Új hozzászólás Aktív témák

  • Toobee

    veterán

    válasz Toobee #128909 üzenetére

    Fura állat ez a ZP6.
    Most ezt ittam:
    Nicaragua LIMONCILLO by Jizba Luhačovice
    Poharak alját jelöltem, de mivel nem vontam be senki mást a buliba, én készítettem a kávékat is, nagyjából a színről lehetett tudni, hogy melyikben mi van, ezért semmi esetre se nevezném vaktesztnek.

    Lagom: 1.8-as állás 2-es fordulat
    ZP6: 3,5-es állás
    C40: 20 klikk
    V60-1+Gabival csinálom ezeket, mert csak ebből tudok 3 viszonylag egyforma szettet összerakni, minden más filteres cuccból csak 1 szett van a közelemben.

    14:220 italokat készítettem, 35g, 100g, 160g, 220g-ig öntve, 3 perc lefolyással. Vízforraló lekapcsolás után 3xbloom, majd folyamatosan öntögetve, ahogy hűlt. Egyre kevesebb figyelmet fordítok a hőfok dologra, szerintem ez totál tévút volt az utóbbi pár évben (főleg ezek a tized fokos pontosságra ráfeszülések, meg, hogy úristen mennyit számít ízben).

    Ilyen igazi juicy vagy hogy szokták leírni a ZP6-os kávékat, most így a sokadik kör után azt mondom, hogy nem innám folyamatosan, ami ezzel készült, de minden kávét szívesen kóstolnék vele. Tud Robot finomságot is, de ott már annyira sok a fine, hogy keseredik. Nagyon élénk és tényleg csak ezt a nagyon vibráló, savas vonalat tolja az arcodba, nem érzem igazán jónak az egyensúlyt.

    Komplexségben, harmóniában nekem a 64-es brew kés a nyerő. de a munkahelyemen C40 van, ezért gondolkodom a ZP6-ban is (otthonra nem kellene a Lagom mellé, ez biztos). C40-et tenném az utolsó helyre, de ezt olyan kontextusba szeretném helyezni, hogy mindhárom kávé bitang jó volt (ez a mag elég jó szerintem, nem ittam belőle rossz kávét).

    https://barbieripnk.hu/

Új hozzászólás Aktív témák