-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
meander #63048 üzenetére
ha már költenék erre, így kéne, mert erről már rég hiányzik az inox belül, ergo inkább vennék egy új zárt kart, ezt meg lehet kinyitni. nézegettem, majdnem neki is ugrottam most, de se dekopírral, se flexszel nem tudom ezt kellően pontosan megcsinálni, attól tartok (ha a teljes alját levágnám, úgy talán igen).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
And06
aktív tag
mostanság tartok itthon filterkávét, és néha rápróbálok, hogy milyen eszpresszónak. eddig azt tapasztaltam, hogy van amelyik fajátból bejön, van amelyikből nem. amelyik nem, azon kb 0 crema lesz, és az is összeesik 2 másodperc alatt. az eredmény szinte független a lefolyás hosszától/ a beállitásoktól, annyiban, hogy amelyik nem jön be, az sehogy sem lesz jó. (a jót nyilván el lehet rontani egy nem odaillő beállitással)
-
freaghill
őstag
Pfuhh, megjött a kávé. Már az illata is nagyon jó.
Remélem nem leszek nagyon függő.[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
"(amúgy: már te is, fiam, paljoc?)"
Ezt nem tudom mire értetted, de én nem nyitott szűrőzök, mivel nincs a Catleremhez, viszont amíg gaggiáztam, emlékszem hogy annak le volt kopva már a bevonat a belsejéről és mindig volt szaga, takarítás után is meg előtte is, ezért mondtam h érdemes megszagolni. Catler inox karjánál jóval kevésbé érzem, eltakarítás után egyáltalán nem.
-
paljoc
tag
Nem, továbbra sem veszek 30 ezerért nyitott kart, csak egy lehetséges okot jeleztem, a régi Gaggiás tapasztalat alapján, ami okozhat ízbeli eltérést, de ezek szerint nincs már ilyen, mindenkinek non-stop patika tiszta, szagmentes a szűrőtartó karja./ami amúgy nagyon helyes is!!!/
-
Bazsee71
őstag
válasz
paljoc #63063 üzenetére
Tersonet, majd citromsav fürdő után nálam lement róla a kosz, meg a szag, de kb. az első alkalommal vissza is jött. Ezért is gondolkodtam, hogy egy teflonozást megérhet, rosszabb nem lehet.
Casto: Pedig rá kell kóstolni cukor nélkül, legalább az elején. A lényeg, hogy jól haladsz.
sz.zs.: Ezt inkább nem is láttam.
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
Itt most végleg elvesztettem a fonalat hogy hogy jön ide az "atom retkes kar", pont azt írtam hogy tisztítás után is volt szaga, pár főzet és egy nap állás után meg pláne.
Abban meg biztos vagyok hogy a fórum lakosságának 99%-a átlagon felüli tisztasági igénnyel bír a kávés cuccok terén minimum.
A lekopott belsejű Gaggia kar nálam bizony folyamatosan szagot produkált, aminek nem tarom kizártnak hogy köze LEHET az ízhez is, bár anno ilyen téren nem nézegettem párhuzamosan nyitott szűrővel. Csak azért bátorkodtam óvatosan szóba hozni, mert úgy gondoltam ez lehet esetleg egy a lehetséges okok közül a témához kapcsolódóan. -
adp
őstag
válasz
paljoc #63067 üzenetére
gaggia kar használható a catlerhez
amúgy nálam is fura szaga van a kopottabb gyári gaggia karomnak, és egyébként a kávé a csészében is szarabbul néz ki mint a nyitott karos, lehet placebo de nekem ízre is gyengébb
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
Én emiatt amúgy tökre örülök hogy a Catleren rozsdamentes acél a kar, az viszont máig nem derült ki hogy miért ilyen drága a többi /általában rézből készült/ karhoz képest, van ennek valami oka vagy csak egyszerűen csak ez a cég így árazta és kész…!?
/amúgy meg nem is extra drága, épp ki lehetne fizetni hisz csak egyszer kell megvenni, csak azért nem teszem, mert nemá hogy az E61-hez meg a Gaggiához 5 ezer legyen ehhez meg 30, hát nem!!!
/
[ Szerkesztve ]
-
Casto
csendes tag
Oh, én simán kérdezek hülyeséget, ne aggódj
Pont ma gondolkoztam a 9 bar-ban, hogy megkóstolok egy chemexes italt, mert még sosem próbáltam (és ezért vagyok a filter/chemex/syphon vonalon még hülyébb, mint a sima presszó esetében), de aztán arra jutottam, hogy előbb inkább próbálom megismerni az "igazi" espressot, hogy tudjak mihez viszonyítani
-
Casto
csendes tag
válasz
sz.zs. #63068 üzenetére
Nekem nem mondasz újat, olyan családból jövök, ahol 2 édesítővel ittuk a kávét...
De úgy gondolom, hogy - legalábbis azoknál a kávéknál, amiket már a magam szintjén jól tudok csapolni - teljesen megöli az ízjegyeket és kvázi ugyanolyan ízű kávét csinál mindegyikből. Nem állítom, hogy rosszat, sőt, volt olyan, ami kifejezetten ízlett is vele, csak úgy gondolom, hogy gyakorlatilag feleslegessé teszi azt a sok erőfeszítést, amit a készítéssel kapcsolatban teszek, ha utána "semlegesítem" az ízeket az édesítővel.
-
paljoc
tag
Az továbbra is érdekes hogy Tobee mit érez, mert ő nem Gaggiázik, zsír új gép van hadra fogva a melóhelyén, új daráló, alapos előkészítés és patika tisztaság jellemezte a kávé készítést, többször is személyesen láttam.
Legközelebb ha arra járok megkóstolom így is, meg úgy is, bár egy próba nem próba de a semminél több, kíváncsi leszek./Gaggia kar…gaggia kar, az meg csálén áll!
/
[ Szerkesztve ]
-
SierraFox
tag
Épp a múlt héten jött meg a nyitott szűrőkarom a Silviához...
-
beleriand72
tag
Nekem tegnap jött meg a naked kar a Silviához. Ma elsőre tökéletes lett a Casmos El Salvador. Nem lehet véletlen. Köszi a tippet.
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
vicces
addikt
voksolnék a nyitott kar mellett. amióta megvan a kar csak azt használom, kivéve, ha a család van látogatóban és esetleg kávéra várnak kezükben a hideg tejes dobozzal.. na akkor szoktam a duplakifolyós förmedvényt használni, hogy spóroljak kis időt és egyszerre jöjjön 2 adag... jó az nekik!
különben meg asszonnyal ha új kávé van csapon teljesen felspanolva figyeljük az őrlő állitásnál, hogy "mit ad ki" a nyitott kar. asszony továbbra is csak koca kávés de merem állitani, hogy a lényeget már tudja, hogy hogy is kellene lefolynia a kofinakszóval néked!!
kezdőknek, haladoknak, mindenkinek.
/nem is értem, hogy ha valaki már vett egyet, miért is nem azt használná a későbbiek folyamán
/
[ Szerkesztve ]
:)
-
soldier2
őstag
válasz
vicces #63086 üzenetére
Azért nem használja, mert párszor pultot kellett pucolni. Vagy reggel munkába induláskor inget cserélni
Adp: hol tudsz a catler 30000 forintjának töredékéért Cremi a feneketlen kart? Megveszem mindVan úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
celf
őstag
most akkor kell crema a kávéra vagy nem
-
soldier2
őstag
A crema íze kifelyezetten rossz, a kávéval együtt viszont egész jó összhatást eredményez, leszedve egy kicsit más jellegű italt kapunk, nem tudom másképp megfogalmazni, mint tisztább ízeket a krémesség róvására. A szerepe inkább az, hogy egy korrektül elkészített espresson ha frissek a babok akkor ot lesz, szépen egyenletesen, és nem papírvékonyan, lyukasan, így egész jó indikátor, magas szenzitivitással de rossz specificitással a rossz kávéra (magyarul ha rossz a crema, akkor vsz rossz a kávé is, de a jó crema egyáltalán nem garancia semmire). Filterre pörkölt kávéból alacsonyabb nyomással volt aki finom italt kapott crema nélkül, nekem még nem sikerült.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
adp
őstag
A crema ize mindenkepp szar, viszont jo jelzes erteke tud lenni, nyilvan nem allapitod meg rola hogy ez az ital finom de azert 1-2 dologrol tud arulkodni.
En altalaban jol atkeverem az eszpresszot, hogy tudjon elegyedni, szetesni
A kerdesedre valaszolva, hogy kell e, sztem ezt mindenki dontse el maga, en nem bannam ha nem lenne (a nespresso biztosan banna)
[ Szerkesztve ]
-
mester6
tag
Meddig csak simán savanyú a kávé és honnét már izgalmasan savas?
-
Bazsee71
őstag
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
Schirmer Selection szemes koffeinmenteset vettem egy kilóval mindössze 4.500-ért (német, 95% arabica) és koffeinmentes létére rendkívül jó csokis íze, illata van még Brikkában is, pedig már tök régi a pörkölés, nemsokára lejár. Biztos van jobb drágábban, de ennyiért tuti nincs.
-
GAgyiXyXy
aktív tag
"A crema ize mindenkepp szar"
Remélem most nem hülyéznek le egyből a nagyok.
Ez erősen ízlés függő, így ezt tényként tálalni szerintem meglehetősen túlzás. Vannak valóban olyan kávék amelyek kremája tényleg nem olyan jó, az olyan kávét kerülöm is. Részemről a végére maradó kremát nagy kéjjel kanalazom a csésze aljáról. Nekem krema nélkül nincs eszpresszó (és remélem ezzel nem vagyok egyedül), ha elmarad, számomra az élvezeti értéke nagyot romlik, az nem eszpresszó. Az, hogy valaki szereti lekanalazni róla mert szar, hááát...tegye.."Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
celf
őstag
válasz
soldier2 #63092 üzenetére
+adp
ertem. nagyjabol en is igy becsultem.akkor a naked kar csak tobb cremat ad. es amolyan open surgery jelleggel lehet latni, hogy milyen a kioldodas. (Zürichben voltunk kavezoban, es ki volt irva, hogy "bottomless coffee". na mondom kerek egyet. erre hoztak batchbrew-t
kiderult, arra ertettek a "seggnélkülit", hogy ujratoltheti annyiszor ahanyszor csak akarja az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen