-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomace91
senior tag
Sziasztok,
Elnézést a buta kérdésért, de teljesen összezavarodtam, hogy most melyik vízreceptet próbáljam ki, mint kezdő. Jelenleg Brita Marella kancsós szűrt (veszprémi) csapvizet használok, de kipróbálnám az egyik vízreceptet, de annyi félét látok itt, hogy nem tudom melyik lenne a jó. Eszpresszóhoz használnám, közepesen sötét pörkölés egy Lelit Anita géppel.
Valaki tudnak egy konkrét recepetet adni mondjuk 5 literes DM vízhez? Vagy ha könnyeb több adaghoz előre bekeverni amit csak utána adagolni kell az 5 literes DM vízhez akkor az is teljesen megfelelő.
Gondolom a bármelyik recepttel sűrűbben kell vízkőtleníteni a gépet, mint a kancsós szűrt vízzel vagy rosszul gondolom?[ Szerkesztve ]
-
CsiguszMaxim
senior tag
Ma az utolsó adagnál csökkentettem 5 klikkel, de így se tudtam felmenni 6 bar főlé 11 gramnál. Ömlött át a kávé, jó savanyú is lett, de ha lesz másik kávém, akkor próbálkozom tovább. A tisztítós tippet köszi a végén.
Kezdő kávéra egyébként van ajánlása bárkinek?
Első körben PallYotz-ból néztem ki a Get Up-ot és Choco madness-t.
Best teaparty evaaaaaaaaa!
-
CsiguszMaxim
senior tag
-
vicces1
aktív tag
válasz hogyaza #122950 üzenetére
Igen, megvolt. A filter pörivel kezdtem. Jó lesz ez. 1:3 arány ment, 95 fokon, de szerintem még mehetek le is 1 esetleg 2 fokot, mert alig volt savasság (legalábbis amit én elvártam volna)
Meglepően nem világos babok, nyilván testesség nincsen, de a korty végén, illetve utóíznek már megjelent a barack, egyértelmű édesség és ez úgy, hogy alig tudtam letekerni a Kinun 3.6.3. ahol kb. egy Malabar már jó, és nagyon lassan indult a lefolyás. Így a köv. megy 3.7.2.-re. (így esetleg a csuklóm se törik ki)
Kicsit alultöltöttnek láttam a kosárban a 15.2gr-ot, (vst15gr) de ezen egyenlőre nem változtatok.
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
icm
tag
válasz CsiguszMaxim #122954 üzenetére
5 klikk nem biztos, hogy sokat javít... azért függő attól, hogy mennyire döglött le a kávéd. Nem emlékszem, hogy ki van porciózva vagy zacsiból veszed ki állandóan? Mert utóbbi esetén azért igencsak tud öregedni - persze kinyomod mindig a levegőt... de akkor is.
Kezdő kávé meg brazil kávé szokott lenni, vagy kolumbiai."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
#98690560
törölt tag
Múltkor már volt egy ilyen kérdés, de nem ment rá válasz, most aktuális lesz nekem is, hát teszek én is egy próbát:
2 hétre el kell utaznunk itthonról, ilyenkor ajánlott leengedni a kávégép bojleréből a vizet, vagy maradhat benne? -
verti1
tag
válasz CsiguszMaxim #122955 üzenetére
Nehogy elszaladj ebben a karácsonyi agyhalálban WDT eszközért. Szinte semmit nem számít classic Flair-nél. Költsd a pénzt inkább friss kávéra. Egyenes tömörítésre figyelj és próbáld a rugós karos profilt másolni. Henger falára öntsd óvatosan a vizet, mert szétmossa a pogi tetejét. Klasszik kávénál kevesebb előáztatás magasabb nyomás, világosnál több előáztatás, alacsonyabb maximális nyomás. A 11 gramm kicsit kevés abba a kosárba, 14 és 16 gramm között próbálgasd.
[ Szerkesztve ]
-
hogyaza
csendes tag
Ha már CM ízlelgetünk.
Most fogom bontani a nyírgvatemalai tesztpörit,vélemény róla valaki?
Csak hogy izguljak vagy nézegessem még egy ideig? -
Nutra
tag
válasz Tomace91 #122953 üzenetére
Tomace91 Kétkomponenses keverés: Barista Hustle
Nekem így könnyebb koncentrátumokat előrekeverni, mint minden alkalommal porokat is méricskélni. Így különböző arányokat is egyszerű kikeverni (most épp az SCA recepttel megy a presszó, de lehet, hogy érdemes lenne megnézni magasabb Mg-vel is )
Van aki egyben kevert pufferoldatot használ és van aki a direkt keverést preferálja. (Ebben a kereső segít vagy majd mások megmondják a saját tutit )
Mivel így nem viszel be Ca-t, szerintem pont ezzel nem vagy sokkal kevésbé vízkövesedik, mint a szűrős vízzel.[ Szerkesztve ]
-
#64905664
törölt tag
válasz CsiguszMaxim #122954 üzenetére
Szia, nekem is Flair van de az elektromos: Fler 58 elektrik. Én is jártam így mint te az elején (kb 5 hetes) vagy új kávénál. Én jól odatekertem a darálónak, hogy egészen kemény legyen a húzás vagy le sem jött és onnan könnyebb volt eltalálni olyan 4-5 klikket vissza és az már le fog jönni onnan meg már látod, hogy kell-e még finomítani alá vagy fölé pár klikket. Amíg az adott kávé el nem fogy addig már nincs is tekergetni való a darálón, ha egyszer el találtad úgy jó lesz végig. Nekem van dekaff és egy koffeines még mindkettőt kotyeszhoz rendeltem és van a kapuczínertől is. na most nekem J-max darálóm van neked másforma és én kalibráltam a lírás szerin és az, hogy hanyason áll mindegy is de egy kis összehasonlítás: a melitta dekaff 63-ason pont jó húzás se nem könnyű se nem túl nehéz a húzás de ha akarom akár tizen barra is fölé megy vagy ott tartom ahol akarom, a másik (St giusto koffeines) meg 88-klikken van!! és itt ugyanolyan, úgy játszom a nyomással ahogy akarok. Van kispörkölőtől (kapuczíner) nos, az meg 75-ös klikken jó!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Tomace91 #122953 üzenetére
Épp a napokban ajánlotta valaki az impresso pörkölő presszó receptjét, amely nagyjából 0.5g szóda, 0.9g keserűsó az 5L-be. Ebben nekem a szóda meglepően magas érték, de segít a testen és fogja a savakat. Cserébe könnyebb vele keserűre futni és kicsit mosni fogja az ízeket.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
Tomace91
senior tag
válasz RetepNyaraB #122968 üzenetére
Pont ez az amit nem találok, hogy melyik receptnek milyen hatása van a kávéra, de köszönöm szépen!
Nutra: neked is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
JózsefK
csendes tag
Nektek is sz@r@k0dik az oldal (prohardver) vagy csak engem tisztel meg?
Néha be se jön, és van amikor 3. próbálkozásra enged belépni
már kezdem kicsit unni….[ Szerkesztve ]
-
#98690560
törölt tag
válasz RetepNyaraB #122968 üzenetére
Én voltam és csakis megerősíteni tudom az általad leírtakat, jobb a textúra, kerekebb, testesebb az ital és tényleg enyhe a savasság. Igaz eddig csak az Impresso El Salvador megy vele, de ízre, összhatásra szerintem jobb ezzel a vizzel, mint a Hendon recepttel. De most épp az SCA vizet kutyultam be kíváncsiságból, meglátjuk majd hogy változik e érezhetően valami.
-
iatti
aktív tag
válasz CsiguszMaxim #122954 üzenetére
a nagy cm láz mellett látom nem sok válasz érkezik. jók lesznek kezdésnek meg még folytatásnak is a csésze utcai anyagok esetleg néz rá a locavore-ra is. még gazdaságosak is, azért egy 18-as kosárba 21g-ot tölteni a cm-ből. huhh
-
zolnagy
őstag
válasz nate82 #122975 üzenetére
Jóval kevesebb állítási lehetőség. Illetve a linkelt típushoz semmi leírás nincs, hogy milyen szenzorral működik (K, J, PT100, NTC). Nekem volt egy ilyen a QM Silvano gépemben. Tulajdonképpen jól működött, de a fentiek miatt eszembe sem jutott ilyet venni a tuning gépekbe. (a linkelt típus is konkrétan egy adott gépbe lett tervezve)
Az omronok sem olyan nagyok mélységre (~75mm), vagy az XMT7100 is csak ilyen mély kb és még lapos is.[ Szerkesztve ]
-
mjxb90
csendes újonc
válasz RetepNyaraB #122968 üzenetére
Fuh bakker, az azért érdekesnek tűnik, legalábbis nekem a 0,5 keserű 0,2 szóda egészen jól működik régóta (mondjuk én közepesen sötét pörkölésnél nem megyek tovább, így nem is akarok okoskodni)
-
Jhonny06
veterán
A Normcore tamper sima és ripple talpa között van bármi érdemi különbség? A teszteket elnézve elég random vélemények vannak.
-
zolnagy
őstag
válasz nate82 #122985 üzenetére
Hát ebből nem derül ki sok minden. Meg úgy tűnik, hogy nem egy konkrét típusra írja, hanem általános leírás ezekre a vezérlőkre..
Viszont, ha tényleg 3 SSR-t képes külön-külön vezérelni, akkor minek kéne 2 pid. Akkor elvileg elég lenne egy és ahhoz két ssr. De őszintén szkeptikus vagyok, hogy ez így működik. Attól még lehet. Külföldi fórumokon nem próbáltál utánajárni, hátha ott vki kísérletezett vele?[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
alzakoffit szokott venni valaki utcáról beesve a Róbert Károly körúti bemutatótermükben, lehet vajon kapni helyben? nincs időm rendelni/kiszállíttatni, de holnap reggel kéne pár zacsi. valakinek tapasztalat?"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Peti...(16v)
tag
válasz Jhonny06 #122860 üzenetére
Kösz a tippet!
Hétfőn este írtam neki, ma reggel már átvehető volt a tálca. Nem próbáltam még vízzel, de így ránézésre tömörnek tűnik az anyag, nem hiszem hogy szivárogni fog.Kéne egy kis segítség: ajándékba adom, így nincs nálam GC. Meg tudná vki mondani, hogy mekkora a lefújócső külső átmérője?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Peti...(16v) #122990 üzenetére
Nincs schublerem, de ránézésre és vonalzóval hatos.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
Peti...(16v)
tag
válasz RetepNyaraB #122991 üzenetére
Köszi!
Nézek rá szilikoncsövet. -
Jhonny06
veterán
válasz Peti...(16v) #122990 üzenetére
100% infillel kell nyomtatni, ezt tanácsolták a Thingiverse-n egy kommentben. Én megírtam neki, ennek megfelelően nyomtatta, így nem szivárog.
-
krisztianAMG
senior tag
-
ribarszki
őstag
válasz krisztianAMG #122998 üzenetére
Igen, ez így kezdődik
Hipertérugrás ami a szettedben történt. Gratulálok, az egyik legjobb setup otthonra. -
Flashback
addikt
válasz krisztianAMG #122998 üzenetére
Szuper kombó. 20al próbáltad milyen lett a végeredmény?
Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen