstag
Van két eladó rancilio gőzcsövem két darab törött véggel!
Jelentkezni privátban Vég nélküli történet jeligére lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- New Balance FuelCell Rebel v2 futócipő - EU méret: 46,5 - Új
- ÚJ brutális elektromos roller BOYUEDA S3-11 - 5600 watt, számla
- Vadonatúj Quickwheel MAX Urban elektromos roller, 500 watt, 30 km/h, 45km,15Ah akku, számla
- Remek áron vadonatúj brutális elektromos roller Quickwheel EXPLORER - 5600 watt, számla
- Moonswatch Mission on Earth óra
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen