-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adp
őstag
Ezt a fagyasztasnak semmi elonye es tobb hatranya dolgot nem tudom ertelmezni?!
Mar hogy ne lenne? Persze ha az eredeti zacsiba bedobod persze hogy szar lesz mert az egyiranyu szelep megadja magat es mar mindjart annyi is az egesznek.
Duplan kell csomagolni szelep mentes zacsiba vagy le kell ragasztani a szelepet es nagyon sokaig eltarthato.nalam 3 honapos kozepes porkoles (fagyasztva persze) minosegileg kivalo volt mar jo parszor.[ Szerkesztve ]
-
weinmaker
őstag
Ha valaki összefoglalja a fagyasztásos dolgot, akkor kicserélem a Korzós szöveget. Az már amúgy nagyon régi, még ha jól emlékszem olyan írta aki már rég nem is fórumozik.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
And06
aktív tag
ti a frenchpressből hogy szoktátok eltávolitani a zacot?
-
bl4ze
veterán
válasz fragola.6035 #62800 üzenetére
Én is most a felbontott negyed kilós kávét a fagyóba tettem, tapasztalat szerint így
elég jól tárolható. Mézes üvegeim tele vannak p&y pörivel :p.:. bl4ze .:.
-
senior tag
válasz von toth #62796 üzenetére
Szerintem azért bármelyik "normálisabb" frissen pörkölt blend ( Kapuczíner Velencei, Palermo, Pacific La Piazza) hozza a szintjüket. Ráadásul amit én rendeltem az amazonól, az fél éves pöri volt...
Hasonlóak és nagyon jók még a Manettiben kapható blendek, de ezek már 8-10e ftba kerülnek.
Te amúgy hol ittad ezeket a Segafredokat?Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
senior tag
válasz Sic.Transit #62808 üzenetére
Én porszívózni szoktam, de megpróbálom a mosogatást
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
senior tag
-
Nikla
tag
Sziasztok,
Itthon mivel a 3. martello (6 szervíz) is meghalt, áll a kávéháború, így azonnali válaszok életet menthetnek (J/K)Jelenlegi "nyertesek":
Dolce Gusto Mini-Me: 22e a gép + ~70/kávé
pro: "kényelmes" és sokféle utánagyártású kávé
Con: 70/kvPhilips HD8651/19: ~72e + 30-60 ft/kv (elvileg 8gr/kv, gyakorlatilag inkább 20-t találtunk a neten)
Pro: "olcsó" /kv
Con: 72e és elég sok rosszat találtunk mellé darálás és heti 4 órás kötelező karbantartást kiemelve"e.s.e Pod": ??? a gép + 50-75/kv
Pro: jó kávé és olcsó
Con: nem találunk gépet csak ezt ami a keretbe befér:
lollo coffeSzerk:viszont ahogy nézzük ez nem ESE Pod-os- a saját podjuk nem ese, de a videon ese-t rak bele..Max keret: 80e, de akkor a /kv-nak alacsonyabbnak kell lennie.
+ mivel a martellokkal ennyire rossz volt a tapasztalat, csak olyan gép amire rendes garancia vanTudtok kérlek pár kérdésben segíteni?
1) Én nagyon Philips ellen vagyok, van valakinek gyakorlati tapasztalata vele?
2) szimpatizálunk a podos rendszerrel, de gépet max delonghi-kat találtunk - kérhetünk iránymutatást?
3) Dolce gusto MiniMe kapcsán van valakinek gyakorlati tapasztalata? - főleg strapabíróság a kérdésKöszönöm előre is
[ Szerkesztve ]
Ha a hangya saját súlyának 50x -esét bírja el, akkor 10g hangyát le lehet küldeni egy sörért :)
-
Nikla
tag
válasz sz.zs. #62812 üzenetére
Köszi,
Az a "gond" hogy azóta is ezt próbálgatom, a faber slot plast-ról találtam videókat, de anyag csak olaszul van, a mini coffe-ről viszont semmit.
Olasz amazon-on van vegyes értékelés egy régebbi gépükre, de az is 9 értékelő
Ese pod-os: Youtube
Az ha a gép főző része rézből van, jó? mert ők ezt emelik ki.
jó lenne ha jó lenne
[ Szerkesztve ]
Ha a hangya saját súlyának 50x -esét bírja el, akkor 10g hangyát le lehet küldeni egy sörért :)
-
bacskait
tag
Ennyiért én nem tudok E.S.E podos garanciális gépet. Amihez van podos szűrő, az azért közel sem olyan, mint egy célgép.
Hitelen ezt találtam (szerintem ez nem kapszulás) :
https://www.gasztroapro.hu/ital/kave/kavegep/piccola-kapszulas-kavefozo-51289.htmEz egy picivel a limit fölött van:
https://www.jofogas.hu/baranya/Lapiccola_Sara_ese_pod_kavefozo_71615469.htm -
drotos.toth
csendes tag
Sziasztok!
A napokban két kapszulás kávéfőző is megadta magát, gyors egymásutánban. Most gondban vagyok, hogy milyen gépet vegyek... Gondolkoztam valami régebbi típusú autómatán (Saeco Syntia), vagy azon is, hogy egy karos gép mellé (DeLonghi Scultura, vagy Philips Saeco Poemia, esetleg Gaggia New Baby Class) veszek egy darálót. Utóbbi esetben talán kisebb a meghibásodás esélye, és bár körülményesebb az előkészület, a gépek karbantartása egyszerűbb. A fentiek közül mit választanátok? A manuális gépenél megéri többet költeni?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Rush77
aktív tag
válasz drotos.toth #62816 üzenetére
Én szerintem a legjobb megoldás a karos + daráló. Poemiat nem vennék (nekem az van és a mostaniak nem ugyanolyanok már. Értsd silányabb).
Kérdés a keret.
Kb 30 a graef cm702 ami kezdő darálónak jó.
Gépből meg nem tudom mert még poemiazok egyelőre. De használt Gaggia Classicot mondanám.[ Szerkesztve ]
-
Csápájev
őstag
Én nem is értem minek törjük magunkat [link]
-
Bazsee71
őstag
válasz Csápájev #62818 üzenetére
Ezeket már végig sem nézem, mert mindig sikerül felhúznom magam rajtuk. A lényegét sejtem, de ma nyugi van.
Szerk.: Kényszerből muszáj volt barátkoznom most a kotyogóval, és - persze a helyén kezelve - meglepően jó kávékat sikerült összehozni, még az előre őrölt lila Lavazzából is. Szóval nem feltétlen kell csilliós géppark, hogy valaki igényességet vigyen a kávézásba, elég egy 12 ezres kézi őrlő, meg friss és jó kávé. Szerintem, hangsúlyozom, szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #62821 üzenetére
teljesen iható, savas-gyümölcsös kávékat lő nóra a brikkával. és meglepő módon még szar kávékból is
casmo aricha amúgy teljesen korrekt, kb. az első casmo kávém, amit egyszerű elkészíteni, finom, nem döglik le egy nap alatt. ha mind ilyen lenne, simán előfizetnék megint, de sajnos nagyobb számban voltak a nem ilyenek.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #62823 üzenetére
nekem mindegy, hogy miért. azon túl, hogy szigorú vagyok magammal is, mert 'sten pénzét is elköltöttem már a daráló-gép párosra, nem gondolom azt, ami itt a napokban elhangzott, miszerint a casmo mindig frankó, ellentétben a pacific-kel. nem, a casmo nem frankó mindig, nálam biztos nem. ha savanyú, akkor mindegy is, hogy milyen beltartalom van mögötte, mert szar inni. na most persze mindig van olyan dolog, amibe lehet kapaszkodni. lehet, hogy üt a robur? lehet, hogy a dc vízköves? x? y? ezeket ki kell pipálni mind, de egy idő után elfogynak. és utána 100%-osan átmegyek ronin módba: ha kapok egy savanyú kávét, akkor az a kávé nekem/nálam nem jó, kész, passz.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
zolnagy
őstag
Nekem mostanában nem ízlettek a kávék, amit ittam.
Gondoltam mindenre, hogy a daráló sz@r, a kávé sz@r, a Brasilia Lady sz@r, rossz a vízterítés...stb. Minden kávé savanyú, keserű, kellemetlen volt, akár PY Spicyt akár Kapucziner Puerto Ricot kóstoltam. Aztán hirtelen ötlettől a 90 fokos pidet levettem 82-re. És végre megjöttek a finom ízek és nem volt világos...stb. Pont jó volt.
Azt tudni kell, hogy én kimértem a kifolyó vizet és 10 fok eltolást állítottam be az omron piden. Tehát ez a 82 fok, az tényleg annyi.
A Puerto Ricot most 83-ra tettem, így még jobb, de ennél több sztem nem kell neki, finom tejcsokis így, enyhe savakkal.Szóval nálam ez most tanulópénz volt, hogy a savanykás íz lehet a magas hő miatt is. Persze ezt tudtam, de ezek szerint még nem ismertem ki ezt a gépet teljesen.
-
senior tag
válasz zolnagy #62826 üzenetére
Én mostanában kezdtem Yirgán és Sidamon kívül más gyümis világos pörikkel is kisérletezgetni és nekem is 82-86 között ízlenek a legjobban. Ez alól csak a Kapuczíner Ruanda Nyamasheke volt kivétel, ami 94 fokon volt a legjobb. Szintén Omron PID és szintén kimérve.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
jack B.
csendes tag
eladó Baby a jófogáson.
-
von toth
tag
válasz sz.zs. #62807 üzenetére
Tihanyban a Lepkében. Az egyik legkorrektebb hely, ahol manapság jártam. Nem kedvelem a halom kaját, de ott jól is készítik.A kávén pedig meg voltam lepődve. Ők szerintem olyan 3-4 körül kapják, vagy még olcsóbban. Meglepő, hogy semmi trükkel (friss őrl+minimál tamper csak úgy a kedvéért és milyen összhatás). Valszeg egy bolondbiztos vendéglátói blend a sor igencsak jobbik végéről. Ezért kár hogy kisekerben nem adják, de szerintem nagyobb tételhez kötött a cucc, gondolom 10 kg a minimáltétel meg egy fél éves kizárólagossság.
-
kr:sz
tag
Sziasztok!
Szeretem a kávét, de eljutottam oda, hogy ha megfelelő minőséget szeretnék otthon, akkor az eleve sok pénz és sok sok okoskodás és tudás is, hogy úgy készítsem el ahogy el kéne. Emiatt most oda jutottam, hogy a legjobb az lenne, ha Nespresso gépet vennék, és mellé Colonna kapszulán gondolkodtam el. (Nespresso kapszuláktól nem esek hasra.) Esetleg valaki tud még jó Nespresso kombatibilis kapszulát, normális minőséggel? (tudom, hogy itt a topicban kb szentségtörés ez a téma, de hátha valakinek vannak tapasztalatai e téren is.)
Köszi!
-
jack B.
csendes tag
Ez érdekes: https://www.youtube.com/watch?v=wzHM9KwYGDY
Nekem picit el van érve a GC-ba a gumi, érdemes vajon cserélnem, ha ennyit számít?
-
Casto
csendes tag
-
-
Lefty
addikt
válasz jack B. #62834 üzenetére
Az nem baj ha el van erve, ez a nyomasfokozashoz kell az ehhez kialakitott szurovel egyutt. Dobd ki mindkettot ha rendes kavet akarsz fozni.
“Ezeknél a rendszereknél a kávéfőző karban mesterségesen alakítják ki a szükséges nyomást, nem az őrlemény és tamperelés segítségével, így elvileg bármilyen őrleménnyel, akár előre leőrölt kávéval, tamperelés nélkül is működnek. Közös ismertetőjük, hogy a karból egyetlen apró lyukon keresztül áramlik ki, mintegy porlasztva a kávé, amitől az habossá válik, a kávé tetejét egy ún. “mű crema” fogja díszíteni.”
-
jolti
senior tag
válasz jack B. #62844 üzenetére
Kávédarálód van? Ha van, milyen?
Ha van darálód akkor felejtsd el a nyomásfokozóz szűrőket! Ha nincs darálód, akkor az első dolgod az legyen, hogy beszerzel egyet az ajánlottak közül!
Javaslom még normális szűrők beszerzését is! A danettinél is van, meg az expolygonnál is Ims egyes és kettes szűrő. Az egyes az macerás egy kicsit, szerintem tanulj meg egyelőre a kettessel normális kávéitalt készíteni, aztán, ha nagyon érdekel az egyes, akkor belefoghatsz. De szerintem fölösleges. Nem olyan sok az a dupla sem. Én is betolok vagy 4-et naponta.
Az összefoglalóban van egy írás ezzel kapcsolatban. ( Egy f@szagyerek írta még régen. ) -
jolti
senior tag
válasz jack B. #62846 üzenetére
Ereszd el ezt a nyomásfokozós témát!
Ilyen kell neked !
Vagy ilyen , ha pösti vagy és érte tudsz szaladni. -
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #62830 üzenetére
csap. (igen, tudom, ha nordával minden táltos lesz, akkor tanultam valamit the hard way)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen