-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz hoffman_ #127350 üzenetére
Használtam. Kiolvasztott bab az megdöglik a levegőkinyomósban is, egyrészt mert vákuumot nem csinál, másrészt mikor nyitod jól telemegy levegővel es már oxidálódik is. Én fácsén épp árulok egyet, de ha eljössz érte Pasarétre odaadom ingyé.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
hoffman_
nagyúr
válasz RetepNyaraB #127351 üzenetére
én abból indultam ki, hogy ha frissen pörkölve mondjuk két hetesen bedobom a fagyóba, aztán kiveszem, rögtön megy vákuumba és ott olvad ki, akkor az használható marad. jól értem, hogy neked így döglött le? a felajánlást nagyon köszi! élnék vele, de csak akkor, ha nem öngól, viszont most úgy tűnik az lenne.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
RetepNyaraB
veterán
válasz hoffman_ #127352 üzenetére
A fagyasztottal nem érdemes mókolni. Már a kiolvadás jelentősen oxidálja a vízpára miatt. Nem értek a kémiájához\fizikájához, de simán tapasztalati úton nem jött be. Amíg fagyott addig oké. Én mindig tartok valami sötétebb perket fagyasztva, a gyökér vendégek kedvéért, akikbe kár a finom gyümölcsös cucc. A többi fogy rendesen (napi 80-100g kettőnkre), nem éri meg fagyasztgatni.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
vendingo
veterán
válasz koxkids #127349 üzenetére
Ha napi szinten egyidőben fejenként elég a ~22ml, akkor jó választás, ha nem, akkor felejtős.
Rendszeresen egymásután 2 adagot főzni nem lehetetlen, de egy idő után ráfogtok unni. Nem erre lett kitalálva.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
rastacsz
tag
Mazzer major, royal, zm, ceado 37 és df83 tulajok most örülhetnek, mert az ssp új késeivel jelentősen nagyobb lett a választék
[link][ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
hoffman_
nagyúr
válasz RetepNyaraB #127353 üzenetére
akkor marad az adagonkénti kiolvasztás, köszi a véleményt.
#127355, WarLock07222
ha nem is 10, de 6-7, van amelyikből kilós, mert épp úgy volt jó áron. mivel szinte egyedül iszom, ezért baromi lassan fogy amikor így összejön és ez viszonylag gyakori."The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
RetepNyaraB
veterán
válasz hoffman_ #127358 üzenetére
Ha lassan fogy, a kilóst érdemes szetpakolni befőttesekbe, csurig töltve. A bontogatás miatt. Szelepes zacskón a szelepet leragasztani (főleg ha nofrost típusú hűtőd van, de amúgy is).
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
hoffman_
nagyúr
válasz RetepNyaraB #127359 üzenetére
ezeken túl vagyok, nem egy kényelmes rutin. főleg mióta eltört a fagyó ajtóretesze
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
rastacsz
tag
válasz hoffman_ #127358 üzenetére
250-es zacsiba is berakhatod, de akár 100g-ra szétpakolva, az gyorsan elfogy.
@Toobee
A 64-es castból nem lehet kiindulni, mert a 83-as kiosztásra jobban hasonlít a mahlkönig lab sweetjére. Espressoképes lesz Hansung szerint is, ami kérdés, hogy klasszikus 9baros espresso, vagy valami low body - high clarity italt ért alatta.[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
bacsaba
csendes tag
Azt szeretném kérdezni, mennyire számít a gépeknél az előáztatási funkció, gondolok itt pl egy sage bambinora és egy gaggia classicra, aminél ha jól tudom nincs meg ez a funkció, melyiket érdemes megvenni!?
-
Toobee
veterán
válasz rastacsz #127361 üzenetére
Nekem tökéletes lenne a low body high clarity, sőt. Egyébként a P64 remekül megmutatta, hogy egy tökéletes késtartó és egy feltehetően szuperjól futó SSP brew késpár is képes testes italt adni. Most ittam épp egy 19Grams Italo Discot a Robottal. Nagyon messze vagyok a végállástól, 0.4-en őröltem, 7-es fordulaton. 8,5 bar körül volt a peak, 4-ig ejtettem vissza, 35 mp körül előáztatással. Van crema, test, kakaós jegyek a gyümölcs mellett. Szóval azt hiszem, megtaláltam számomra az ideális felállást 64 mm-en. Egy P100 brew késsel még piszkálja nagyon a fantáziám.
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
-
#98690560
törölt tag
válasz Daneeka #127301 üzenetére
Már nem emlékszem pontosan hogy melyik volt nálam nemrég, de nem tudtam semmi értékelhetőt kihozni belőle, olyan volt, mintha döglött lenne, híg, vizes, semmi crema. Pedig friss pörkölésű volt. Eddig nem volt soha gondom velük, jó pár tasak járt nálam tőlük, de az utolsó nagyon pocsékul muzsikált sajnos.
-
Jhonny06
veterán
-
inf3rno
nagyúr
válasz Jhonny06 #127371 üzenetére
Én csak csapvízzel és visszasózott desztvízzel néztem eddig, ott hatalmas különbség volt ízre. Sokkal csokisabb, kevésbé savas, de függ attól, hogy mivel sózod vissza, és milyen pH-ra állítod be. Megnézem majd forralt vízzel is, hátha az is hozza az elvárhatót.
Buliban hasznos! =]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Jhonny06 #127371 üzenetére
Fecoter a kész tápláléklánc csúcsa. Ha 5L elég egy hónapra, ne is keress tovább.
Forralt víz érdemben nem lesz jobb a nemforraltnál. Minimálisan kevésbé kemény, amúgy ugyanaz. Szennyezett, többnyire baromi ásványos. Minden túl sok benne.
[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
#98690560
törölt tag
válasz RetepNyaraB #127376 üzenetére
Ebben a fecoter víz témában van most konszenzus egyébként? Talán tavaly olvasgattam róla, amikor rátaláltam, és akkor eléggé lehúzta mindenki, hogy parasztvakítás az egész. Érdemi infót alig találni róla, a marketing meg inkább taszít, mintsem meggyőzne.
-
hyperspace
őstag
-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz RetepNyaraB #127381 üzenetére
Melyik? Csak mert van 3 féle fecoter víz. Én N971-et próbáltam, igaz akkor még nem kevertem, szóval azzal nem volt összehasonlítási alapom, de szűrt vízekre mérföldeket vert. Utólagos összehasonlításba kb. SCA ajánlás kevert vízhez volt hasonló (80 GH, 40 KH).
Koxx ha jól emlékszek direktben hasonlította össze, ő akkor azt írta, hogy nem érzett különbséget a kettő között.
De persze nyilván ha magad kevered, akkor teljesen saját ízlésre tudod szabni a vízet, itt meg egy fixel dolgozol. Kb. mint a "tasakos" kevert vizek. De annó én teljesen meg voltam elégedve vele, ha fele annyiba kerül, mint amennyi, akkor lehet sose állok neki saját vizet keverni.
[ Szerkesztve ]
-
RocknRoller
aktív tag
Sziasztok
tudtok pesten olyan helyet (bolt/kavezo) ajanlani, ahol ki lehet probalni milyen kavet lehet kesziteni cafelat robot-al es egy kb 20-40 ezres kezi orlovel?ilyesmi setupban gondolkodok, de mielott beleontok majd 200e-t ki szeretnem probalni, milyen kavet lehet vele fozni (ha lehet sajat kavebol)
koszi elore is.
ÁjfÓn 13 | "A szép nők vetetik a sört, a csúnya nők pedig itatják a sört" - Al Bundy
-
RetepNyaraB
veterán
válasz RocknRoller #127384 üzenetére
Eljössz hozzám, itt a robot. Buda, Pasarét.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Darálóval kapcsolatban szeretnék kérdezni. Bár most a Mazzer SJ-vel befürödtem, de nem ódzkodnék egy másiktól, viszont konkrétan nincs eladó sehol, se SJ se Major. Próbáltam keresgélni itt a fórumban, de nem sokat jutottam előrébb. Mi a konklúzió a M. x54 kapcsán? Itthonra, espresso-hoz (inkább specialty vonal) ajánlott végül vagy megérné várni egy SJ/Major (csak és kizárólag hibátlan, szabályzott)-ra? Mit gondoltok? -
Zen42
tag
Mesterek, tudja valaki, hogy melyik jobb pörkölőhöz érkezett már be vagy érkezik mostanában friss, 22 végi szüretből származó etióp kávé?
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz mézespálinka #127386 üzenetére
Őt keresném, ha szép SJ-t szeretnék venni.
https://barbieripnk.hu/
-
TDX
tag
válasz mézespálinka #127386 üzenetére
marketplacen van eladó(nem az enyém, viszont aki eladja láthatóan többet is felújított és eladott mostanában)
Már vége az Én hozzászólásomnak? Mi lesz ez után velünk?!?!
-
senior tag
válasz mézespálinka #127386 üzenetére
Nálam van eladó SJ , de akár Major Electronic is!
Előbbi bejáratott Lab Sweet késsel, utóbbi bejáratott 151C késsel.[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
kmarci25
veterán
Olcsóbb (max. 10 ezer/kiló) közepes pörkölésű, de egyszerűbb ízvilágú (classic, inkább csokis, magvas, kevésbé gyümölcsös) kávét tudtok ajánlani? A Goriziana Grand Cru ilyen? Még nem próbáltam, de valamiért úgy gondolom, hogy az sötét pörkölés.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
őstag
-
mézespálinka
senior tag
válasz Toobee #127389 üzenetére
Köszönöm, jelentkeztem a csoportba.
@TDX: igen, ezeket láttam, azonban nem szabályzott darálók, nem tudni mikori évjárat, az előéletükről sem tudtam meg semmit. Sajnos viszont így nem merek belevágni, most már csak szabályzott, órával mért futású késsel rendelkező darálót veszek, a tanulópénzt megfizettem
@sz.zs.: írok privátban. -
senior tag
válasz dis236 #127392 üzenetére
Kissé más ízeket hozott mint a C kés, viszont nem tudtam eldönteni hogy jobb vagy rosszabb. Kiugróan biztos hogy nem volt jobb de más volt ez tény. Nem is volt annyi test, én meg jobban szeretem a kissé testesebb italokat. Ennyi…
A 83-as cast kés biztosan érdekesebb lehet, csak hát az ára[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
dozó
tag
válasz mézespálinka #127398 üzenetére
most már csak szabályzott, órával mért futású késsel rendelkező darálót veszek,
Szerintem sajnos olyat nem fogsz találni
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest